Διευκρίνηση ΕΠΟ για τον ορισμό διαιτητών

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει γιατί όρισε διαιτητές χωρίς την έγκριση του Δημήτρη Σαραϊδάρη.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξηγεί γιατί προέβη στον ορισμό διαιτητών στην 1η αγωνιστική της Super League, παρότι δεν συμμετείχε στη διαδικασία ο εκπρόσωπος της λίγκας, Δημήτρης Σαραϊδάρης.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

"Σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας της Ομοσπονδίας λειτουργεί στους κόλπους της η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (όπως προβλέπεται από τα Καταστατικά FIFA & UEFA), η οποία είναι αρμόδια για την οργάνωση και διοίκηση της Διαιτησίας.

Πρόσφατα η ΕΠΟ αποδέχτηκε τη σύσταση και λειτουργία της υπό επιτροπής ορισμού σύμφωνα με το "Ισπανικό Μοντέλο" αποκλειστικά για ορισμούς αξιωματούχους αγώνων της ανώτερης κατηγορίας SL.

Τις τελευταίες ημέρες το προτεινόμενο μέλος από την SL κ. Σαραϊδάρης, ενώ κλήθηκε από την Ομοσπονδία πολλάκις να έρθει σε επαφή και να συζητήσει με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Γκρούτση για να συναποφασίσουν το τρίτο μέλος της εν λόγω υπό επιτροπής ορισμού (επιδιαιτητή) δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας προτείνοντας είτε πρόσωπα τα οποία δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα του κανονισμού διαιτησίας, είτε πρόσωπα που έχουν είδη αρνηθεί, προσπαθώντας να οδηγήσει την διαδικασία επιλογής σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ο δε κ. Γκρούτσης έχει θέση στη διάθεση του κ. Σαραϊδάρη προς επιλογήν όλους εκείνους που πληρούν τα προσόντα και συμπεριλαμβάνονται στον σχετικό πίνακα.

Για το λόγο αυτό μέχρι να συναποφασίσουν για το πρόσωπο επιδιαιτητή, οι ορισμοί θα γίνονται από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, διαδικασία καθόλα νόμιμη κι σύμφωνη με τους κανονισμούς.

Η λειτουργία τόσο της υπό επιτροπής ορισμού αξιωματούχων αγώνων SL, όσο και της διαιτησίας στο σύνολό της, δε μπορεί και δεν πρόκειται να σταματήσει εξαιτίας κωλυσιεργίας ορισμένων προσώπων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όρισε κανονικά διαιτητές η ΕΠΟ

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!