Σε δίκη ο Περέιρα: "Πήγε να προκαλέσει τη Θύρα 13 με σεξιστικές χειρονομίες"

Ο Βίτορ Περέιρα θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την "προκλητική συμπεριφορά" του στο περσινό ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Σε δίκη ο Περέιρα: "Πήγε να προκαλέσει τη Θύρα 13 με σεξιστικές χειρονομίες"
Περέιρα-Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε δίκη παραπέμφθηκε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, ο οποίος κατηγορείται ότι προσπάθησε να προκαλέσει τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που βρίσκονταν στη Θύρα 13, στο περσινό ντέρμπι "αιωνίων" στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έκανε δεκτή την πρόταση του αναπληρωτή αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών, Γιώργου Λαΐνη, αποδίδοντας στον Πορτογάλο νυν προπονητή της Φενέρμπαχτσε τα αδικήματα της "απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης και εισόδου εντός του αγωνιστικού χώρου με σκοπό την διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής αγώνα, προ ενάρξεως αυτού".

Στο βούλευμα καταγράφεται επίσης ότι ο Περέιρα δεν εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο για να ελέγξει τα δίχτυα, όπως υποστήριξε ο ίδιος, αλλά "με σκοπό να προκαλέσει τους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας αφού κατευθύνθηκε στους φανατικούς οπαδούς της θύρας 13 κάνοντας σε αυτούς απροκλήτως σεξιστικού περιεχομένου χειρονομίες και προκαλώντας τους να πάνε προς την πλευρά του για να δείξει τον ανδρισμό του".

Το βούλευμα που εκδόθηκε στις 18 Απριλίου αναφέρεται και στον μεγαλομέτοχο της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο νομίμως αλλά παρά την έντονη αντίδραση του (επίσης κατηγορουμένου) αστυνομικού διευθυντή Γεωργίου Αρκουμάνη.

Μετά από την παραπομπή σε δίκη του Περέιρα, στη διαδικασία η οποία κινήθηκε από μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου. αναμένεται ο ορισμός δικάσιμου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Απόσπασμα από το βούλευμα

"Ακολούθως, την 22/2/2015, ημέρα του αγώνα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απέστειλε στην γηπεδούχο ομάδα έγγραφο δηλώνοντας ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελος Μαρινάκης, θέλει και θα παρακολουθήσει τον αγώνα από την θέση του πάγκου των φιλοξενούμενων καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Η αντίδραση του πρώτου κατηγορούμενου (σ.σ. αστυνομικού διευθυντή Αρκουμάνη) ήταν έντονη, αφού η φιλοξενούμενη ομάδα δεν εφάρμοσε τα όσα λεπτομερώς αναφέρθηκαν στην διαταγή του, όμως ο ίδιος στερούνταν δικαιοδοσίας απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του προέδρου του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε δηλωθεί στο φύλλο αγώνα, αφού αυτή ανήκε αποκλειστικά στον διαιτητή του αγώνα, Μιχάλη Βοσκάκη, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ).

Στη συνέχεια με σύμφωνη γνώμη του διαιτητή του αγώνα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εισήλθε περί ώρα 18:00 νομίμως εντός αγωνιστικού χώρου, προκαλώντας την άμεση και έντονη αντίδραση των οπαδών της γηπεδούχου ομάδας οι οποίοι προέβησαν σε εκτεταμένα επεισόδια με τη χρήση καπνογόνων, βεγγαλικών και γενικά εύφλεκτων υλικών σε βάρος του Ευάγγελου Μαρινάκη και την είσοδο ανεγκέφαλων φιλάθλων του Παναθηναϊκού χωρίς να προκληθούν σωματικές βλάβες σε τρίτους, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα.

Επίσης, ο δεύτερος κατηγορούμενος (σ.σ. Βίτορ Περέιρα) εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, όχι για να ελέγξει αυτόν και τις εστίες, αλλά με σκοπό να προκαλέσει τους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας αφού κατευθύνθηκε στους φανατικούς οπαδούς της θύρας 13 κάνοντας σε αυτούς απροκλήτως σεξιστικού περιεχομένου χειρονομίες και προκαλώντας τους να πάνε προς την πλευρά του για να δείξει τον ανδρισμό του".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Περέιρα: "Δεν προκάλεσα, είναι μέρος της δουλειάς μου"
Έξαλλος ο Περέιρα: "Είπα στον οπαδό έλα δεν σε φοβάμαι, είμαι άντρας!"
Μπλεξίματα Περέιρα και για το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK