Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-0 (VIDEOS)

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Ολυμπιακός που διέσυρε τους "κιτρινόμαυρους" με 4-0. Μποτία, Ιντέγε πέτυχαν από ένα γκολ, ενώ δύο σημείωσε ο Φορτούνης για τους "ερυθρόλευκους", που έφτασαν τις 7 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στη Super League.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-0 (VIDEOS)

Το 1-0 (Μποτία):

Το 2-0 (Ιντέγε):

Το 3-0 (Φορτούνης):

Το 4-0 (Φορτούνης):

H εικόνα του αγώνα

Τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες ξεκίνησε ο Μάρκο Σίλβα κόντρα στην ΑΕΚ αφήνοντας στον πάγκο τον φορμαρισμένο Φορτούνη, ενώ οι γρήγοροι Τζίμι Ντουρμάζ και Σεμπά αποτέλεσαν τα "φτερά" της επίθεσης του Ολυμπιακού. Από την άλλη ο Τραϊανός Δέλλας άφησε εκτός αποστολής τον Ρόλαντ Βάργκας, ενώ προτίμησε τον Πέτρο Μάνταλο αντί του Ντιέγκο Μπουονανότε για το ρόλο του 10αριού.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και έψαξαν το γρήγορο γκολ. Ωστόσο η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατέγραψε την πρώτη τελική του αγώνα στο 12ο λεπτό. Ο Μάνταλος πίεσε τον Κασάμι, ο Αραβίδης έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε εκτός περιοχής, με τον Ρομπέρτο να μαζεύει. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε δύο λεπτά αργότερα με τον "Τσόρι" να κάνει το μακρινό σουτ και την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπαρόχα. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αυτός ακριβώς που ήθελε ο Δέλλας. Η ομάδα του περίμενε πίσω από τη μεσαία γραμμή, φεύγοντας ταχύτατα στις αντεπιθέσεις.

Από μια τέτοια φάση λίγο έλειψε να έρθει το πρώτο γκολ στο 26'. Ο Ντίντακ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πλατέλλας έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Ντομίνγκες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Μποτία ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Ντίντακ και με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κυρίως με τον Μάνταλο και τον Πλατέλλα από τα δεξιά να φτιάξουν φάσεις, όμως δεν ανησύχησαν τον Ρομπέρτο. Να σημειωθεί ότι στο 41' ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ το γκολ που πέτυχε ο Ιντέγε.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-0 (VIDEOS)

Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο, με τα σκληρά μαρκαρίσματα να είναι πολλά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 58' με τον Μπαρμπόσα να κάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση και τη μπάλα να κοντράρει. Ο Ντομίνγκες στο 64' απάντησε για τους γηπεδούχους, όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο. Ο ίδιος παίκτης δύο λεπτά αργότερα έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ότι δεν κατάφερε ο Ντομίνγκες, το έκανε ο Ιντέγε στο 70'. Από πάσα του Κασάμι, ο επιθετικός του Ολυμπιακού γύρισε το σώμα του και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαρόχα. Ο Μπαρμπόσα έψαξε το γκολ στο 75', αλλά είδε τον Μποτία να σώζει δύο φορές τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Σίλβα δεν επαναπαύτηκαν στο 2-0. Στο 78' ο Ιντέγε έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, βρήκε υπέροχα τον νεοεισελθόντα Φορτούνη μέσα στην περιοχή κι εκείνος από κοντά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Κάπου εκεί η ΑΕΚ φάνηκε να τα παρατάει. Ο "δαιμονισμένος" Ολυμπιακός όμως δεν σταματούσε να επιτίθεται. Στο 86' ο Πάρντο έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 4-0, με τον Μπαρόχα να κάνει μια εξαιρετική επέμβαση και να κρατάει το σκορ. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Φορτούνης στις καθυστερήσεις. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ερνάνι από τον Γκάλο και ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 4-0.

MVP

Ο Μπράουν Ιντέγε ήταν γι' ακόμη ένα ματς καθοριστικός. Εκτός από το γκολ που πέτυχε, έφτιαξε αυτό του Φορτούνη, ενώ βγήκε νικητής στις περισσότερες φάσεις που έδωσε με τους αμυντικούς της ΑΕΚ. Τα εύσημα αξίζουν και στον Κώστα Φορτούνη που μπήκε στο ματς ως αλλαγή στο 76' και κατάφερε να σκοράρει δύο φορές.

Αδύναμος Κρίκος

Γκάλο και Ντίντακ είχαν πολλά προβλήματα στα άκρα της "κιτρινόμαυρης" άμυνας απέναντι στους ταχύτατους εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Σχόλιο

Ποιος θα βρεθεί να τον σταματήσει; Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η ΑΕΚ κατάφεραν να πάρουν έστω την ισοπαλία από τον Ολυμπιακό που δείχνει από νωρίς ποιος θα είναι το αφεντικό (και) στο φετινό πρωτάθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν κυρίαρχοι από το πρώτο λεπτό του αγώνα, χωρίς να επιτρέψουν στην ΑΕΚ να δημιουργήσει "κλασσική" ευκαιρία για γκολ. Ο Δέλλας προσέγγισε σωστά το ματς για 60 λεπτά, όμως μετά την είσοδο του Μπουονανότε στη θέση του Σιμόες, άλλαξαν οι ισορροπίες. Η ομάδα του έχασε τελείως το κέντρο και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά (79' Ερνάνι), Ντουρμάζ (64' Πάρντο), Ντομίνγκες (76' Φορτούνης), Ιντέγε.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Τζανετόπουλος, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες (63' Μπουονανότε), Μάνταλος (82' Κορδέρο), Πλατέλλας (76' Κρισάντους), Μπαρμπόσα, Αραβίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Super League 2015-2016

To live της αναμέτρησης

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK