Σύγκριση Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού μέσω Football Manager 2018

Μπορεί το Football Manager 2018 να μην έχει κυκλοφορήσει επίσημα (έρχεται στις 10/11), ωστόσο ο Αντώνης Τσακαλέας μπήκε στα... άδυτα του παιχνιδιού και σας παρουσιάζει με screenshots τους δύο "αιωνίους" πριν το μεταξύ τους ντέρμπι. Οι πιθανές ενδεκάδες και η σύγκριση των παικτών.

Το Football Manager 2018 κυκλοφορεί στις 10 Νοεμβρίου, με την εταιρία να δίνει πρόσβαση στη beta έκδοση του παιχνιδιού από την Πέμπτη, δυο μέρες πριν το ντέρμπι των αιωνίων (28/10).

Το FM με ανανεωμένο look και φυσικά ανανεωμένη βάση δεδομένων είναι εδώ. Με βάση τις πιθανές ενδεκάδες με τις οποίες θα παραταχθούν οι δυο ομάδες, ξεψαχνίσαμε τον κάθε παίκτη, σε μια σύγκριση ανά θέση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΤΑ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΑΝΑ ΘΕΣΗ

ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ-ΠΡΟΠΟ

 

Από τη μια νιάτα, και όπου νιάτα... potential ability, το οποίο το “μυρίστηκε” ήδη η Μπενφίκα. Από την άλλη εμπειρία, και είναι γνωστό πως (και) στο FM η εμπειρία στη συγκεκριμένη θέση, παίζει σημαντικό ρόλο.

ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ-ΟΜΑΡ

 

Αν υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που καταγράφει κανείς μέσω των χαρακτηριστικών των δυο παικτών είναι η “μάχη” στα τεχνικά χαρακτηριστικά εκεί που αμφότεροι είναι στα χαμηλά, και η αντίστοιχη “μάχη” στα σωματικά/φυσικά χαρακτηριστικά, εκεί που αμφότεροι έχουν από τους υψηλότερους μέσους όρους του πρωταθλήματος.

ΜΟΛΕΔΟ-ΕΝΧΕΛΣ

 

Πιο τεχνίτης ο Ένχελς, πιο δυνατός ο Μολέδο και μικρό προβάδισμα στο κομμάτι των ψυχικών χαρακτηριστικών, εκεί που το 19 σε επιθετικότητα του Μολέδο... βγάζει μάτι.

ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ-ΣΙΣΕ

 

Ο Σισέ μοιάζει να είναι από τους πλέον άτεχνους κεντρικούς αμυντικούς, κάνοντας τον Κουτρουμπή να μοιάζει... ντελικάτος μπροστά του. Βέβαια, εκεί που δεν τα βάζεις με τον Σενεγαλέζο είναι στα σωματικά και φυσικά χαρακτηριστικά.

ΧΟΥΛΤ-ΚΟΥΤΡΗΣ

 

Οι δυο παίκτες έχουν τρεις ισοπαλίες στους μέσους όρους της κάθε μιας από τις τρεις στήλες των χαρακτηριστικών στις οποίες χωρίζεται η καρτέλα τους, με τον Χουλτ να υπερτερεί σε χαρακτηριστικά που βελτιώνονται όσο περνάνε τα χρόνια

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ-ΡΟΜΑΟ

 

Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, κανένας από τους δυο δεν διακρίνεται, και γι' αυτό άλλωστε βγάζουν το ψωμί τους κάνοντας, εντός γηπέδου, δουλειές που απαιτούν ψυχικά και σωματικά χαρακτηριστικά με τον Ρομαό να έχει στα υπέρ του την εμπειρία.

ΣΙΛΑ-ΟΦΟΕ

 

Σε κάθε μια από τις κατηγορίες των τεχνικών και ψυχικών χαρακτηριστικών, ο Οφόε έχει προβάδισμα δυο μονάδων στον μέσο όρο, ενώ στη τελευταία κατηγορία ο Σιλά εκμεταλλεύεται την διαφορετική σωματοδομή του.

ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ-ΠΑΡΝΤΟ

 

Σε 13 κατηγορίες χαρακτηριστικών στο τεχνικό και το ψυχικό κομμάτι, ο Βιγιαφάνιες έχει προβάδισμα με τον Πάρντο να “απαντά” σε δύναμη, ισορροπία και ταχύτητα.

ΧΙΛΙΕΜΑΡΚ-ΦΟΡΤΟΥΝΗΣΣτην τεχνική σημειώσατε...2, στα ψυχικά σημειώσατε...1 σε μια μονομαχία δυο παικτών που με βάση τη βαθμολογία τους έχουν άλλες “κατευθύνσεις” και ο κάθε προπονητής (εντός και εκτός FM) περιμένει διαφορετικά πράγματα από εκείνους.

ΜΟΥΝΙΕ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

 

Μικρές διαφορές στα περισσότερα χαρακτηριστικά, με εκείνο που ξεχωρίζει είναι το +5 του Μουνιέ στις σέντρες και το +4 στην επιτάχυνση.

ΜΟΛΙΝΣ-ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

 

Στη συγκεκριμένη μονομαχία, ο Μολίνς σε μέσο όρο είναι στο +1 και 2 σε επίπεδο τεχνικών και ψυχικών χαρακτηριστικών, με τον Ανσαριφάρντ να “απαντά” στα σωματικά και φυσικά χαρακτηριστικά με +1.