Τα αδιάφορα ντέρμπι των "αιωνίων"

Υπάρχουν ντέρμπι που κρίνουν τίτλους. Υπάρχουν ντέρμπι με μεγάλο ενδιαφέρον. Υπάρχουν όμως και αυτά που γίνονται για την... υποχρέωση ή μόνο για το κίνητρο. Οπως, καλή ώρα, το κυριακάτικο. Το Contra.gr θυμάται με videos τα πιο χαρακτηριστικά... αδιάφορα παιχνίδια των δύο "αιωνίων"

Τα αδιάφορα ντέρμπι των "αιωνίων"

1991-92: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1

Η ΑΕΚ έχει κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το ντέρμπι του (τότε) σταδίου Καραϊσκάκη την τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Εξ ου οι πολλές άδειες εξέδρες. Πάντως, είχε ευκαιρίες και συγκινήσεις, αλλά δεν είχε τελικό νικητή.

1994-95: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1

Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά έχει πάρει το πρωτάθλημα από τον πρώτο γύρο σε εκείνη την ξέφρενη πορεία του, ο Ολυμπιακός βγαίνει στο κύπελλο UEFA και εκείνο το ντέρμπι του ΟΑΚΑ μπροστά σε περίπου 15.000(!) θεατές δεν έχει νικητή, έχει όμως δύο θαυμάσια γκολ από τους Γεωργιάδη και Τσαλουχίδη.

1998-98: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0

Ο Ολυμπιακός έχει αφήσει από νωρίς εκτός τίτλου τον Παναθηναϊκό, έχει εξασφαλίσει ακόμα ένα τίτλο, ενώ λίγες μέρες πριν, στον τελικό Κυπέλλου του ΟΑΚΑ, είχε νικήσει τον "αιώνιο" αντίπαλο με 2-0. Αυτό το ντέρμπι είναι από τα πλέον αδιάφορα στην ιστορία των δύο ομάδων με τον Παναθηναϊκό να θέλει τη νίκη για ψυχολογικούς λόγους και μόνο.

2006-07: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-1

Ο Ολυμπιακός έχει "καθαρίσει" και αυτό το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός έχει χάσει και αυτό το πρωτάθλημα, αλλά πήρε μία σπουδαία νίκη γοήτρου. Λίγο πριν το τέλος ένα κλέψιμο του Σαλπιγγίδη και ένα γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου έκριναν το τελικό αποτέλεσμα.

2008-09: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0

Ακόμα ένα ντέρμπι όπου ο Ολυμπιακός κατεβαίνει ως... πρωταθλητής. Ακόμη, όμως, ένα ντέρμπι χωρίς νικητή. Αυτό, πάντως, είχε αποβολή, ευκαιρίες -με κορυφαία το δοκάρι του Καραγκούνη- και έναν Παναθηναϊκό να "φωνάζει" για τη διαιτησία.

2012-13: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1

Τελευταίες αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός έχει πάρει περίπατο το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει για το καλύτερο δυνατό και φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας. Σκόρερς δύο παίκτες που δεν αγωνίζονται πλέον στο πρωτάθλημά μας: Φιγκερόα και Μήτρογλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK