POLL: Τα 5 καλύτερα γκολ σε ντέρμπι "αιωνίων"

Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού βρίσκεται προ των πυλών και το Contra.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα. Θυμηθείτε τα πέντε καλύτερα γκολ που έχουμε δει σε ντέρμπι "αιωνίων" και ψηφίστε ποιο θεωρείτε το καλύτερο.

POLL: Τα 5 καλύτερα γκολ σε ντέρμπι "αιωνίων"

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής (6/11, 19:30) στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League, με το ενδιαφέρον να έχει εκτιναχθεί τα ύψη!

Κατά το παρελθόν το "ντέρμπι αιωνίων" μας έχει προσφέρει υπέροχο θέαμα, ξεχωριστές συγκινήσεις και εξαιρετικά γκολ. Γι' αυτό το λόγο το Contra.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει σε VIDEOS τα πέντε καλύτερα γκολ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ανεξαρτήτως έδρας. Ψηφίστε ποιο θεωρείτε το καλύτερο.

Κριστόφ Βαζέχα (Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-0)

Σεζόν 1991-92 και ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει μία από τις μεγαλύτερες νίκες του (3-0) εις βάρος του "αιωνίου" του αντιπάλου. Ο Κριστόφ Βαζέχα σε εκείνο το παιχνίδι είχε κλέψει τις εντυπώσεις με τον σουτ-κεραυνό που εξαπέλυσε έξω από την περιοχή των "ερυθρολεύκων" και κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Βασίλης Καραπιάλης (Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-4)

Στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της σεζόν 1998-99 ο Ολυμπιακός με τον Μπάγεβιτς στο τιμόνι του επικράτησε με το εμφατικό 4-2 αν και είχε βρεθεί να χάνει από νωρίς με 2-0! Αναμφίβολα ήταν μία από τις καλύτερες βραδιές του Βασίλη Καραπιάλη, ο οποίος στο 90' πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα. Η λόμπα του έχει μείνει στην ιστορία.

Άγγελος Μπασινάς (Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-2)

Ντέρμπι που έχει μείνει στην ιστορία ήταν αυτό της σεζόν 2002-03 μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού κι αυτό γιατί οι "πράσινοι" είχαν πετύχει... πέντε γκολ, αλλά κέρδισαν με 3-2 (τα δύο ήταν αυτογκόλ!). Το καλύτερο της βραδιάς όμως ήταν αναμφίβολα το απευθείας φάουλ του Άγγελου Μπασινά στο 72' που ισοφάρισε σε 2-2, βάζοντας τον Φάνη Κατεργιαννάκη μέσα στα δίχτυα του Ολυμπιακού.

Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα (Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 4-0)

Μετά τα πρώτα λεπτά στο ντέρμπι Κυπέλλου στο "Καραϊσκάκης" για το Κύπελλο τη σεζόν 2007-08, έπεσε "βόμβα". Ο Λούα Λούα στόπαρε την μπάλα με το στήθος (ύστερα από... κόντρες αρκετά έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού) και έπιασε ένα μονοκόματο βολέ. Θεωρητικά, είχε στοχεύσει, αλλά ακόμη κι αν ήταν σουτ... στα τυφλά, η μπάλα "βρήκε" στη συμβολή των δοκαριών του Μάριο Γκαλίνοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα της πράσινης εστίας!

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-0)

Το "αιώνιο" ντέρμπι πρωταθλήματος στο "Καραϊσκάκης" της σεζόν 2009-10 είχε... ονοματεπώνυμο κι αυτό ήταν "Κώστας Μήτρογλου". Ο άσος του Ολυμπιακού είχε ανοίξει το σκορ στο τέλος του πρώτου μέρους, όμως στο 54' έστειλε στον... 7ο ουρανό τους φιλάθλους με το τρομερό βολ πλανέ του από τη σέντρα του Ζαουάντ Ζαϊρί. Στη συνέχεια έβγαλε και τα "πιστόλια" του!

News 24/7

24MEDIA NETWORK