Σισέ-Μαρινάκης: Θέμα... σωστού σεξουαλικού προσανατολισμού!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ στην κατάθεση του υποστήριξε πως ο Μαρινάκης ήθελε να θίξει τον ανδρισμό του, ξεκαθάρισε πως φοράει κιλτ όχι φούστα, με την διευκρίνηση πάντως πως και οι... τσολιάδες είναι πολύ περισσότερο άντρες. Κατηγορία από τον δικηγόρο της πλευράς Μαρινάκη για ψευδορκία του μάρτυρα Βασ. Κωσνταντίνου και επεισοδιακή αποχώρησή του

Σισέ-Μαρινάκης: Θέμα... σωστού σεξουαλικού προσανατολισμού!

Μαραθώνια, χωρίς μάλιστα να ολοκληρωθεί, που σημαδεύτηκε από... ζουμερές ατάκες αλλά και εντάσεις, αποδείχθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης Σισέ – Μαρινάκη, για το επεισόδιο τους στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, τον Φεβρουάριο του 2011.

Η υπόθεση συνεχίστηκε την Τρίτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, εκεί που ο Τζιμπρίλ Σισέ κατέθετε επί δύο ώρες, για άλλη μία ώρα ο Βασίλης Κωνσταντίνου αλλά διεκόπη για τις 13 Μαρτίου λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Μόνο που και την συγκεκριμένη ημερομηνία θα πάρει νέα διακοπή, αφού δεν μπορούν οι δικηγόροι και θα συνεχιστεί μετά την... παρέλαση (27 Μαρτίου).

Ο Τζιμπρίλ Σισέ ξεκίνησε την κατάθεσή του για την μήνυση που έχει υποβάλει στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίον κατηγορεί πως του είπε " σήμερα σας πηδ…" , στα αποδυτήρια όταν συναντήθηκαν:

"Ήταν ξεκάθαρο ότι με γελοιοποίησε λέγοντας μου ότι αν θέλεις να φύγεις από την Ελλάδα να πάρεις τα φουστάνια σου και να φύγεις . Έμμεσα ήταν μομφή για τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου. Αυτό εννοούσε, προσπαθούσε να θίξει τον ανδρικό μου εγωισμό. Δεν θεωρώ ότι έπρεπε να ρωτήσω γιατί το είπε. Δεν ήταν έξυπνο αυτό που έκανε γιατί μετά από όλα όσα είχαν γίνει, αντί να ηρεμήσει την κατάσταση, με κορόιδευε και δημιουργούσε ένταση. Δεν ξέρω γιατί είπε αυτά που είπε..."

Για την επίθεση που δέχτηκε από οπαδούς υποστήριξε: "Δεν ξέρω πώς μπήκαν μέσα οι οπαδοί, εγώ ήμουν απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και μέχρι να το καταλάβω είχαν μπει μέσα. Πρώτα δέχθηκα λεκτική επίθεση και στη συνέχεια σωματική. Καθώς πηγαίναμε προς τη φυσούνα υπήρχαν πολλά άτομα και κάποιοι από αυτούς μας επιτέθηκαν...

Πήγαμε στα αποδυτήρια και απλά υπήρχε κόσμος που φώναζε χωρίς να καταλαβαίνω τι έλεγαν, αλλά ήταν εμφανής η οργή τους. Λυπάμαι που θα το πω αυτό αυτό, όσο και αν αγαπώ την Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που δέχθηκα κάτι τέτοιο. Ακόμα και όταν έπαιζα στον Παναθηναϊκό ένας από τους καλύτερους φίλους μου έπαιζε στον Ολυμπιακό...".

Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ

Για να συνεχίσει ο Γάλλος πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού:

"Δεν υπήρχε κάποιος τραυματισμός από τα αντικείμενα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο. Σε όλα τα μεγάλα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ποτέ δεν είχαμε τέτοια αντιμετώπιση. Θυμάμαι σε κάποια παιχνίδια να πέφτουν αντικείμενα. Είναι ευρωπαϊκός νόμος ότι θα πρέπει να υπάρχει προστασία στους ποδοσφαιριστές.

Όταν μπούμε στο γήπεδο του αντιπάλου είναι ευθύνη του γηπεδούχου να προστατέψει τον φιλοξενούμενο. Υπήρχαν άνθρωποι σεκιούριτι των γηπεδούχων. Μετά το παιχνίδι πήγα να δω τον διαιτητή, ο κύριος Μαρινάκης ήταν με τον διαιτητή και έτσι επέστρεψα στα αποδυτήρια. Τον είδα ξανά μετά τη συνέντευξη...".

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΙΣΕ ΣΤΟΥΣ...ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

Ερωτηθείς από την πολιτική αγωγή (τους δικηγόρους ΤΟΥ), αν τραυματίστηκε από την εισβολή των οπαδών του Ολυμπιακού, απάντησε:

" Φυσικά υπέφερα, χτυπήθηκα και είχαμε χάσει τον αγώνα. Χτυπήθηκα από πίσω. Αυτός που με χτύπησε ήταν ντυμένος στα μαύρα, σκέφτομαι ότι ήταν από άνθρωπο ασφαλείας".

Όσο για τα λόγια που καταγγέλλει πως του είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ανέφερε: "Φυσικά είναι υποτιμητικό αυτό που μου είπε. Κορόιδεψε εμένα και τον ανδρισμό μου. Μπορεί φυσικά να φοράει κάποιος φούστες και να είναι άντρας. Ακόμα και οι τσολιάδες φοράνε φούστες και είναι πολύ περισσότερο άντρες. Αν μου είχε ζητήσει συγγνώμη δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα. Ήμουν πολύ καλά στην Ελλάδα, είχα έρθει όμως εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο και όχι για να έχω τέτοιες καταστάσεις. Είναι η πρώτη φορά που μου συνέβη αυτό και έχω παίξει πολλά και μεγάλα ντέρμπι".

ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ...ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Σε ερώτηση της υπεράσπισης, αν ο Μαρινάκης έχει επιχειρήσει από τότε να του εκφράσει το σεβασμό του και να ζητήσει συγγνώμη ο Σισέ υποστήριξε: " Ναι, έχει εκφράσει το σεβασμό όχι όμως και τη συγγνώμη του". Για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

- Σοφός (δικηγόρος Μαρινάκη): "Αν ο κύριος Μαρινάκης επιχειρήσει μέσω των δικηγόρων του να δηλώσει ότι σέβεται τον κύριο Σισέ και τον υπολήπτεται, αν διατυπώσει ότι είναι διακεκριμένος παίκτης, ότι τον θεωρεί διακεκριμένο και δεν είχε σκοπό να θίξει τον ανδρισμό του, ο κύριος Σισέ τι θα κάνει;"

- Σισέ: "Τώρα είναι πολύ αργά. Το κακό που έγινε ήταν πολύ μεγάλο. Έχουνε περάσει πέντε χρόνια από τότε".Διευκρίνισε πάντως, ο παλαίμαχος Γάλλος φορ, μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε, για το πότε δήλωσε πως θα φύγει από την Ελλάδα; " Είπα ότι θα φύγω από την Ελλάδα πριν συναντήσω τον κύριο Μαρινάκη"!

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Ερωτηθείς για το τι είπε ο ίδιος στον διαιτητή, ο Τζιμπρίλ Σισέ απάντησε: "Βάλαμε ένα γκολ που το ακύρωσε και πήγα να διαμαρτυρηθώ στον διαιτητή γιατί ήμουν αρχηγός. Δεν είχα γνώση τι έγραψε στο φύλλο αγώνα, αλλά μου το διάβασε ο τιμ μάνατζερ της ομάδας και το υπέγραψα. Δεν μπορούσα με όλη αυτή την κατάσταση να δώσω σημασία στο φύλλο αγώνα. Από αυτά που μου είπε ο τιμ μάνατζερ κατάλαβα ότι έπρεπε να υπογράψω".
Σχετικά με τη συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο γραφείο του διαιτητή ισχυρίστηκε: "Εκείνος ήταν ήδη εκεί. Με ρώτησε γιατί ήμουν εκεί, αλλά δεν του απάντησα. Δεν μίλησα πολύ με το διαιτητή. Δεν θυμάμαι ποιο πρόσωπο ήταν μαζί μου και μου διάβασε το φύλλο αγώνα".
Όσο για την αναφορά στη μήνυσή του, ότι αρνήθηκε να μιλήσει στον Βαγγέλη Μαρινάκη γιατί ήταν επιθετικός εναντίον του, είπε: "Η λέξη «σε πήδηξα» είναι από μόνη της επιθετική, έχει μια έννοια. Ο τρόπος που είπε ότι μπορείς να νικήσεις την επόμενη φορά, ήταν προκλητικός. Μου είπε «σήμερα σας γάμ… μπορείς να νικήσεις την επόμενη φορά".

ΑΛΛΟ ΚΙΛΤ, ΑΛΛΟ ΦΟΥΣΤΑ

Ερωτηθείς ο Τζιμπρίλ Σισέ, αν θεωρεί πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε ψευδώς στις στιλιστικές του επιλογές, απάντησε: "Δεν φοράω φούστες, κιλτ ήταν, η σκοτσέζικη ενδυμασία. Αν έλεγε φόρεσες «κιλτ» και όχι φούστα δεν θα ήταν προσβλητικό. Ήθελε να με κοροϊδέψει. Δεν ξέρω ελληνικά, δεν ξέρω τι έχουν γράψει. Δεν ασχολούμαι με τον Τύπο...".
Σε ερώτηση αν είχε ο ίδιος κάνει ο ίδιος δηλώσεις με υβριστικό περιεχόμενο (“μας πήδηξαν”) απάντησε: "Όχι, δεν έχω κάνει τέτοια δήλωση" και όταν η υπεράσπιση τού επισήμανε ότι μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ είχε κάνει παρόμοια δήλωση, ο Σισέ απάντησε: "Όχι, δε χρησιμοποίησα τη λέξη αυτή. Στα γαλλικά είναι σαν να είπα πως μας την φέρανε. Δεν είναι το ίδιο στα αγγλικά και μεταφράστηκε προφανώς με αυτό τον τρόπο".
Κλείνοντας, ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Θέμης Σοφός, τόνισε: "Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο: “κύριε Σισέ, έχετε κακή σχέση με την αλήθεια»! Για να απαντήσει ο Σισέ προσβεβλημένος: «αν με αποκαλείτε ψεύτη, θα σας κάνω μήνυση".

Η "ΨΕΥΔΟΡΚΙΑ" ΚΑΙ Η ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου, εκ των αντιπροέδρων των «πράσινων», αρχηγός αποστολής στο συγκεκριμένο ντέρμπι, κατέθεσε ότι μετά το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Καλόπουλο, ο Σισέ πριν από την είσοδο του στα αποδυτήρια δέχθηκε φραστική και όχι μόνο επίθεση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

"Ο Μαρινάκης ήταν στην είσοδο του αγωνιστικού χώρου. Ο Σισέ περπατούσε και δεν έτρεχε για να βγει από τον αγωνιστικό χώρο γιατί είναι ο Σισέ. Τρία μέτρα έξω από την φυσούνα ήταν ο Μαρινάκης που τον έβρισε και ήρθαν σε αντιπαράθεση γιατί ο Σισέ του απάντησε. Μετά ήρθε ένας σεκιούριτι και του έριξε δύο γροθιές. Μετά την είσοδο στα αποδυτήρια δεν έχω εικόνα για το τι έγινε".

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Θέμης Σοφός, εκ των δικηγόρων του Βαγγέλη Μαρινάκη που κατηγόρησε τον Βασίλη Κωνσταντίνου για ψευδορκία και υποστήριξε ότι αν δεν ανακαλέσει ή ανασκευάσει, θα ζητήσει την κράτηση του για ψευδορκία.

«Ο θιγμένος, ο Σισέ δηλαδή, είπε το περιστατικό αντίθετα από ότι το περιέγραψε ο μάρτυρας, ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Ή ο Σισέ θα πρέπει να κληθεί να ξανακαταθέσει ή ο Κωνσταντίνου ψεύδεται. Δεν είναι δυνατόν να λέει ότι ο Μαρινάκης προπηλάκισε τον Σισέ ενώ ο Γάλλος δεν έχει πει τίποτα στην κατάθεση του για το συγκεκριμένο περιστατικό με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. Είναι ψευδορκία αυτά που λέει. Είναι ψευδές ότι τον πλησίασε και τον προπηλάκισε και ότι επίσης δυναμίτισε το κλίμα. Ο Σισέ δεν ανέφερε ότι τον ενόχλησε ο Μαρινάκης κατά την είσοδο του στην φυσούνα. Αν δεν ανακαλέσει ή ανασκευάσει έχουμε την δυνατότητα να ζητήσουμε την κράτηση του για ψευδορκία».

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου κατέθεσε επίσης ότι δέχθηκε επίθεση από τον Σάββα Θεοδωρίδη, αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού και τον Κώστα Καραπαππά, υπεύθυνο επικοινωνίας των «ερυθρόλευκων». Ο τελευταίος πάντως, υποστήριζε ότι εκείνη την περίοδο δεν ήταν καν στον Ολυμπιακό!

Επεισοδιακή όμως, ήταν και η... αποχώρηση του Βασίλη Κωνσταντίνου από το δικαστικό μέγαρο Πειραιά. Άγνωστος με σκουφάκι τον περίμενε στην είσοδο, του επιτέθηκε φραστικά και όχι μόνο ενώ ήταν παρόντες άνδρες της αστυνομίας. Τελικά, με την επέμβαση άνδρα της προσωπικής του ασφάλειας κι ενός αστυνομικού, ο παράγοντας του Παναθηναϊκού φυγαδεύτηκε ενώ άγνωστοι του φώναζαν: "είσαι ξεφτιλισμένος, βάλε κανένα τσιρότο να δείξεις ότι έχεις γρατζουνιά"!

*** Παρότι η έδρα είχε διατάξει τη προσαγωγή των διαιτητών του ντέρμπι, Καλόπουλος- Σαραϊδάρης-Τρύφωνας δεν έδωσαν το «παρών», προκειμένου να καταθέσουν. Οι δύο πρώτοι επικαλέστηκαν προβλήματα υγείας, με τον δεύτερο, να έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Όσο για τον Τρύφωνα, δεν έχει δώσει, διευκρινήσεις για την απουσία του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK