Δεν γίνονται έλεγχοι του ΕΣΚΑΝ στα περισσότερα ματς της Super League

Το διοικητικό κενό που υπάρχει στον ΕΣΚΑΝ και η αναμονή του νέου ΔΣ και της ανασυγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου έχουν αφήσει στη μοίρα τους πολλούς από τους αγώνες του πρωταθλήματος της Super League όπου δεν διεξάγονται έλεγχοι αντιντόπινγκ κοντρόλ. Γκρινιάζουν πολλές από τις ομάδες της Λίγκας. Το Contra.gr έχει το ρεπορτάζ.

Δεν γίνονται έλεγχοι του ΕΣΚΑΝ στα περισσότερα ματς της Super League
doping

Η παραίτηση της καθηγήτριας Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Χαράς Σπηλιοπούλου, από τη θέση της προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ συνεχίζει να ταλανίζει (και) το ελληνικό ποδόσφαιρο και δη τη Super League, αφού εδώ και αρκετό καιρό δεν γίνονται έλεγχοι αντιντόπινγκ σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΕΣ

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον αριθμό των δειγματοληπτών που καλούνται να καλύψουν τις υποχρεώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται σημαντικό κενό σε ό,τι αφορά τον έλεγχο αντιντόπινγκ σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία. Αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα με τον ΕΣΚΑΝ, αναμένεται να λυθεί σύντομα, αφού αυτή την περίοδο υπάρχει το λεγόμενο διοικητικό κενό που έχει αφήσει λίγο τα πράγματα... στη μοίρα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr, σύντομα θα υπάρξει η σχετική ανασυγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ και θα γνωστοποιηθεί το νέο ΔΣ, ενώ θα υπάρξει και η σχετική προκήρυξη ώστε να προσληφθούν 200 άτομα για να καλύψουν θέσεις δειγματοληπτών και να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα που παρουσιάζεται.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Το θέμα είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό σε πολλά παιχνίδια της Super League και πιο συγκεκριμένα σε αυτά που διεξάγονται εκτός Αθηνών, δεν γίνονται έλεγχοι αντιντόπινγκ με αποτέλεσμα πολλές από τις ομάδες του πρωταθλήματος να έχουν εκφράσει τους προβληματισμούς τους. Η Λίγκα, από την πλευρά της, δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος και παρακολουθεί τις εξελίξεις στον ΕΣΚΑΝ, περιμένοντας πως το ζήτημα θα λυθεί σύντομα.

Πάντως, η φημολογία περί οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει το Εθνικό Συμβούλιο και γι' αυτό υπάρχει το πρόβλημα με την έλλειψη δειγματοληπτών για να καλύπτουν όλα τα παιχνίδια της Super League φαίνεται πως δεν υφίσταται, ενώ όπως έγινε ξεκάθαρο από την πλευρά του ΕΣΚΑΝ, τα έξοδα καλύπτονται από τις οικίες ομοσπονδίες, άρα στην προκειμένη περίπτωση από τον συνεταιρισμό.

ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Μπορεί για τον ΕΣΚΑΝ να μην είναι τόσο σημαντικό να γίνονται έλεγχοι αντιντόπινγκ κοντρόλ μετά το τέλος των ποδοσφαιρικών αγώνων, όσο να γίνονται σε άλλα χρονικά διαστήματα (για να το πούμε πιο απλά, να διεξάγονται έλεγχοι εκεί που δεν το περιμένουν οι ομάδες), παραμένει πρόβλημα το γεγονός πως αυτή τη στιγμή γίνονται παιχνίδια και σε πολλά από αυτά δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι.

Πολλοί σύλλογοι γκρινιάζουν -αν και ακόμα δεν το έχουν κάνει σε επίσημη μορφή- την ώρα που ο ΕΣΚΑΝ ζητά υπομονή μέχρι να κλείσει αυτό το διοικητικό κενό και να αναλάβει φουλ δράση το νέο διοικητικό συμβούλιο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr, το νέο προεδρείο του ΕΣΚΑΝ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυστηρό και θα προσπαθήσει να πολεμήσει εντόνως το ντόπινγκ στην Ελλάδα σε όλα τα σπορ.

Πάντως, η FIFA που έχει επιληφθεί των ζητημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα μπορούσε να ασχοληθεί και με αυτό. Αλλά, θα πείτε, τι να πρωτοκάνει κι αυτή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK