Γκιρτζίκης: "Θα επανεκλεγώ την 1η Οκτωβρίου"

Σίγουρος για την επανεκλογή του σε πρόεδρο της ΕΠΟ φάνηκε σε δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Γκιρτζίκης.

Γκιρτζίκης: "Θα επανεκλεγώ την 1η Οκτωβρίου"
Γκιρτζίκης

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Καταρχήν καλησπέρα σε όλους και σε όλες, επίσημοι προσκεκλημένοι, κύριε πρόεδρε της τοπικής ένωσης και αγαπητέ φίλε, μου επιτρέπεις να το λέω έτσι απλά, φίλες και φίλοι, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στην Σπάρτη για αυτήν την εκδήλωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Λακωνίας. Γιαυτό τον λόγο διέσχισα άλλωστε όλη την Ελλάδα. Από την Ξάνθη μέχρι τα Χανιά, με μια ενδιάμεση στάση στην Αθήνα.

Γιατί έτσι βλέπω τον ρόλο μου, δεν θεωρώ ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να είναι κλεισμένος στο γραφείο του και να κάνει υψηλή πολιτική, μιλώντας με τους υπουργούς και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και των μεγάλων Ενώσεων. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, οφείλει πρωτίστως να βρίσκεται δίπλα στις Ενώσεις και δίπλα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αυτήν την υπόσχεση έδωσα άλλωστε όταν εξελέγην σε αυτή την θέση. Ότι θα ταξιδέψω σε όλη την Ελλάδα, θα μιλήσω με τους αντιπροσώπους των Ενώσεων, για να ενημερωθώ για τις δράσεις τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Και την τήρησα αυτή την υπόσχεση. Έτσι είχα την χαρά να δω από κοντά την δουλειά των Ενώσεων, που παρά τους δύσκολους καιρούς που ζούμε καταφέρνουν να κρατούν το άθλημα ζωντανό. Τέτοια Ένωση είναι και η ΕΠΣ η οποία και σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, εκπροσωπείται μετά από 25 χρόνια, από την ομάδα της Σπάρτης από την οποία εύχομαι καλή επιτυχία και να αναδείξει όλο το ποδόσφαιρο της περιοχής.

Επίσης το γυναικείο ποδόσφαιρο που διακρίνεται και στο beach soccer, άρα λοιπόν έχει μια ευρεία συμμετοχή σε όλα τα σημεία. Την ίδια στιγμή η ένωση σας έχει διαχρονική ενεργό συμμέτοχη στην ΕΠ, η οποία συνεχίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τον πρόεδρο σας τον κ. Τάκη Καρρά. Τέτοια παραδείγματα μας δίνουν ελπίδα ότι το ποδόσφαιρο μας έχει μέλλον, και ελπίζω ότι η προσπάθεια που γίνεται θα υποστηριχθεί από τη περιφέρεια και τους δήμους σε επίπεδο συντήρησης υποδομών. Φίλες και φίλοι, σήμερα έχοντας συνομιλήσει σχεδόν με όλες τις ενώσεις και με την εμπειρία 43 ετών στο άθλημα, ξέρω πολύ καλά τι χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο για τα επόμενα χρόνια.

Ξέρω επίσης ποιοι θέλουν να βοηθήσουν και ποιοι να επωφεληθούν από την δύναμη του αθλήματος. Υπάρχουν πολλοί που έχουν στόχο να ελέγξουν το ποδόσφαιρο. Είναι πολιτικά, επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα που μάχονται με αυτόν τον σκοπό και σε αυτήν την προσπάθεια τους δεν υπολογίζουν τίποτε. Έτσι είδαμε την απόφαση του Υφυπουργού να ματαιώνεται το κύπελλο Ελλάδος φέτος δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ματαιώθηκαν οι δυο πρώτοι αγώνες του κυπέλλου, ο ένας της ομάδας της Σπάρτης και το μένος του Υφυπουργού ενάντια στο ποδόσφαιρο και της ΕΠΟ δεν έχει όρια. Και κάποιες ιστοσελίδες να επιχειρούν να επιδίδουν στην ΕΠΟ αυτές τις καταστροφικές αποφάσεις. Να αποδίδουν απίστευτες κατηγορίες και να κατασκευάζουν γεγονότα.

Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ οτι θα υπήρχε αθλητικό μέσο που θα υποστήριζε την απόφαση να μην παίζεται ποδόσφαιρο. Για μένα ειδικά κάποιοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο εφευρετικότητας καθώς κάθε βδομάδα γράφουν ότι παραιτούμαι από την προεδρία της ΕΠΟ για διαφορετικό λόγο. Σε αυτή την θέση δεν με διόρισε όμως κάποιο κόμμα η κάποια κυβέρνηση. Εγώ αυτό που κάνω είναι αυτό που έκανα σε όλη μου την ζωή να υπηρετώ το άθλημα. Εξελέγην από το ποδόσφαιρο λογοδοτώ στο ποδόσφαιρο και υπερασπίζομαι το ποδόσφαιρο, και θα επανεκλέγω από το ποδόσφαιρο την 1η Οκτωβρίου, έκτος αν μου το απαγορεύσει ο κ. Υφυπουργός. Φίλες και φίλοι, το ποδόσφαιρο είναι ενιαίο, παίζεται με τους ίδιους κανόνες σε όλο τον κόσμο.

Προς στιγμήν πίστεψα οτι αντίπαλος μου στις εκλογές θα ήταν ο κ. Κοντονής. Ο οποίος έχει μια δική του πρωτοποριακή σκέψη και άποψη για το πως πρέπει να παίζεται ή να μην παίζεται το ποδόσφαιρο. Διαπιστώνω οτι δεν είναι μόνο ο κ. Κοντονής και οι σύμβουλοι αλλά υπάρχουν και άλλοι που εκφράζουν τέτοιες απόψεις. Όταν λοιπόν ακούω τον κ. Γραμμένο, που θα είναι τελικά ο συνυποψήφιος μου, να λέει ότι πρέπει οριοθετήσουμε το αυτοδιοίκητο, αντιλαμβάνομαι ότι αυτό εξυπηρετεί την κυβέρνηση και όχι το ποδόσφαιρο. Γιατί το αυτοδιοίκητο είναι το ίδιο για όλο τον κόσμο, δεν μπορούμε το οριοθετήσουμε και να το περιορίσουμε στην Ελλάδα. Γιαυτό άλλωστε περιμένουμε μεθαύριο την αντιπροσωπεία της FIFA και της UEFA που θα έρθει για να συνομιλήσουμε. Όταν ακούω πάλι ότι πρέπει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα προκείμενου να έχουν μεγαλύτερη συμμέτοχη οι εύρωστες Ενώσεις, που έχουν πολλά σωματεία ή να ενισχυθεί σε επιρροή του επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι εξω από την ποδοσφαιρική λογική αλλά κυρίως είναι άδικο.

Στις εκλογές της UEFA που θα γίνουν στην Αθήνα, μία ψήφο έχει η Γερμανία, μία η Ελλάδα, μία το Γιβραλτάρ. Δεν καταλαβαίνω γιατί η ΕΠΣ Μακεδονίας πρέπει να έχει περισσοτέρους ψήφους από την Λακωνία ή την Μεσσηνία. Φίλες και φίλοι, εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου κοιτάμε να κάνουμε την δουλειά μας. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στο άθλημα που αγαπάμε. Μέσα από την προσπάθεια μας θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχει φέρει η οικονομική κρίση, θα αγωνιστούμε για τις αξίες μας, για την ποιοτική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας. Από την Εθνική μας που ξεκινάει το Σεπτέμβρη τα προκριματικά του Μουντιάλ και πρέπει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Από τις Εθνικές Νέων και Ελπίδων στις οποίες επενδύουμε πολλά, μέχρι τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και τα πρωταθλήματα υποδομών.

Ο στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα. Προχωράμε σε σημαντικά βήματα όπως η αναδιάρθρωσή του πρωταθλήματος της γ' Εθνικής στην οποία θα προβιβάσουμε όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων. Με τα πρωταθλήματα υποδομής, το πρόγραμμα ανάδειξης νέων διαιτητών, τις σχολές προπονητών όπου γίνεται πρωτοποριακή δουλειά. Προχωράμε στην ενίσχυση των Ενώσεων με μεταφορά τεχνογνωσίας, σε θέματα μάρκετινγκ και επιχειρησιακής λειτουργίας. Και συνεχίζουμε, γιατί έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε, να πάμε μπροστά. Με κατεύθυνση το ποδόσφαιρο της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης, το ποδόσφαιρο των ίσων ευκαιριών και της διαφάνειας, το ποδόσφαιρο της σύγχρονης αγοράς.

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, δεν είναι πόλεμος, ούτε πόλεμος επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων. Αυτό το ποδόσφαιρο ονειρευόμαστε, αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε, γιαυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε να αγωνιστούμε. Γι' αυτό η ΕΠΟ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις Ενώσεις, με μοναδικό μέλημα το ποδόσφαιρο μας να ξεπέρνα τα προβλήματα, να υιοθετεί τα καλά παραδείγματα και να αναπτύσσετε, και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε έτσι. Πιστεύω ακράδαντα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει την εσωτερική δύναμη να ξεπεράσει τα προβλήματα του, το έχει ξανακάνει. Εμείς οι ίδιοι μπορούμε να δώσουμε τις λύσεις, αρκεί να συναισθανθούμε την κρισιμότητα, αν είμαστε ειλικρινής και διατεθειμένοι να συνεργαστούμε, να υπερασπιστούμε τον θεσμικό μας ρόλο και εργαστούμε σκληρά για το άθλημα που αγαπάμε.

Εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου μπαίνουμε πάντα στο γήπεδο για να κερδίσουμε παρότι οι αντίπαλοι είναι ισχυροί, όπως η οικονομική κράση, όπως κάποιοι κούκλου που δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο και το επιβουλεύονται. Όπως η διχόνοια που είναι ιδίων της φυλής μας, εμείς πάμε για την νίκη και μόνο για την νίκη. Δεν θα πω περισσότερα οι πρωταγωνιστές είστε εσείς, η εκδήλωση ανήκει στο ποδόσφαιρο της ΕΠΣ, στους ποδοσφαιριστές, στους διαιτητές, τους προπονητές, στα σωματεία και στους ανθρώπους που βοηθούν το ποδόσφαιρο, τα μέσα που το υποστηρίζουν και το αναδεικνύουν. Οι αρχές που βρίσκονται κοντά και το διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι. Θερμά συγχαρητήριά σε όσους διακρίθηκαν την χρονιά που πέρασε και στην αγωνιστική περίοδο που ξεκινάει. Εύχομαι να πάνε όλα καλύτερα. Υγεία σε όλους, σας ευχαριστώ για την προσοχή σας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK