Όταν ο Βέγγος τσακωνόταν για τον Ολυμπιακό και κατέληγε στο τμήμα (videos)

Τι σχέση έχει ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος με τον Παναθηναϊκό και γιατί κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα μετά από καυγά με φίλο του Ολυμπιακού; Διαβάστε ένα σπαρταριστό θέμα και θυμηθείτε μία σχεδόν ξεχασμένη αιτία με τον καλύτερο Ελληνα κωμικό όλων των εποχών!

Όταν ο Βέγγος τσακωνόταν για τον Ολυμπιακό και κατέληγε στο τμήμα (videos)

Είναι αρκετές οι φορές που ταινίες και σήριαλ έχουν "δανειστεί" κάτι από την κόντρα των "αιωνίων" αντιπάλων. Υπάρχει, όμως και μία ταινία που δανείζεται όλη αυτή τη "μάχη" των δύο "στρατοπέδων" και βασίζει πάνω της την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο.

Οπως καταλαβαίνετε πρόκειται για κωμωδία και συγκεκριμένα τον "Τρελάρα" του Ναπολέωντα Ελευθερίου, παραγωγής 1964. Ένας φανατικός λάτρης του ποδοσφαίρου και οπαδός του Παναθηναϊκού (Θανάσης Βέγγος) ερωτεύεται την κόρη ενός οπαδού του Ολυμπιακού (Κώστας Δούκας, το αφεντικό του Ζήκου στον "Μπακαλόγατο").

Πολλές σκηνές της ταινίας είναι σουρεαλιστικές, όπως απαιτείται για μία κωμωδία σαν κι αυτή, αλλά και λίγο πρωτόγνωρες για τη σημερινή γενιά. Για παράδειγμα, είναι σπάνιο πράγμα να κάθονται δίπλα-δίπλα δύο οπαδοί Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού (ναι, κάποτε συνέβαινε), όπως σπάνιο είναι να ρωτάει ο ένας τον άλλο ποιας εθνικότητας είναι ο διαιτητής (είναι η εποχή που στο ελληνικό πρωτάθλημα σφύριζαν ξένοι). Το "Ελληνοπολωνογερμανοεβραίος" που εκστομεί ο Θανάσης Βέγγος με μια ανάσα δείχνει τη σατιρική αντιμετώπιση του πράγματος ως προς τους διαιτητές, ακόμα και τότε.

Οπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε ταινία που θέλει να σέβεται τον εαυτό της, υπάρχει happy end. Οι δύο πρωταγωνιστές, αν και άσπονδοι εχθροί, καταλήγουν φίλοι και παρά τα αντίθετα ποδοσφαιρικά φρονήματά τους, συμφιλιώνονται για το καλό σκοπό. Εδώ θα κόλλαγε το μήνυμα που βλέπουμε πολλές φορές σε σειρές "πρόσωπα και καταστάσεις δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK