Βασιλειάδης: "Μην ρίχνουμε λάδι στην φωτιά"

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, σχολίασε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, τονίζοντας πως περιμένει και αυτός να διαβάσει το σκεπτικό της απόφασης. Τι είπε για τους τακτικούς δικαστές.

Κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα "Ευρωπαϊκές Πολιτικές για την άθληση και την ηθική/δεοντολογία στον αθλητισμό. Η συμβολή της Ελλάδας και το πλαίσιο ανάληψης δράσεων" ,ενημέρωση από τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη,Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 (EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
vasiliadis EUROKINISSI

Στην ΕΡΤ φιλοξενήθηκε το πρωί της Κυριακής ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και όπως όταν λογικό, η κουβέντα πήγε στην... μεταμεσονύχτια απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ο κ. Βασιλειάδης με ψυχραιμία προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας πως αν δεν διαβάσουμε το σκεπτικό της απόφασης, δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις, ενώ ξεκαθάρισε πως η δικαιοσύνη κάνει ανεξάρτητα το έργο της.

"Θα επιμείνω σ' αυτό που είπα και την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν θα μπω στην κρίση μίας δικαστικής απόφασης. Στο ποδόσφαιρο έχουμε μία κατάκτηση, οι τακτικοί δικαστές. Είναι αυτοί που διασφαλίζουν την ισονομία και την ισότητα, με τα καλά και τα κακά που έχει η ελληνική δικαιοσύνη. Δώσαμε μία μάχη για τους τακτικούς δικαστές. Περιμένουμε το σκεπτικό της απόφασης. Καλό θα είναι να αποφεύγουμε τα σχόλια με βάση τα οπαδικά κριτήρια. Μην ρίχνουμε λάθη στη φωτιά", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Θέλει πολλή δουλειά το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ. Θέλει πιο αυστηρούς κανόνες. Φέτος, έχει γίνει δουλειά σ' αυτό πλαίσιο. Σκεφτείτε τι έχει γίνει με τους πυρσούς φέτος, αλλά και τις σκληρές τιμωρίες, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ας αφήσουμε τα όργανα να αποφασίσουν. Ας δούμε τι θα γίνει στον αγωνιστικό χώρο, σ' ένα απ' τα πιο ενδιαφέροντα και αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών".

Τέλος για το σημερινό ντέρμπι, είπε:

"Ελπίζω όλοι να έχουν πάρει το μάθημά τους ενόψει της αποψινής αναμέτρησης. Δεν είναι λύση η απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών. Μην νομίζετε, βέβαια, πως και οι ομάδες θέλουν να υπάρχουν κι οι οπαδοί των δύο ομάδων. Μαζί με Super League και UEFA αναζητούμε ένα καλύτερο κανονιστικό πλαίσιο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK