Σπανός: "Δεν τον έπιασα ποτέ από τον λαιμό"

Η κατάθεση του προέδρου του Ατρόμητου για την επίθεση στον βοηθό Ευθύμιο Κουρέντα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Σπανός: "Δεν τον έπιασα ποτέ από τον λαιμό"
Σπανός-Ατρόμητος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν τον έβρισε (για "φραστική αντιπαράθεση" έκανε λόγο), δεν τον απείλησε, ούτε τον έπιασε από τον λαιμό... Αυτή ήταν η απολογία του Γιώργου Σπανού, στο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League το μεσημέρι της Τρίτης 8/11, για την φραστική επίθεση (και όχι μόνο) στον βοηθό Ευθύμιο Κούρεντα, σύμφωνα με τα γραφόμενα στο φύλλο αγώνα, στα αποδυτήρια του γηπέδου του Περιστερίου, στο παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Ολυμπιακό.

Ο Γ. Σπανός κινδυνεύει με βαριά καμπάνα που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία χρόνια απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο ενώ με τιμωρία κινδυνεύει και ο Ατρόμητος (αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών, υποβιβασμός) εφόσον κριθεί υπαίτιος.

"Είχαμε μία πολύ κακή διαιτησία η οποία κατά την προσωπική μου άποψη αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα. Ήταν μια προκλητική διαιτησία με αποτέλεσμα να αντιδράσω. Η αντίδραση μου ήταν καθαρά φραστική παρόλο ότι ήταν προκλητική η στάση των διαιτητών, ακόμη και όταν μείναμε μόνοι μας γιατί ο διαιτητής με έβαλε μέσα στα αποδυτήρια" τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομάδας του Περιστερίου.

Και συμπλήρωσε... "Πέρα από μία φραστική αντιπαράθεση που επιβεβαιώνω ότι είπα ότι ασέλγησε στο ποδόσφαιρο, ότι δεν θα ξανασφυρίξει, τα παρακάτω να σας πω την αλήθεια δεν τα θυμάμαι. Δεν θυμάμαι να του είπα "θα σε γαμ... ρε πούστη" και τα λοιπά".

"Εν βρασμώ και εν θερμώ είπα κάποια πράγματα".

Και ακολούθησε ο εξής διάλογος με τον αθλητικό δικαστή Σπυρίδωνα Καποδίστρια.

Πρόεδρος: "Πιάσατε τον Κούρεντα από τον λαιμό;"

Σπανός: "Όχι αυτό δεν συνέβη ποτέ. Δεν έπιασα ποτέ τον Κούρεντα από τον λαιμό".

Πρόεδρος: "Τι θα μπορούσατε να κάνετε για να αντιδράσετε για την διαιτησία;"

Σπανός: " Μόνο καταγγελία στην ΚΕΔ θα μπορούσαμε να κάνουμε".

Πρόεδρος: "Κάνατε καταγγελία στην ΚΕΔ";

Σπανός: "Προσωπική επικοινωνία έκανα μόνο".

Πρόεδρος: " Για ποιον θα έπρεπε να γίνει όλο αυτό. Είστε ο πρόεδρος της ομάδας και δίνετε τον ρυθμό. Τα νέα παιδιά βλέποντας τον πρόεδρο της ομάδας να ξεσπαθώνει, παίρνουν αέρα. Το κάνει ο πρόεδρος θα το κάνουμε κι εμείς και μάλιστα, χειρότερα".

Σπανός: "Ξέρω ότι αδίκησα την εικόνα μου. Όλα τα χρόνια ζήτημα να έχουμε 1-2 ατυχή περιστατικά στο γήπεδο μας. Ήταν μία στιγμή έντασης και δεν με τιμάει. Πράγματι όντως, εν βρασμώ και εν θερμώ είπα κάποια πράγματα αλλά δεν είμαι τρελός. Είμαι 20-25 χρόνια στο ποδόσφαιρο. Δεν ξύπνησα κάποια μέρα και ξαφνικά τρελάθηκα και άρπαξα τον Κούρεντα και τον Δελφάκη. Κάτι με πείραξε, ήταν μια συμπεριφορά που με πείραξε".

Μάρτυρας αστυνομικός επιβεβαιώνει τον Σπανό

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο αστυνομικός Κωνσταντίνος Τσιγκόπουλος που υπηρετεί στο ΑΤ Περιστερίου και ήταν επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στα αποδυτήρια στον συγκεκριμένο αγώνα.

"Ο Δελφάκης είπε να αφήσουμε τον Σπανό να μπει (σ.σ. στο φύλλο αγώνα δεν αναφέρεται πουθενά ότι δόθηκε σχετική άδεια). Ήταν μια έντονη διαμαρτυρία. Του είπε "ήρθες στο Περιστέρι να μας σφάξεις" και "ασέλγησες στο ποδόσφαιρο". Ειπώθηκε ότι δεν θα σφύριζε ποτέ. Τα άλλα δεν τα άκουσα. Θα τα άκουγα. Δεν είδα να τον πιάνει από τον λαιμό, θα πήγαινα να τον σταματήσω".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Είχα τρομοκρατηθεί από την επίθεση του Σπανού"

News 24/7

24MEDIA NETWORK