Το ντέρμπι στον αστερισμό του...3

Έχει κάνει 3 σερί ήττες ο Ολυμπιακός στην 20ετία της αυτοκρατορίας του; Και ποιο είναι το σχετικό αρνητικό ρεκόρ της εποχής Μαρινάκη; Πόσες φορές η ΑΕΚ μετράει 3 σερί νίκες επί των "ερυθρόλευκων"; Και ποια η...συνεισφορά σε αυτό των Μπάγεβιτς, Κετσπάγια. Απαντά ο Ε.Μίχος.

Το ντέρμπι στον αστερισμό του...3
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πόσο συχνά ο Ολυμπιακός κάνει τρεις σερί ήττες; Από σπάνια ως καθόλου, ανάλογα για ποια εποχή μιλάμε βεβαίως, βεβαίως... Και η ΑΕΚ έχει να επιδείξει στην ιστορία των αναμετρησεών της με τον Ολυμπιακό τρεις σερί νίκες ; Ναι και μάλιστα όχι μόνο μια φορά!! Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά:

Ο Ολυμπιακός από το καλοκαίρι του 2010, από τότε δηλαδή που το...τιμόνι του πέρασε στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν έχει ΠΟΤΕ ηττηθεί σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια του. Αν, λοιπόν, μετά την ΑΕΛ και τον ΑΠΟΕΛ χάσει απόψε κι από την ΑΕΚ, για πρώτη φορά επί Μαρινάκη θα τριτώσει το κακό. Μέχρι τώρα, σε αυτή την 6ετία, έχει δει την ομάδα του 6 φορές να μετράει 2 διαδοχικές ήττες.

Ο Ολυμπιακός πάντως την τελευταία 20ετία, που έχει δημιουργήσει την δική του ...αυτοκρατορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο μόλις δύο φορές υπέστη 3 κολλητές ήττες . Η πρώτη ήταν με τον Τρόντ Σόλιντ στον πάγκο του , την σεζόν 2005-06 και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2005. Τότε είχε χάσει κατά σειρά 2-1 στο “Καραισκάκης” απο τον ΠΑΟΚ, με το ίδιο σκορ στη Λιόν για το Τσαμπιονς Λιγκ και με 1-0 στο Παγκρήτιο απο τον ΟΦΗ με γκολ του Μαχλά.

Και η δεύτερη στην πρώτη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον “ερυθρόλευκο” πάγκο, την σεζόν 2008-09. Συγκεκριμένα ήταν Φεβρουάριος του 2009, με τους “ερυθρόλευκους” να χάνουν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ δις (3-1 στο Φάληρο και 2-1 στην Γαλλία) από την Σεντ Ετιέν του Στάθη Ταυλαρίδη. Ενδιάμεσα έχασαν(πάλι)στο Παγκρήτιο, ξανά με 1-0, από τον Εργοτέλη.

ΤΟ "ΧΑΤ ΤΡΙΚ" ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Όσον αφορά στην ΑΕΚ, μέσα στο 2016 προέρχεται από δύο σερί επιτυχίες επι του Ολυμπιακού και οι δυο βέβαια στο ΟΑΚΑ. Τον περασμένο Φεβρουάριο τον είχε κερδίσει για το πρωτάθλημα με γκολ του Βάργκας ενώ τον Μάϊο το 2-1 συνοδεύτηκε κι από την κατάκτηση του Κυπέλλου. Θα τις τριτώσει απόψε;

Στο παρελθόν πάντως το έχει καταφέρει άλλες τρεις φορές. Η τελευταία μάλιστα καταγράφηκε σε τρία διαφορετικά έτη: στις 22/9 του 1997 με σκόρερ τον Ντέμη έκανε το διπλό στο ΟΑΚΑ. Στις 2/2 του 1998 με γκολ του Βεριντιάνο Μαρτσέλο κέρδιζε πάλι 1-0 στην Νέα Φιλαδέλφεια. Για να ακολουθήσει 31/1 του 1999 το 2-0 στο “Νίκος Γκούμας” με γκολ των Μπατίστα- Νικολαίδη. Κοινή συνισταμένη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ως προπονητής του Ολυμπιακού!

Η ΑΕΚ έχει χατ τρικ νικών επί του Ολυμπιακού και στο ίδιο ημερολογιακό έτος και συγκεκριμένα το 1997, όταν πάλι στον “ερυθρόλευκο” πάγκο βρισκόταν ο( πρώην δικός της πρωταθληματικός ) Σερβοέληνας τεχνικός! Στις 13/1 τον κέρδισε 2-0 με γκολ των Κωστή-Νικολαίδη στην επεισοδιακή πρώτη επιστροφή του Μπάγεβιτς στο “Νικος Γκούμας” ως αντιπάλου. Και στην συνέχεια της σεζόν δυο φορές στα ημιτρελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, 2-1 με Μπατίστα – Κασάπη και 1-0 με Νικολαίδη. Με κόουτς Ραβούση η ΑΕΚ και στα τρία εκείνα ντέρμπι (τον επί χρόνια βοηθό του Ντούσκο) και με τον σημερινό προπονητή της, Τιμούρ Κετσπάγια, σε ρόλο πρωταγωνιστή ως παίκτη της.

Τέλος, η πρώτη φορά που η ΑΕΚ είχε κάνει τρεις σερί νίκες επί Ολυμπιακού ήταν πριν από 38 χρόνια. Το 1978 τον είχε κερδίσει στις 29/1 2-0 με σκόρερ τον Θ(ε)ωμά Μαύρο, στις 17/5 6-1 για το Κύπελλο και στις 24/9 με γκολ του Μπάγεβιτς 1-0 στο Φάληρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα προγνωστικά για το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ
Γι' αυτόν γούσταρα τα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK