Ο Ζέκα παραμένει αισιόδοξος για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό

Ο Κάρλος Ζέκα μίλησε για την δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο Παναθηναϊκός, για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στα μπαράζ, για την ελληνική υποκοότητα που πήρε.

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÅËËÁÄÁ - ÂÅËÃÉÏ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÅËËÁÄÁ - ÂÅËÃÉÏ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο περιοδικό "People" μίλησε ο Κάρλος Ζέκα και φυσικά αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην Εθνική.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα απ' όσα είπε:

Για το ότι πήρε την ελληνική υπηκοότητα: "Το είχαμε κουβεντιάσει πριν από καιρό με τον Γιάννη Αλαφούζο, μεταξύ αστείου και σοβαρού. Το ξεχάσαμε για δύο μήνες και μετά από ένα παιχνίδι μού το ανέφερε ξανά. Τότε κατάλαβα ότι μου μιλούσε σοβαρά. Δέχτηκα αμέσως! Έζησα στην Ελλάδα έξι χρόνια και, να σου πω την αλήθεια, δεν περίμενα ότι θα φύγω από τον Παναθηναϊκό. Κάποια στιγμή συνάντησα τον Μίκαελ Σκίμπε και με ρώτησε αν προχωράει το θέμα της ελληνικής μου υπηκοότητας. Μου είπε πως, αν γίνω Έλληνας, θα είναι πιθανό να με καλέσει στην Εθνική. Ήμουν πολύ χαρούμενος. Αγαπώ τόσο την Ελλάδα κι έχω στο μυαλό μου πως θα μείνω στη χώρα όταν τελειώσει η καριέρα μου στο ποδόσφαιρο".

Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού: "Είναι δύσκολο για μένα. Στεναχωριέμαι πολύ όταν διαβάζω τι γίνεται ή μιλάω με τους ανθρώπους εκεί. Ήμουν έξι χρόνια στην ομάδα, ήμουν αρχηγός, έχω δεθεί με όλους και ιδανικά θα ήθελα να τελειώσω εκεί την καριέρα μου. Τόσο μεγάλη ομάδα να περνά τώρα τόσο δύσκολα. Δεν το περίμενα αυτό ποτέ. Υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, αλλά παίρναμε πάντα τα χρήματά μας, έστω και με καθυστέρηση. Με τίποτα δεν περίμενα να εξελιχτεί έτσι. Νομίζω πως στο τέλος θα έρθει κάποιος και θα σώσει την ομάδα. Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον. Φεύγοντας από την ομάδα, προσωπικά δεν μου άφησαν οφειλές".

Για το πώς έμαθε να μιλάει ελληνικά: "Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν ήξερα ούτε αγγλικά. Εκανα μερικά μαθήματα για να μπορώ να καταλαβαίνω τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου. Τα ελληνικά, όμως, τα έμαθα στα αποδυτήρια, δεν έκανα καθόλου μαθήματα. Ακουγα πώς μιλούσαν οι γύρω μου, επαναλάμβανα όσα έλεγαν, ρωτούσα τι σήμαιναν οι λέξεις και μάθαινα. Επίσης, όταν οδηγούσα, έβαζα στο ραδιόφωνο σταθμούς που έπαιζαν ελληνικά. Άκουγα Ρέμο, Βέρτη, Αργυρό, που μου αρέσουν πολύ, και προσπαθούσα να μάθω τις λέξεις και την προφορά. Πλέον, συνεννοούμαι κανονικά. Μπορώ και να διαβάζω ελληνικά, όμως δεν μπορώ ακόμα να γράψω. Είναι πολύ δύσκολη γλώσσα, αλλά μου αρέσει. Όσο μιλούσα παραπάνω και με καταλάβαιναν, τόσο περισσότερο χαρούμενος ήμουν. Τώρα στην Εθνική, μου κάνουν συνέχεια πλάκα για τα ελληνικά μου, αλλά με βοηθούν και μαθαίνω. Μου λένε το σωστό και βελτιώνομαι".

Για την πιθανότητα πρόκρισης στο Μουντιάλ: "Είμαι αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής. Τα μπαράζ είναι δύσκολα, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες ομάδες. Αλλά έχουμε έναν τρόπο να γινόμαστε πολύ καλοί στα δύσκολα! Νομίζω πως έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε στα μπαράζ και να περάσουμε στο Μουντιάλ. Στα αποδυτήρια είμαστε μια οικογένεια, είναι υπέροχο το κλίμα. Είμαστε όλοι μαζί".

Για το πρώτο του γκολ με την Ελλάδα: "Ήταν καταπληκτικό, όνειρο! Έβαλα το γκολ και δεν ήξερα τι να κάνω, πώς να πανηγυρίσω, πού να πάω".

News 24/7

24MEDIA NETWORK