Ο Ακης Μάντζιος αναλύει το ντέρμπι στο Contra.gr

O πρώην προπονητής του Πανιωνίου, του Πανθρακικού και του Λεβαδειακού Ακης Μάντζιος ανέλυσε την αγωνιστική εικόνα του μεγάλου ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για τους αναγνώστες του Contra.gr. Kλειδί για την επικράτηση των "ερυθρόλευκων" η κυριαρχία τους στον άξονα.

Ο Ακης Μάντζιος αναλύει το ντέρμπι στο Contra.gr
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός ήταν κατά πολύ καλύτερος, νομίζω ότι αυτό το αντιλήφθηκαν όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Ηταν η ομάδα που έβγαλε πάθος και αποφασιστικότητα σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά και τακτικά ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός από την ΑΕΚ που δεν κατάφερε να απειλήσει.

Η Ενωση μόνο στο τελευταίο 10λεπτο κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της. Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα δεν την ένιωσε ο Ολυμπιακός.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Ο Ολυμπιακός χτύπησε από τον άξονα και ο προπονητής του δικαιώθηκε γι' αυτήν την επιλογή του. Ο Μάρτινς, εκτός από το γεγονός ότι σκόραρε, χάρισε φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή που είχε ανάγκη η ομάδα ενώ ο Φορτούνης, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ο μεγάλος πονοκέφαλος της ΑΕΚ.

Ο δε Ελιουνούσι έκλεισε περισσότερο στον άξονα παρά αγωνιζόταν στη γραμμή. Ολα αυτά δημιούργησαν μία υπερφόρτωση που λειτούργησε υπέρ του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ έχασε το παιχνίδι στο σημείο που είναι γενικά δυνατή, στη μεσαία γραμμή. Ο άξονάς της δεν ανταποκρίθηκε σε καμία περίπτωση στις ανάγκες του αγώνα και στο μεγαλύτερο διάστημα έμοιαζε κομμένη στα δύο.

Είχε επίσης προβλήματα και στο τρανζίσιον και οι απειλές της, όσες κατάφερε να κάνει στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήρθαν κυρίως από ατομικές ενέργειες του Μάνταλου.

Συνολικά ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη και την κατέκτησε δίκαια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ένας άλλος Ολυμπιακός έβγαλε νοκ άουτ την ΑΕΚ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Λαμπρόπουλος με το γκολ του Φορτούνη
Εκτός φάσης χτύπημα του Πατίτο στον Φιγκέιρας

News 24/7

24MEDIA NETWORK