Ανακούφιση για Ολίσε - Φραγκουλάκη

Δεν εμπνέουν ανησυχία οι ενοχλήσεις που νιώθουν οι Φραγκουλάκης και Ολίσε. Την πρώτη τους προπόνηση έκαναν οι Καρέλης και Νταντόμο.

Ανακούφιση για Ολίσε - Φραγκουλάκη
INTIME SPORTS

Ευτυχώς δεν αποδείχθηκε «πύρρειος» η ισοπαλία με την Σαμσούνσπορ στο δεύτερο φιλικό του Εργοτέλη στην Ολλανδία, καθώς οι ενοχλήσεις που ένιωσαν μετά από κτυπήματα αντιπάλων οι Φραγκουλάκης και Ολίσε δεν φαίνεται να κρύβουν κάτι το ανησυχητικό. Οι δύο μέσοι του Εργοτέλη εξετάσθηκαν από τον γιατρό της ομάδας, ενώ πήραν μέρος και στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης την Πέμπτη, η οποία όμως ήταν σε χαλαρούς ρυθμούς λόγω του φιλικού της Τετάρτης. Για καθαρά προληπτικούς λόγους είναι πιθανό οι δύο ποδοσφαιριστές την Παρασκευή να ακολουθήσουν ατομικό πρόγραμμα.

Ο Μιχάλης Φραγκουλάκης μάλιστα εκ των αρχηγών του Εργοτέλη, μαζί και με έναν από τους φερέλπιδες ποδοσφαιριστές της ομάδας τον Μανώλη Τζανακάκη, μίλησαν στην ιστοσελίδα του συλλόγου. Αρχικά αναφέρθηκαν στην πορεία της προετοιμασίας, με τον Φραγκουλάκη να λέει: «Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η προετοιμασία είναι πιο δύσκολη. Υπάρχει περισσότερη πίεση σε όλους τους τομείς με σκοπό να εμφανιστούμε πιο έτοιμοι και πιο δυνατοί από τα προηγούμενα χρόνια.

Υπάρχει κούραση, καθώς δουλεύουμε σε υψηλότερους ρυθμούς από πέρσι για να φανούν τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του ο Τζανάκης τόνισε: «Είναι η πρώτη προετοιμασία που συμμετέχω με την επαγγελματική ομάδα. Σίγουρα χρειάζεται πολλή δουλειά, καθώς η προετοιμασία είναι σκληρή. Τα πόδια είναι βαριά από την κούραση, ωστόσο το δικό μου σκεπτικό είναι να τα δίνω όλα για να δικαιώσω του ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχω στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας».

Για τα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια του Εργοτέλη ο Φραγκουλάκης τόνισε: «Μέχρι σήμερα έχουμε δώσει δύο φιλικά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Η Ουτρέχτη είναι πιο έτοιμη από εμάς, διότι το πρωτάθλημα αρχίζει σε λίγες ημέρες. Στον συγκεκριμένο αγώνα, παρά την κούραση, καταφέραμε να αποσπάσουμε την ισοπαλία και να δείξουμε χαρακτήρα σε περίοδο που τα πόδια μας είναι βαριά. Παρότι το παιχνίδι ήταν φιλικό, αν δεν μπορείς να κερδίσεις, καλό είναι να μη χάνεις. Η τούρκικη ομάδα ήταν στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας με την εμάς. Βρεθήκαμε δύο φορές πίσω στο σκορ, ωστόσο ισοφαρίσαμε ισάριθμες φορές και με τις ευκαιρίες που είχαμε θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Στα επόμενα φιλικά θα εμφανιστούμε πιο δυνατοί και θα μπορέσουμε να βγάλουμε στο γήπεδο περισσότερα στοιχεία από αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση».

Ενώ ο Τζανακάκης είπε: «Για εμένα ήταν ωραίο το συναίσθημα να παίζεις απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα σε ένα γήπεδο που είχε αρκετό κόσμο. Έδωσα το καλύτερο που μπορούσα, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, στο ημίχρονο που αγωνίστηκα. Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός θα γίνομαι όλο και καλύτερος».

Οι δύο ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη μίλησαν και για τους νέους τους συμπαίκτες, με τον Φραγκουλάκη να σημειώνει: «Για να τους επιλέξει το τεχνικό επιτελείο να έρθουν στην ομάδα μας σίγουρα είναι καλοί παίκτες. Πιστεύω ότι θα βοηθήσουν την προσπάθεια που θα κάνουμε και εμείς σαν πιο παλιοί θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούν στην ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Ο Τζανακάκης υποστήριξε: «Σίγουρα, οι απαιτήσεις στην πρώτη ομάδα είναι πολύ μεγαλύτερες και για εμένα είναι χαρά και τιμή να αγωνίζομαι μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες του Εργοτέλη. Διαθέτουμε στην ομάδα μεγάλους ποδοσφαιριστές και δίπλα τους έχω μάθει αρκετά και θα μάθω πολύ περισσότερα».

Τέλος αναφέρθηκαν και στους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους που έχουν, για να υπογραμμίσει ο Φραγκουλάκης: «Ο στόχος της ομάδας μας είναι κάθε χρόνο να παρουσιάζεται όλο και πιο ανταγωνιστική. Θα δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Δηλαδή να βγούμε πρώτη επαρχιακή ομάδα ή ακόμα να κερδίσουμε μια θέση στα play offs. Ο δικός μου στόχος είναι αρχικά να μην έχω τραυματισμούς όπως την προηγούμενη σεζόν. Στη συνέχεια θέλω να κάνω καλύτερη χρονιά από πέρσι και να πετύχω περισσότερα γκολ, ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου να υλοποιήσει στους στόχους της».

Εντελώς διαφορετικοί οι προσωπικοί στόχοι του Μανόλη Τζανάκη: «Για εμένα ο στόχος είναι να δουλεύω όλο και περισσότερο και να αποδείξω με την παρουσία μου ότι αξίζω να βρίσκομαι στην πρώτη ομάδα του Εργοτέλη και να υπογράψω το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο».

Πρώτη προπόνηση για Καρέλη και Νταντόμο

Την πρώτη τους προπόνηση επί Ολλανδικού εδάφους έκαναν την Πέμπτη το πρωί οι Νίκος Καρέλης και Κλαούντιο Νταντόμο. Οι δύο παίκτες έφτασαν στο Γκάρντερεν το απόγευμα της Τετάρτης και παρακολούθησαν το φιλικό με την Σαμσούνσπορ και από την επομένη κιόλας μπήκαν στα… βάσανα της προετοιμασίας. Στην ένταξή τους στο πρόγραμμα της προετοιμασίας βοήθησε και το γεγονός ότι η προπόνηση της Πέμπτης ήταν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς σε σχέση με το κανονικό πρόγραμμα που ακολουθεί ο Εργοτέλης και στην Ολλανδία. Για την Παρασκευή το πρόγραμμα της προετοιμασίας περιλαμβάνει δύο προπονήσεις, το πρωί στις 11:30 και το απόγευμα στις 5:30.

News 24/7

24MEDIA NETWORK