Έτσι ήρθε η αναλύτρια της Σουόνσι στον Ατρόμητο, όλο το παρασκήνιο

Η πρόσληψη της Μαριέλας Νησωτάκη πέρασε στα ψιλά των μέσων καθώς συνήθως το δημοσιογραφικό σινάφι δεν δίνει ιδιαίτερη αξία σε ειδικότητες όπως ο αναλυτής ποδοσφαίρου.

Και όμως το ότι ο Ατρόμητος έβαλε τη μηχανή του τη συγκεκριμένη κοπέλα αποτελεί ίσως την πιο σημαντική μεταγραφική επιτυχία του για εφέτος, πρόκειται για στέλεχος που μπορεί, στο βάθος χρόνου, με τη δουλειά της να κάνει τη διαφορά.

Η Μαριέλα δούλευε στη Σουόνσι. Οταν την πλησίασε ο Ατρόμητος (συγκεκριμένα ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Αγγελόπουλος) είχε ήδη στα χέρια τους μία δελεαστική πρόταση για δουλειά από αγγλική εταιρία.

Ο Αγγελόπουλος είχε πάρει εξαιρετικές συστάσεις από ανθρώπους στην Ελλάδα που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. Στη συνέντευξη που είχε δώσει η Νησωτάκη στο Sport24.gr διαπίστωσε επίσης ότι πρόκειται για ανήσυχο πνεύμα, άνθρωπο που δεν φοβάται τη δουλειά.

Τα πρώτα δύο ραντεβού ήταν διερευνητικού χαρακτήρα. Οι δύο πλευρές γνωρίστηκαν η μία με την άλλη. Επεσαν στο τραπέζι όλες οι λεπτομέρειες του πρότζεκ, οι στόχοι, οι προοπτικές. Η πρόσληψη κλείδωσε στο τρίτο ραντεβού που έγινε το προηγούμενο Σάββατο.

Η Μαριέλα την Τρίτη εγκαταστάθηκε στο γραφείο της στο προπονητικό κέντρο του Ατρομήτου στο Περιστέρι μαζί με τον υπολογιστή της. Μαζί με το κομμάτι της ανάλυσης των αγώνων θα αναλάβει και αυτό της ανάλυσης των μεταγραφικών στόχων του Ατρομήτου οι οποίοι πλέον θα περνάνε από το δικό της κόσκινο.

Πιάνει δουλειά πολύ νωρίς, λίγο πριν τις 8 και...ξεχνάει να φύγει θέλοντας να τα έχει όλα στην εντέλεια. Οπως έκανε και στη Σουόνσι. Το ελληνικό ποδόσφαιρο κατάφερε, μέσω του Ατρομήτου, να επαναπατρίσει ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, έστω και αν το όνομα Νησωτάκη δεν το ξαναδείτε πουθενά γραμμένο στις εφημερίδες και τα sites.

Longread

Ανηφόρες και χρονόμετρα

Μερικές σκέψεις του Θανάση Κρεκούκια για τους τρεις μεγάλους γύρους (Tour, Giro & Vuelta). Η κόντρα ανάμεσα στους all-rounders και τους ανηφορίστες και το μπραντεφέρ ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.