Απαλλάχθηκε ο Ηρακλής για τα επεισόδια, άκυρο στην ένσταση του ΠΑΣ

Τι αποφάσισε το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League για τα επεισόδια στο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Καυτανζόγλειο. Τι αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Eurokinissi Sports / Motion Team)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Eurokinissi Sports / Motion Team) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ηρακλής είναι ο νικητής του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 για την 13η αγωνιστική της Super League αφού η ένσταση κατά του κύρους του αγώνα από την ομάδα της Ηπείρου απορρίφθηκε ενώ ο «γηραιός» απαλλάχθηκε για τα επεισόδια που έγιναν στο Καυτανζόγλειο κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.

Η απόφαση από την πρωτοδίκη Ελένη Σφήκα, αθλητικό δικαστή της Super League, όσον αφορά τα επεισόδια αναφέρει ότι δεν υπάρχει υπαιτιότητα του «γηραιού» αφού έγιναν από οπαδούςπου μπήκαν στο Καυτανζόγλειο χωρίς εισιτήριο.

Συγκεκριμένα, στο σκεπτικό οχτώ σελίδων επικαλείται την έκθεση της αστυνομίας σύμφωνα με την οποία τα επεισόδια έγιναν από ομάδα 50 ατόμων που μπήκαν χωρίς εισιτήρια στην Θύρα 5, στο 5ο λεπτό του αγώνα φορώντας full face κουκούλες και αναφέρει ότι«δεν είχαν καμία σχέση με τους φιλάθλους, στους οποίους είχαν διατεθεί εισιτήρια από την εγκαλουμένη και επομένως ευρίσκοντο νομίμως στο γήπεδο και παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Οι παραπάνω πράξεις, από τις οποίες προκλήθηκε η σωματική βλάβη ενός προσώπου (δημοσιογράφου) και αναμφισβήτητα κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα όλων των νομίμως ευρισκόμενων στον αγωνιστικό χώρο προσώπων (ποδοσφαιριστών, αξιωματούχων αγώνα και αξιωματούχους ομάδων), αλλά και όλων των νομίμως ευρισκόμενων στο γήπεδο θεατών, τελέστηκαν από πρόσωπα που εισέβαλαν παράνομα στο γήπεδο, ήτοι χωρίς η εγκαλουμένη να έχει διαθέσει σ’ αυτούς εισιτήρια».

Όσον αφορά την ένσταση του ΠΑΣ, την χαρακτηρίζει μη νόμιμη αφού όπως αναφέρει στο άρθρο 23 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου«απαριθμούνται περιοριστικά και όχι ενδεικτικά οι λόγοι υποβολής ένστασης από τιςδιαγωνιζόμενες ομάδες. Μεταξύ των λόγων αυτών προβλέπεται η αντικανονικήδιακοπή αγώνα, που οφείλεται σε αναιτιολόγητη και αντίθετη με τους Κανονισμούςαπόφαση του διαιτητή.Η ένσταση που αφορά την αντικανονική διακοπή του αγώνα υποβάλλεται νομίμως μόνο στην περίπτωση που ο διαιτητής προέβη σε διακοπή του αγώνα, ενώ όφειλε να τον συνεχίσει, ήτοι κατά παράβαση των προβλεπόμενων στη διάταξη του άρθρου 21 του Κ.Α.Π.. Αντιθέτως, για την περίπτωση που ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά τον αγώνα και όχι οριστικά, όπως εν προκειμένω παραπονείται η ενιστάμενη, δεν προβλέπεται λόγος ένστασης…».

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 13ηςαγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ ΑΕΛ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 04/12/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 04/12/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»:Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 03/12/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 03/12/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»:Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 04/12/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 04/12/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»:Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 04/12/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 04/12/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»:Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.

Ε) ΠΑΕ Ηρακλής: «Βάσει των αναφερομένων στο από 05/12/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 05/12/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της : Συνεκδικάζει την υπ’ αριθ. πρωτ. 505/6-12-2016 κλήση προς απολογία σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ και την υπ’ αριθ. πρωτ. 506/7-12-2016 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την εγκαλουμένη ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ από τις αποδιδόμενες σ’ αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις.

ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: "Με το παρόν, σας κοινοποιούμε την από 7-12-2016 ένστασή σας κατά του κύρους του αγώνα μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΕ Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ο οποίος τελέσθηκε στις 5-12-2016, και σας γνωστοποιούμε ότι ορίσαμε ως ημερομηνία για την εκδίκασή της την 08η-12-2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:30, κατά την οποία και καλείσθε προκειμένου να παρασταθείτε ενώπιον του ημετέρου δικαιοδοτικού οργάνου. "Συνεκδικάζει την υπ’ αριθ. πρωτ. 505/6-12-2016 κλήση προς απολογία σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ και την υπ’ αριθ. πρωτ. 506/7-12-2016 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την ως άνω ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ως μη νόμιμη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK