Μπέντο - Σα Πίντο: Δυο λιοντάρια στην ίδια αρένα

Και οι δυο έκαναν τα πρώτα προπονητικά τους βήματα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αποθεώθηκαν ποδοσφαιρικά στα "λιοντάρια", όμως κατάφεραν να γίνουν άσπονδοι εχθροί στην ίδια... ομάδα. Η κόντρα των Μπέντο - Σα Πίντο κρατάει χρόνια και αναμένεται να αναβιώσει την Τετάρτη (8/2) στο Καραϊσκάκης.

Μπέντο - Σα Πίντο: Δυο λιοντάρια στην ίδια αρένα
sa pinto bento

Ο ένας επιθετικός. Αεράτος και τεχνίτης με καριέρα εννέα ετών στην αγαπημένη του Σπόρτινγκ. Ο άλλος αμυντικός μέσος. Σκληρός και απλός. Πέρασε τέσσερα χρόνια στην ίδια ομάδα. Και οι δυο μαζί πανηγύρισαν ένα πρωτάθλημα με τα "λιοντάρια" τη σεζόν 2001-2002. Παρόλα αυτά αρκετά χρόνια αργότερα, έγιναν εχθροί.

Αυτό γιατί ο Μπέντο ( τρία χρόνια μεγαλύτερος) με το τέλος της καριέρας του ανέλαβε ως προπονητής της ομάδας τζούνιορ στην Σπόρτινγκ, όμως ένα χρόνο αργότερα ( Οκτώβριο του 2005) πήρε... προαγωγή σε πρώτο προπονητή, παίρνοντας τη θέση του Ζοζέ Πεσέιρο.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ

Μέχρι το τέλος της περιόδου ο Μπέντο σεβάστηκε τον Σα Πίντο, που ήταν θρύλος για την Σπόρτινγκ, παρότι ο δεύτερος ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς. Συνολικά ο Πίντο αγωνίστηκε σε 29 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις μετρώντας 2 γκολ και 2 ασίστ, όμως στο τέλος της περιόδου άρχισαν φήμες που τον ήθελαν να κρεμάει τα παπούτσια του.

Ο ίδιος αργότερα το αρνήθηκε, όμως ο Πάουλο Μπέντο είχε κάνει ήδη τα σχέδια του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και ο νυν τεχνικός του Ατρόμητου δεν βρισκόταν μέσα σε αυτά. Ο Σα Πίντο θεώρησε ασέβεια το γεγονός πως δεν του προσφέρθηκε ένα τελευταίο συμβόλαιο και για να αποδείξει πως τα πόδια του αντέχουν ακόμα, υπέγραψε στην Σταντάρ Λιέγης.

Η σεζόν 2006-2007 ήταν και η τελευταία για τον Σα Πίντο ως ποδοσφαιριστής, αγωνιζόμενος σε 26 παιχνίδια με 2 γκολ και 1 ασίστ. Τα πληγωμένα γόνατα του δεν άντεξαν άλλο και στα 35 του χρόνια πήρε τη μεγάλη απόφαση να σταματήσει.

Μπέντο - Σα Πίντο: Δυο λιοντάρια στην ίδια αρένα
Sporting Lisbon 2001-2002

ΦΥΓΕ ΕΣΥ, ΕΛΑ ΕΣΥ

Ο Μπέντο είχε χαράξει τη δική του πορεία στην Σπόρτινγκ και έμεινε εκεί για τέσσερα χρόνια! Πρωτάθλημα δεν κατάφερε να κατακτήσει ως προπονητής, όμως πήρε δυο κύπελλα και δυο σούπερ καπ.

Τον Νοέμβριο του 2009, ωστόσο, η πορεία των "λιονταριών" ήταν απογοητευτική και ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού έφυγε... πακέτο με τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου Πέδρο Μπαρμπόζα. Την ώρα, λοιπόν, που ο Μπέντο έβγαινε από την πόρτα, ο Σα Πίντο έμπαινε για να αναλάβει ως διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος.

Μάλιστα ο Πάουλο Μπέντο άφησε αιχμές κατά του πρώην συμπαίκτη του, λέγοντας πως περίμενε ότι θα επέστρεφε όταν εκείνος αποχωρούσε. Η μοίρα τα έφερε έτσι που οι δυο τους δεν συναντήθηκαν ξανά. Κάτι που θα συμβεί το απόγευμα της Τετάρτης (8/2, 19:30) στην αναμέτρηση Ολυμπιακός - Ατρόμητος για το κύπελλο Ελλάδας.

Περιμένουμε να δούμε, λοιπόν, αν και πως θα χαιρετήσει ο ένας τον άλλο, θάβοντας έτσι το τσεκούρι του πολέμου, ή αν τελικά η κόντρα όχι μόνο δεν έχει κοπάσει, αλλά βρίσκεται στο ξεκίνημα της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK