Ξέρω τι έκανες πέρυσι τέτοια εποχή

Ο χειρότερος από πέρυσι Ολυμπιακός με 8 "πεταμένους" βαθμούς, η αισθητή βελτίωση του ΠΑΟΚ, το +2 της ΑΕΚ και ο... ίδιος Παναθηναϊκός. Συγκρίναμε τις 9 πρώτες αγωνιστικές της περσινής Super League με της εφετινής και ιδού τα συμπεράσματα για τους τέσσερις "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ξέρω τι έκανες πέρυσι τέτοια εποχή
bakakis kourbelis vieirinia fortounis

Το περσινό πρωτάθλημα είχε τα... λοξά του. Αρχισε με αναβολή (η διοργάνωση ξεκίνησε από την 3η αγωνιστική), συνεχίστηκε με... χρωστούμενους αγώνες, έγινε ακόμα μία αναβολή, τον Γενάρη είχαμε φουλ δράση για να καλυφθεί το πρόγραμμα, γενικώς ήταν λίγο αλλοπρόσαλλο, δόξα τω θεώ... δεν έχουμε παράπονο.

Δεν είναι το θέμα μας αυτό. Εμείς θα επιχειρήσουμε μέσα από αυτό το κείμενο να παραθέσουμε τα στοιχεία από τις 9 πρώτες αγωνιστικές της προηγούμενης διοργάνωσης και να τα συγκρίνουμε με τα εφετινά πεπραγμένα των τέσσάρων "μεγάλων". Οχι μόνο για να απαντηθεί το ερώτημα αν εφέτος έχουμε το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, αλλά και γιατί έχουμε το καλύτερο πρωτάθλημα.

Προφανώς στην κουβέντα δεν θα βάλουμε τη διαιτησία. Δεν θα ρίξουμε αυτό το... τυράκι ως επιχείρημα για τη βελτίωση της διοργάνωσης της τρέχουσας σεζόν. Αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο.

Θα επικεντρωθούμε καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι και συγκεκριμένα στο βαθμολογικό. Εκεί που διακρίνονται οι μεγάλες αλλαγές που αποτυπώνουν ουσιαστικά τη διαφορά σε σχέση με πέρυσι, αλλά και τη βελτίωση συγκεκριμένων ομάδων που ανέβασε την ανταγωνιστικότητα.

ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΟΚ

Για παράδειγμα, το μάτι πέφτει αμέσως στον ΠΑΟΚ, ο οποίος τις 9 αγωνιστικές της εφετινής Super League έχει πάρει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από τις αντίστοιχες περσινές. Απλά μαθηματικά είναι αυτά.

Εφέτος ο ΠΑΟΚ είναι πιο ουσιαστικός και σαφώς πιο σοβαρός, με αποτέλεσμα να είναι η ομάδα που οδηγεί την κούρσα στους τέσσερις "μεγάλους", όντας από πάνω τους (και από κάτω, φυσικά, από τον τρομερό Ατρόμητο).

Πέρυσι ο Δικέφαλος του Βορρά μετρούσε ήδη δύο ήττες στο πρωτάθλημα και σε 9 αγώνες είχε 14 βαθμούς. Στο τρέχον πρωτάθλημα έχει τέσσερις περισσότερους. Οι 18 βαθμοί προέρχονται κυρίως από το γεγονός ότι έχει μόλις μία ήττα (έχασε, όπως και πέρυσι, από τον Ολυμπιακό).

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός τα πάει σαφώς χειρότερα από πέρυσι. Καταρχάς, έχει δύο ήττες παραπάνω. Φέτος έχει ηττηθεί από ΑΕΚ, Ατρόμητο και Παναθηναϊκό, ενώ πέρυσι σε 9 αγωνιστικές μετρούσε μόνο την ήττα από την ΑΕΛ στις καθυστερήσεις. Η κακή εφετινή του εικόνα αποτυπώνεται στη βαθμολογία, αφού έχει 8 ολόκληρους βαθμούς λιγότερους από τους 22 περσινούς (φέτος 14).

Πιο συγκεκριμένα, οι "ερυθρόλευκοι" στο προηγούμενο πρωτάθλημα είχαν παίξει όλα τα ντέρμπι τις 9 αγωνιστικές (όλα εντός) και είχαν τρία στα τρία. Φέτος έχουν κερδίσει μόνο τον ΠΑΟΚ και έχασαν εκτός από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Συν την ισοπαλίες με Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης.

ΠΙΟ ΠΑΝΩ Η ΕΝΩΣΗ

Οσον αφορά την ΑΕΚ, μόλις δύο είναι οι βαθμοί που τη χωρίζουν σε σχέση με το περασμένο πρωτάθλημα και τις 9 πρώτες αγωνιστικές, αλλά εφέτος είναι... από πάνω. Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν 17 βαθμούς, ενώ πέρυσι είχαν μαζέψει 15.

Δύο βαθμοί χωρίζουν και τον Παναθηναϊκό, αλλά στο... συμψηφισμό μπορούμε να πούμε ότι είναι το -2 με το οποίο ξεκίνησε το τρέχον πρωτάθλημα. Στην περασμένη Super League είχε μαζέψει 15 βαθμούς σε 9 αγωνιστικές, ενώ εφέτος μετρά 13, τους λιγότερους από το λεγόμενο "big-4".

Πρακτικά, βάσει της σύγκρισης, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που ορίζει τις μεγάλες αλλαγές, αφού συγκριτικά εφέτος είναι πολύ χειρότερος από πέρυσι. Επίσης, σημαντική είναι και η παρουσία του ΠΑΟΚ που παρουσιάζει βελτίωση και έχει 4 βαθμούς περισσότερους από τον... περσινό ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα περσινά αποτελέσματα των "μεγάλων" σε 9 αγωνιστικές:

1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΚ-Ξάνθη 4-1

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-1

Ολυμπιακός-Βέροια 6-1

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-3

2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Βέροια-ΑΕΚ 0-2

Παναθηναικος-ΠΑΣ 4-1

Ηρακλης-Ολυμπιακός 1-2

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-2

3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-0

ΑΕΚ-Ηρακλής 0-0

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-0

Λάρισα-Ολυμπιακός 1-0

4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Βέροια-ΠΑΟΚ 0-0

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 3-1

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0

5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Λάρισα-ΑΕΚ 1-2

ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-0

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-2

Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-2

6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-0

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

Βέροια-Παναθηναϊκός 1-1

7Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ατρομητος-Ολυμπιακός 0-1

Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0

8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-0

ΑΕΚ-Ατρόμητος 2-2

9Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ολυμπιακός-Κέρκυρα 0-0

ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-4

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η περσινή βαθμολογία σε 9 αγώνες:

Ολυμπιακός: 22

Παναθηναϊκός: 15

ΑΕΚ: 15

ΠΑΟΚ: 14

Η ΦΕΤΙΝΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΟΚ: 18

ΑΕΚ: 17

Ολυμπιακός: 14

Παναθηναϊκός: 13

* Σε 9 αγώνες

News 24/7

24MEDIA NETWORK