Η κριτική των ποδοσφαιριστών των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το 1-0 του Παναθηναϊκού και επικράτησε 3-1 στο μεγάλο ντέρμπι. Το Contra.gr κρίνει την απόδοση των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Η κριτική των ποδοσφαιριστών των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ολυμπιακός

Η κριτική των ποδοσφαιριστών των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ρομπέρτο Χιμένεθ: Μετά το γκολ του Παναθηναϊκού έπαιζε πολύ έξω από την περιοχή του για να προλαβαίνει τους κινδύνους. Λίγο έλειψε να το πληρώσει στο 77' με κακή εκτίμηση, είχε ενστικτώδη επέμβαση του 28' στο εξ επαφής σουτ του Ταυλαρίδη.

Λεάντρο Σαλίνο: Παρόλο που δεν είχε πολλή δουλειά από την πλευρά του, έπαιζε με κάρτα από το 29' (για αγκωνιά). Είχε πολλά ανεβάσματα, πάτησε την αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να τελειώσει φάσεις. Μεταξύ των διακριθέντων πάντως.

Αλμπέρτο Μποτία: Ο Ισπανός δεν ήταν καλύτερος ή χειρότερος απ' όσο μπορεί και μας έχει δείξει. Με τον Ντα Κόστα δεν έχει καλή χημεία και φαίνεται.

Μάνουελ Ντα Κόστα: Χάθηκε στη φάση του πρώτου γκολ, ήταν εκτός θέσης. Γενικώς δεν ενέπνεε σιγουριά. Από τη στιγμή πάντως που σκόραρε για το 2-1 πέρασε στις ηρωικές φυσιογνωμίες του αγώνα.

Αρτούρ Μαζουακού: Δεν έλειψαν οι κακές τοποθετήσεις από τον Γάλλο αριστερό μπακ, αν και σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του. Εμφανώς αποδοτικότερος στο β' ημίχρονο, είχε κι ένα επικίνδυνο σουτ στο 68'.

Λούκα Μιλιβόγεβιτς: Έχει κάνει καλύτερα παιχνίδια. Ιδίως όσο ήταν στο γήπεδο ο Βιγιαφάνιες δεν ήταν αποτελεσματικός στην αποστολή του. Εξ ου και έπαιζε με κάρτα από το 39'. Η αποχώρηση του Αργεντινού τον βοήθησε πολύ.

Εστέμπαν Καμπιάσο: Ήρεμη δύναμη στο χορτάρι, μπορεί να διακριθεί χωρίς να κάνει περιττές ενέργειες. Απείλησε στο 5', σκόραρε στο 38'. Σίγουρα δεν έχει την ενέργεια του παρελθόντος, αλλά παραμένει ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου με αρχές που σε τέτοια ματς είναι ικανός να κάνει τη διαφορά.

Κώστας Φορτούνης: Άρχισε στα πλάγια, αλλά δεν ήταν ωφέλιμος. Μόλις ήρθε στον άξονα βοήθησε πολύ ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του Ολυμπιακού. Απείλησε με φάουλ, έφτιαξε το 2-1.

Αλεχάντρο Ντομίνγκες: Το ερώτημα για το αν, σε τέτοιου επιπέδου παιχνίδια, χωράει στην ίδια 11άδα με τον Κώστα Φορτούνη, απαντήθηκε στη μία ώρα που έμεινε στο γήπεδο.

Νταβίδ Φουστέρ: Επιλέχθηκε γιατί έχει την αίσθηση του γκολ. Ήταν μέσα στις φάσεις, αστόχησε όμως. Όχι πολλά πράγματα πέρα από το στρώσιμο στο γκολ του Καμπιάσο.

Μπράουν Ιντέγε: Είχε δύο σκληρούς στόπερ απέναντί του και δεν υπηρέτησε πλήρως το ρόλο του. Πάντως στο φινάλε κλέβοντας και σκοράροντας απέδειξε ότι είχε την ενέργεια να κυνηγήσει μέχρι τέλος μία φάση.

Φελίπε Πάρντο: Μπήκε για να δώσει παιχνίδι στο ένας μ' έναν και με τη διαρκή κίνησή του βοήθησε προκειμένου να ανοίξουν οι χώροι και κατ' επέκταση η άμυνα του Παναθηναϊκού.

Αλάν Πουλίδο: Ο Μεξικανός έγινε δίδυμο με τον Ιντέγε και από τη στιγμή που στο διάστημα της παρουσίας του στο γήπεδο ο Ολυμπιακός σκόραρε δις αποδείχθηκε πως το ρίσκο έφερε αποτέλεσμα.

Ερνάνι: Κέρδισε, με ωραία ντρίμπλα, το φάουλ που έφερε το 2-1. Έφτανε τούτο.

Παναθηναϊκός

Η κριτική των ποδοσφαιριστών των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Λουκ Στιλ: Η καλύτερη στιγμή του ήταν η επέμβαση στο 73', στο φάουλ του Φορτούνη. Στα γκολ που δέχθηκε δεν έφερε ευθύνη, αν και στο δεύτερο δεν έκανε καν κίνηση να πέσει.

Τζιαντομένικο Μέστο: Ο Ιταλός έχει παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια και δεν είχε πρόβλημα ν' ανταπεξέλθει αμυντικά. Είχε κάποιες κούρσες, μόνο όμως στο πρώτο ημίχρονο. Όσο περνούσε η ώρα ήταν πιο ευάλωτος.

Στάθης Ταυλαρίδης: Επιστρέφοντας στην 11άδα, λόγω απουσίας του Τελάντερ, ήταν μοιραίος. Αστόχησε στο 28' για το 2-0 και στο φινάλε προσέφερε στο... πιάτο το γκολ στον Ιντέγε για το 3-1. Είχε νεύρα, δεν έμεινε μακριά από αψιμαχίες, λεκτικές αντιπαραθέσεις και σπρωξίματα. Δεν φτάνει μονάχα ο τσαμπουκάς, θέλει και καθαρό μυαλό.

Ροντρίγκο Μολέντο: Με τη δύναμη του ο Βραζιλιάνος στόπερ δεν άφησε τον Ιντέγε να φανεί απειλητικός. Πήγαινε πρώτος στην μπάλα και είχε διωξίματα.

Ντάνιελ Πράνιτς: Απέναντι σε παίκτες που δεν είναι γραμμής είχε εύκολη αποστολή. Όταν μπήκε ο Πάρντο ταλαιπωρήθηκε αρκετά.

Γιώργος Κουτρουμπής: Ως αμυντικό χαφ κάλυψε το χώρο του και βοήθησε αμυντικά. Έχασε όμως τον Ντα Κόστα στη φάση του 2-1, σχεδόν δεν έκανε άλμα.

Κάρλος Ζέκα: Ακατάπαυστο τρέξιμο, μετά την έξοδο του Βιγιαφάνιες κάλυπτε και τα μέτρα που δεν μπορούσε ο Εσιέν.

Μεντί Αμπέντ: Περισσότερο αμυντικός ο ρόλος του. Καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, είχε τρεξίματα, δεν έκανε λάθη. Μετά χάθηκε.

Λούκας Βιγιαφάνιες: Κινητήριος μοχλός στον άξονα, ο καλύτερος του Παναθηναϊκού στα 70 λεπτά που αγωνίστηκε. Ήταν παντού, κάλυπτε ακόμη και ως αμυντικό χαφ, έκανε μέτρα ως 6-8άρι με την μπάλα και έφτιαχνε επιθέσεις από πίσω.

Σεμπαστιάν Λέτο: Έπαιξε δίπλα στον Μπεργκ και είχε την εκπληκτική μπαλιά στο 1-0. Πότε γινόταν φορ πότε έβγαινε να πάρει την πρώτη μπάλα, χωρίς όμως ιδιαίτερη συμμετοχή. Λογική η αλλαγή στο 74'.

Μάρκους Μπεργκ: Με γκολ στο 3' η ψυχολογία του θα έπρεπε να ήταν στα ύψη. Με στόπερ δε τον Μποτία και τον Ντα Κόστα όφειλε να έχει πιο ενεργή συμμετοχή. Όπως φάνηκε στο 77' με τη μάχη που κερδίζει και την ασίστ στον Μαμούτε.

Μάικλ Εσιέν: Ο Γκανέζος μπήκε στο 70' και έπαιξε δίπλα στον Ζέκα. Σαν να μην υπήρχε, αν ήρθε δέκα φορές σ' επαφή με την μπάλα είναι ζήτημα. Περασμένα μεγαλεία.

Μαμούτε: Θα μπορούσε να γίνει ήρωας για τον Παναθηναϊκό, αν καταλάβαινε πόσο μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 77'. Με κενή εστία έκανε ό,τι πιο περίπλοκο μπορούσε να σκεφτεί πλασάροντας άουτ σε κενή εστία.

Μλάντεν Πέτριτς: Όταν μπήκε είχαν όλα κριθεί.

Photo Credits: Actionimages.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1

Τα γκολ στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Τα γκολ του ντέρμπι όπως τα μετέδωσε ο Sport24 Radio

News 24/7

24MEDIA NETWORK