"Η ΚΕΔ δεν θα μετατραπεί σε υποεπιτροπή της Επιτροπής Ορισμού"

Με προσωπική δήλωσή του ο Γιώργος Γκιρτζίκης απάντησε σε Γιώργο Στράτο και Δημήτρη Σαραϊδάρη.

"Η ΚΕΔ δεν θα μετατραπεί σε υποεπιτροπή της Επιτροπής Ορισμού"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ ΕΠΟ-Super League με αφορμή τον καταρτισμό των διαιτητικών πινάκων.

Η Ομοσπονδία κατηγορήθηκε για μεθοδεύσεις και ο Γιώργος Γκιρτζίκης απάντησε.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανέφερε: " Είναι στ' αλήθεια εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και για έναν... Σαραϊδάρη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και –το χειρότερο- να προσπαθεί, κάνοντας το άσπρο μαύρο, να διώξει από πάνω του τις βάσιμες υποψίες ότι λειτούργησε βάσει ενός σχεδίου, που είχε από την αρχή στόχο όχι την εφαρμογή του «ισπανικού μοντέλου» στον τρόπο ορισμού διαιτητών στο πρωτάθλημα της Super League, αλλά τη διευκόλυνση σχεδιασμών για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ε.Π.Ο.

Γιατί ο κ. Σαραϊδάρης αυτό ακριβώς επιδιώκει να πετύχει με τις ενέργειές του.

Δυστυχώς για τον ίδιο όλες οι συναντήσεις και συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο., τις οποίες ακόμη και ένας... Σαραϊδάρης δεν τόλμησε να αρνηθεί, οι συζητήσεις του με τον κ. Δημήτριο Γκρούτση και η συμφωνία του να αναλάβει «επιδιαιτητής των δύο» ο κ. Δημήτριος Καλύβας είναι πλήρως αποδείξιμες και θα αποδειχθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης στην οποία θα κληθεί να επαναλάβει, εάν μπορεί, τους ισχυρισμούς του.

Έως τότε μια απλή αναφορά. Αφού ο κ. Σαραϊδάρης, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, δεν μίλησε ποτέ με τον κ. Γκρούτση και δεν ήξερε για καμία συμφωνία επιλογής του κ. Καλύβα για ποιο λόγο δέχθηκε να του εκδώσει η Ε.Π.Ο. αεροπορικό εισιτήριο από τη Θεσσαλονίκη, ώστε σήμερα, στις 14.00, να βρίσκεται στα γραφεία της Ομοσπονδίας μαζί με τον κ. Γκρούτση και τον κ. Καλύβα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, και να ξεκινήσουν οι τρεις τους να επιλύουν όλες τις εκκρεμότητες και να ετοιμαστούν να λειτουργήσουν ως Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών;

Κι αφού ο κ. Σαραϊδάρης δεν ήξερε τίποτε για τον κ. Καλύβα και τον ορισμό του ως «επιδιαιτητή» γιατί ο κ. Καλύβας σε σημερινό, μετά την ανακοίνωση των πινάκων διαιτητών 1ης και 2ης κατηγορίας, μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. αναφέρεται σαφώς στην κοινή από τους κ.κ. Σαραϊδάρη και Γκρούτση απόφαση ορισμού του στη θέση του «επιδιαιτητή;», την οποία ωστόσο αρνείται για υπηρεσιακούς λόγους;

Τα υπόλοιπα -και ειδικά αυτά που αφορούν στη συνάντηση στην Ξάνθη- στην ώρα τους και στην έδρα που πρέπει.

Θέλω να πιστεύω ότι στο σχεδιασμό που μετείχε ο κ. Σαραϊδάρης δεν πήρε μέρος ο κ. Γιώργος Στράτος.

Λυπάμαι να πω όμως ότι δεν περίμενα δημόσια ανακοίνωση και το σημαντικότερο δεν ανέμενα τέτοια αντίδραση.

Τέλος, για το περίφημο «ισπανικό μοντέλο». Τα πράγματα είναι απλά και ευκρινώς διατυπωμένα σε έγγραφα.

Η Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών (το λέει και ο τίτλος της) ορίζει διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές από τους πίνακες που η ΚΕΔ/ΕΠΟ συντάσσει και εγκρίνει. Είναι υποπεπιτροπή της ΚΕΔ/ΕΠΟ, η οποία διατηρεί στο ακέραιο τις πλήρεις αρμοδιότητές της στα θέματα σύνταξης και έγκρισης των πινάκων. Τι σημαίνει στην πράξη η σχέση αυτή; Ότι ο εκπρόσωπος της Super League στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών ανήκει πλέον, μετά τον ορισμό του, σε υποεπιτροπή της ΚΕΔ/ΕΠΟ και όχι στη Super League που τον όρισε. Εξ ου και η πρόταση να αμοίβεται από την Ε.Π.Ο. και όχι από τη Super League που τον επέλεξε.

Αυτό μας έλειπε τώρα!!! Για να λειτουργήσει ο κ. Σαραϊδάρης με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών θα έπρεπε να ρωτάει κάθε φορά τη Super League και να μεταφέρει στις συνεδριάσεις τις επιθυμίες των μελών της;

Όποιος άλλα κατάλαβε ή έχει εισπράξει ότι η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα μεταβληθεί σε υποεπιτροπή της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών έχει μάλλον πρόβλημα αντίληψης.

Τα υπόλοιπα εν καιρώ, εκεί που πρέπει και πάντως όχι με τους όρους που ο κ. Σαραϊδάρης επέλεξε να παίξει το παιχνίδι του.

Η Ε.Π.Ο. αποφάσισε να αποδεχθεί το ισπανικό μοντέλο στον τρόπο ορισμού των διαιτητών στο πρωτάθλημα της Super League και δεν πρόκειται να αναιρέσει την απόφασή της αυτή. Θα το εφαρμόσει ακόμη και κόντρα σε έναν... Σαραϊδάρη.

Αναμένει από τη Λίγκα να πράξει το ίδιο και να μην εμφανίζεται ως μετέχουσα, έστω άθελά της, σε παιχνίδια με «εκλογική ατμόσφαιρα»".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αποχώρησε ο Στράτος από τη συνεδρίαση της ΕΠΟ

News 24/7

24MEDIA NETWORK