Ο Φορτούνης ξύπνησε μνήμες στον Χιμένεθ

Ο Κώστας Φορτούνης δεν είναι Μάνταλος και με την τρομερή εμφάνιση του β' μέρους έγινε ο... Μιραλάς του 2019, ξυπνώντας μνήμες στον Χιμένεθ από το 'μαύρο' 2011.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
Ο Κώστας Φορτούνης σε πανηγυρικό στιγμιότυπο από αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (4-1, 17/02/2019) EUROKINISSI

Στις 17 Οκτώβρη του 2015 ο Ολυμπιακός νικάει 4-0 την ΑΕΚ με δύο γκολ του Κώστα Φορτούνη. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα ο Ολυμπιακός επικρατεί 3-0 με τον Φορτούνη να συμμετέχει στο πρώτο γκολ και να σκοράρει το τρίτο.

17 Φεβρουαρίου 2019. Ο Ολυμπιακός νικάει 4-1 την ΑΕΚ με τον Φορτούνη να σκοράρει δις. Ο Ολυμπιακός κερδίζει την ΑΕΚ όταν ο Φορτούνης είναι σε κέφια.

Δεν άντεχε τρίτη σερί απώλεια

Το βράδυ της Κυριακής οι Πειραιώτες αναζητούσαν μία μεγάλη νίκη, την πρώτη εφέτος σε ντέρμπι. Η ήττα στην Τούμπα 'πόνεσε' γιατί αποτέλεσε ουσιαστικά την απώλεια του τίτλου, η ισοπαλία με τη Ντιναμό Κιέβου 'πόνεσε' για το κακό δεύτερο μέρος, δεν θα άντεχε και τρίτο πόνο ο Ολυμπιακός. Ειδικά την ώρα που η 'δαμόκλειος σπάθη' του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν πάνω από πολλά κεφάλια. Δεν θα σήκωνε τρίτο σερί, κρίσιμο, ματς χωρίς νίκη.

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου ήταν κακός, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να προηγείται 3-0. Ο Φορτούνης το είπε όσο πιο ξεκάθαρα και ίσως γλαφυρά θα μπορούσε: "Στο πρώτο μέρος ήμασταν τραγικοί".

Αυτό που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να κάνει την αντεπίθεσή του ήταν τον καλό Φορτούνη. Ειδικά από τη στιγμή που έχασε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο με τον τραυματισμό του 66ου λεπτού. Ο καλός Φορτούνης, λοιπόν, έκανε το 2-1 με τρομερό σουτ και αφού τους πήρε όλους σβάρνα, θυμίζοντας κάτι από Μιραλάς σε εκείνο το 6-0 του 2011. Πάλι με Χιμένεθ στον πάγκο. Δεν έπεσε, προχώρησε, έκανε το σουτ εκεί που δεν το περίμενε ούτε η άμυνα μα ούτε ο Μπάρκας.

Ο Φορτούνης 'βγήκε' από παλιό Ολυμπιακό

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το 3-1 ο Χασάν, ήρθε να κλειδώσει τη νίκη, οτιδήποτε θα ερχόταν μετά θα ήταν το παραπάνω, το κάτι σαν φιέστα. Του είχε λείψει του κόσμου αυτό. Το τέταρτο γκολ, σαν σε προπόνηση, του Φορτούνη ήταν το κερασάκι της δικής του τούρτας. Αυτός πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής και τον έφτασε στη μεγάλη ανατροπή. Ήταν ο Τζεμπούρ, ο Φουστέρ, ο Μιραλάς, ο Ζιοβάνι, ο Τζόρτζεβιτς του παλιού Ολυμπιακού.

Ήταν αυτό που δεν είχε η ΑΕΚ. Ο Μάνταλος βρέθηκε δύο φορές φάτσα με το γκολ. Το βάζεις, τελειώνεις, πας για ύπνο, αφήνεις τον αντίπαλο στην εσωστρέφειά του. Ο Φορτούνης δεν θέλει τις δύο ευκαιρίες του Μάνταλου, το βάζει με την πρώτη. Όπως έκανε στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ, με το τρομερό, σε πρώτο χρόνο, σουτ για εκείνο το 0-1. Στις καθυστερήσεις ο Φετφατζίδης έγινε... Μάνταλος και έχασε το άχαστο. Εκείνο το βράδυ η ΑΕΚ γλίτωσε στο φινάλε από το έμφραγμα. Το βράδυ της Κυριακής η ΑΕΚ δεν μπορούσε να γλιτώσει από τη δική της γύμνια απέναντι στις λύσεις και την ποιότητα του Ολυμπιακού.

Η ειδοποιός διαφορά ήταν ο Κώστας Φορτούνης. Άλλος Φορτούνης σε σχέση με το ντέρμπι του πρώτου γύρου. Πιο εύστοχος, πιο αποφασισμένος και πιο ώριμος. Ηθελε το ντέρμπι για πολλούς και διάφορους λόγους. Ακριβώς όπως το ήθελε και ο Ολυμπιακός.

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK