Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Δώνης με... ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί το κοντέρ στο Φάληρο να γράφει 0-2-9 για τον προπονητή Δώνη, αλλά το 1-1 ήταν η πρώτη του 'νίκη', ο Παναθηναϊκός δεν ήταν Ντουντελάνζ και ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ από τον... φορ Σισέ.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Δώνης με... ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI

Πριν από τη σέντρα του μεγάλου ντέρμπι της Super League, ο Γιώργος Δώνης δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά και το αρνητικό ρεκόρ που είχε καταγράψει στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Μπορεί ως παίκτης του Παναθηναϊκού να πανηγύρισε μεγάλες νίκες στην έδρα του 'αιωνίου' αντιπάλου, αλλά ως προπονητής δεν είχε καταφέρει ποτέ να φύγει νικητής.

Πριν από τις 19:40 (τα δέκα λεπτά που χρειάστηκαν για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και να αρχίσει το ντέρμπι), ο Δώνης μετρούσε 9 ήττες και μόλις μία ισοπαλία όντας προπονητής ΑΕΚ, Ατρομήτου, ΠΑΟΚ και ΑΕΛ.

Λίγο πριν από τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής και αφού προηγήθηκε ένα ντέρμπι που οι ιστορικοί του μέλλοντος θα ασχοληθούν εκτενώς, το 0-1-9 έγινε 0-2-9. Πάλι χωρίς νίκη στο Φάληρο, αλλά αυτήν τη φορά ήταν σαν νίκη, όπως λέει και ο... Παΐσιος.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Δώνης με... ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI

Τουλάχιστον γι' αυτό μπήκε ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο. Για τη νίκη και πάλεψε για αυτή μέχρι το 30ό λεπτό. Δεν έκανε ευκαιρία, εκτός από ένα άψυχο σουτ του Κάτσε, αλλά ήθελε να βγάλει δημιουργία και με τον Μπουζούκη να έχει τον ρόλο του πλέι μέικερ, αναζητούσε τις επιθέσεις κυρίως από τα άκρα. Ο Ολυμπιακός μπήκε μπερδεμένος αν και η πρώτη ανάγνωση της ενδεκάδας έδινε την εντύπωση ότι θα έχει την κατοχή, αλλά και τη δημιουργία.

Ο Νάτχο έπαιξε μπροστά από Μπουχαλάκη - Γκιλιέρμε, οι Φορτούνης - Ποντένσε πήγαν στα άκρα (ο πρώτος αριστερά και ο δεύτερος δεξιά), ο Χασάν ήταν ο φουνταριστός και ο Χριστοδουλόπουλος έμεινε στον πάγκο. Μέχρι να αλλάξει τα 'φτερά' ο Μαρτίνς και να βάλει τον Φορτούνη δεξιά και τον Ποντένσε αριστερά, οι Πειραιώτες δεν είχαν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Νάτχο να βγάλει έμπνευση στο παιχνίδι των γηπεδούχων. Το έκανε μία φορά όταν βρήκε τον Ποντένσε, ο οποίος σκόραρε από θέση οφσάιντ.

Η δεύτερη φορά που ο Ολυμπιακός βρήκε έμπνευση ήταν στην αλλαγή των πλευρών με τον Φορτούνη να βγάζει πάσα σε κλειστό χώρο στον Ποντένσε και αυτός να χάνει από τον Διούδη στο σκαφτό που δοκίμασε. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει και θύμισε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα της Τούμπας, αλλά σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μαρτίνς αναγκαστικά πέρασε τον Χριστοδουλόπουλο στη θέση του τραυματία Χασάν και ο Ολυμπιακός έμοιαζε μπερδεμένος. Ο Φορτούνης και ο Ποντένσε πήγαιναν από εδώ και από εκεί, ο Λάζαρος πολλές φορές έπεφτε πάνω στον πρώτο και μέχρι να μπει ο Μάνος και να διορθωθεί το 'λάθος', ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό και αυτός βρήκε το γκολ από το τρομερό σουτ του Κάτσε στο 61ο λεπτό.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Δώνης με... ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI

Νωρίτερα, οι 'πράσινοι' βρέθηκαν σοκαρισμένοι να κοιτάζουν τον τραυματία Διούδη, ο οποίος χτύπησε με το κεφάλι στο πόδι του Νάτχο και έμεινε στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του. Από τη στιγμή της αποχώρησής του σε φορείο μέχρι το γκολ του Κάτσε, μεσολάβησε ένα διάστημα που ο Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή και ήθελε να εκμεταλλευτεί την αναμπουμπούλα των γηπεδούχων.

Το 0-1 δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την πρώτη νίκη του Δώνη στο Φάληρο. Αυτή θα ήταν ακόμα πιο κοντά αν λίγο μετά από το γκολ ο Ινσούα δεν έστελνε την μπάλα έξω από ευνοϊκή θέση. Αν σε αυτή τη φάση οι 'πράσινοι' στάθηκαν άτυχοι, λίγο αργότερα ήταν ακόμα πιο άτυχοι, αφού ο Δώνης έκανε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, τον Πούγγουρα στη θέση του τραυματία Μαυρομάτη.

Η είσοδος του Μουνιέ -η μοναδική... κανονική αλλαγή των φιλοξενούμενων- δεν έδωσε κάτι στον Παναθηναϊκό που στα τελευταία λεπτά γύρισε όλος πίσω για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός έπαιζε με φορ τον... Σισέ, οι 'πράσινοι' αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα, το 1-1 ήρθε δίκαια από τον Σισέ στο 95' και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φτάσει και στην ανατροπή αν ο Κότσαρης και το δοκάρι δεν του στερούσαν το γκολ.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Δώνης με... ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI

Είκοσι τρία χρόνια μετά από την τελευταία του συμμετοχή ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σε εκείνο το 1-2 του Καπουράνη στις καθυστερήσεις, και πρώτη φορά ως προπονητής του τριφυλλιού στο ίδιο γήπεδο (στάδιο τότε), ο Δώνης πήρε αυτό που του στέρησε η τύχη το προηγούμενο Σάββατο κόντρα στην ΑΕΚ. Εκεί όπου ήταν σαφώς καλύτερος, έχασε ευκαιρίες, αλλά έμεινε στο μηδέν.

Στο Φάληρο το βράδυ της Κυριακής ο Παναθηναϊκός πήγε να πάρει τη νίκη όπως σε εκείνο το 0-3 προ ολίγων ετών, περισσότερο με κλεφτοπόλεμο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και λιγότερο με παιχνίδι πρωτοβουλίας. Για τον Δώνη είναι η πρώτη του 'νίκη' παρά το γεγονός ότι το 'κοντέρ' έμεινε στο μηδέν, για τους πιτσιρικάδες της ομάδας η ολοκλήρωση του... ανδρισμού στο κλείσιμο της 'καυτής' τριάδας με τα συνεχόμενα ντέρμπι.

Για τον Ολυμπιακό ήταν η χαμένη ευκαιρία, το -4 που έγινε -6, τα χωρίς νίκη ντέρμπι του πρώτου γύρου, η ακόμα μία επικράτηση στις καθυστερήσεις. Ήταν κάτι σαν ήττα απέναντι στον υποδεέστερο, βάσει ρόστερ, Παναθηναϊκό. Ήταν η πρώτη 'ήττα' από τον Δώνη. Τα έβαλαν όλα στη Ντουντελάνζ.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK