Η 11άδα της Super League: αυτοί ξεχώρισαν στον α' γύρο

Ο α' γύρος της Super League είναι ακόμα κουτσουρεμένος, αλλά έχουμε αρκετό υλικό για να κάνουμε ένα μίνι απολογισμό. Λίγο πριν, λοιπόν, ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του εφετινού πρωταθλήματος φτιάξαμε την ενδεκάδα με τα πρόσωπα εκείνα που ξεχώρισαν είτε για θετικό είτε για αρνητικό λόγο. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η 11άδα της Super League: αυτοί ξεχώρισαν στον α' γύρο

Λίγο πριν ολοκληρωθεί -επιτέλους- ο πρώτος γύρος της Super League, τ ο Contra.gr καταγράφει την ενδεκάδα με τα πρόσωπα που ξεχώρισαν.

ΜΠΡΑΟΥΝ ΙΝΤΕΓΕ

Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα. Ο Νιγηριανός επιθετικός του Ολυμπιακού είναι, με διαφορά από τον δεύτερο, ο MVP του Ολυμπιακού μέχρι αυτό το σημείο και ο άνθρωπος που έχει ξελασπώσει ουκ ολίγες φορές τους Πειραιώτες. Με τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα έχει βοηθήσει τα μέγιστα, ενώ έχει κάνει τους φίλους του Ολυμπιακού να... ξεχάσουν τον Οσκαρ Καρντόσο. Να μη λησμονείτε πως το καλοκαίρι πολλοί θεωρούσαν πως ο Παραγουανός θα... στείλει στον πάγκο τον Ιντέγε, ειδικά μετά την περσινή του σεζόν, την πρώτη με τα ερυθρόλευκα.

Η 11άδα της Super League: αυτοί ξεχώρισαν στον α' γύρο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΝΤΡΕΑ ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ

Είναι από τους προπονητές που πήρε τη μεγαλύτερη ψήφο εμπιστοσύνης από τον Τύπο παρά το γεγονός πως δεν είχε δείξει κάτι που να αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας. Μετά την περσινή καταστροφική χρονιά, για την οποία έβαλε κι αυτός το χεράκι του, ο Ιταλός πήρε το καλοκαίρι την ομάδα στις πλάτες του και με τη συναίνεση του Αλαφούζου, έχτισε τον Παναθηναϊκό που ήθελε. Η αλήθεια είναι πως έφερε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, θέλησε να ανεβάσει επίπεδο τους "πράσινους", έκανε τον κόσμο και τους δημοσιογράφους να τον πιστέψουν, αλλά κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να τα κάνει μούσκεμα από Νοέμβρη μήνα! Παρά τη στήριξη της διοίκησης και δη του Αλαφούζου, πέρασε την πόρτα της εξόδου αφήνοντας πίσω του συντρίμμια. Και τώρα ο Ουζουνίδης τρέχει...

Η 11άδα της Super League: αυτοί ξεχώρισαν στον α' γύρο

ΤΣΟΡΙ ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΣ

Τα προηγούμενα χρόνια θα ήταν σε αυτή τη λίστα για την αγωνιστική του προσφορά. Εφέτος, όμως, ο παραγκωνισμός από τον Πάουλο Μπέντο έχει δημιουργήσει μέγα θέμα στον Ολυμπιακό, αλλά και στον ίδιο τον Πορτογάλο προπονητή που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της πλειοψηφίας των φιλάθλων. Ο Τσόρι είναι άψογος επαγγελματίας, δεν έχει δημιουργήσει θέμα παρά τη δεδομένη ενόχλησή του και κανά αινιγματικό ποστάρισμα, που και που, δεν είναι ικανό να ρίξει λάδι στη φωτιά. Μένει να δούμε αν στο δεύτερο μισό ο Μπέντο του δώσει περισσότερες ευκαιρίες για να έχει διπλό κέρδος. Πρώτο, την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας και δεύτερο τη δική του... ησυχία ώστε να πάψει αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για το μέλλον του στον Ολυμπιακό.

Η 11άδα της Super League: αυτοί ξεχώρισαν στον α' γύρο
chori ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Πέρυσι ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού. Κι αυτό δεν μετριέται με τα γκολ που βάζεις, αλλά με τη γενικότερη εικόνα. Κι όμως, το καλοκαίρι βρέθηκε στο στόχαστρο των φίλων της ομάδας, με τη... λογική του καφενείου, επειδή θεωρήθηκε πως καβάλησε το καλάμι. Οκ, ήταν και ο αποκλεισμός από το Champions League που... φούντωσε την κατάσταση και όλοι στήθηκαν στον τοίχο, αλλά η αλήθεια είναι πως του ασκήθηκε άδικη κριτική ειδικά μετά την εικόνα του την προηγούμενη σεζόν. Με την άφιξη του Μπέντο βρέθηκε εκτός ομάδας μέχρι να επανέλθει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο κι αυτό φαίνεται πως του έκανε καλό, αφού η επιστροφή του συνδυάστηκε με σπουδαίες εμφανίσεις και μεγάλες νίκες. Το τελευταίο διάστημα είναι και πάλι στην επικαιρότητα μετά τις δηλώσεις του Μπέντο στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Αν θα δημιουργηθεί πρόβλημα, θα δείξει στην πορεία. Σίγουρα, πάντως, ο Φορτούνης ήταν, είναι και θα είναι παίκτης-κλειδί για τους "ερυθρόλευκους".

Η 11άδα της Super League: αυτοί ξεχώρισαν στον α' γύρο
fortounis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΑΒΙΔΗΣ

Μυστήριο καράβι. Προς το παρόν... ακυβέρνητο. Κάποια στιγμή θα... τελειώσουν οι συγγνώμες και ουδείς ξέρει τι θα γίνει. Το σίγουρο είναι πως ο Αραβίδης βρέθηκε από βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ΑΕΚ να είναι δεύτερη λύση. Και τον ενόχλησε. Η κουτουλιά στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ ήταν απλά ακόμα ένα επεισόδιο στα τόσα που έχουμε παρακολουθήσει από την αρχή της σεζόν. Ποσταρίσματα στο facebook, εκνευρισμός με τον παραγκωνισμό από τον Κετσπάγια, εκνευρισμός στο γήπεδο όταν παίζει, λίγα πράγματα γενικότερα. Είπαμε, τον έχει πειράξει που έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και δεν είναι ο ηγέτης της ΑΕΚ.

Η 11άδα της Super League: αυτοί ξεχώρισαν στον α' γύρο

ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Ποιος θα περίμενε πως λίγο πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, η Ξάνθη θα φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ειδικά όταν στο ξεκίνημα είχε προβληματική εικόνα. Κι όμως, το δημιούργημα του Λουτσέσκου -γιατί πρόκειται για δημιούργημα του Ρουμάνου προπονητή- είναι από τις πλέον σταθερές ομάδες του εφετινού πρωταθλήματος, παρουσιάζεται ολοένα βελτιωμένη και βγάζει μία απίστευτη ωριμότητα. Κι επειδή θα υπάρξει ο αντίλογος πως δεν θαμπώνει με το ποδόσφαιρο που παίζει, να θυμίσουμε πως αναφερόμαστε στην Ξάνθη. Σκοπός της είναι τα αποτελέσματα -σαν αυτό στη Λεωφόρο, ας πούμε- και όχι να ανακαλύψουμε την... Μπαρτσελόνα της Ελλάδας. Ο Λουτσέσκου έχει απασχολήσει κατά καιρούς την επικαιρότητα για ενδιαφέρον των "μεγάλων", αλλά φαίνεται πως τα έχει βρει σε όλα με τον Πανόπουλο και δύσκολα θα αφήσει την ακριτική ομάδα.

Η 11άδα της Super League: αυτοί ξεχώρισαν στον α' γύρο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Για να λέμε την αλήθεια, ελάχιστοι θα ασχολούνταν μαζί του αν δεν γινόταν όλος αυτός ο ντόρος και έρθει η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Όχι πως το παιδί δεν το αξίζει. Ίσα-ίσα έχει όλα τα φόντα να γίνει το νέο μεγάλο αστέρι του τριφυλλιού και της Εθνικής Ελλάδας. Όπως και να 'χει ο νεαρός μέσος κέρδισε με το σπαθί του τα 15 λεπτά δημοσιότητας και πλέον είναι στο χέρι του να "βγάλει" στο χορτάρι τα χρήματα που ξόδεψε ο Παναθηναϊκός για να τον αποκτήσει. Στην Τρίπολη λένε τα καλύτερα και στον Αστέρα είναι σίγουροι πως θα φέρει κι άλλα λεφτά στα ταμεία.

Η 11άδα της Super League: αυτοί ξεχώρισαν στον α' γύρο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Μέχρι να κάνει το ξεπέταγμα η Ξάνθη, ο ΠΑΣ Γιάννινα του Πετράκη ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Και όχι άδικα. Μην ξεχνάτε πως ξεκίνησε τις υποχρεώσεις μέσα στο καλοκαίρι με το Europa League και συνέχισε με ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα που τον έχει φέρει στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Ο Γιάννης Πετράκης συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του, όντας προπονητής με χαμηλό προφίλ, ωριμότητα, επαγγελματισμό και τρομερή όρεξη για δουλειά. Μαζί με την Ξάνθη, ο ΠΑΣ είναι το αλατοπίπερο της Super League.

Η 11άδα της Super League: αυτοί ξεχώρισαν στον α' γύρο

ΤΖΟΛΕΟΝ ΛΕΣΚΟΤ

Εδώ θα μπορούσε να είναι και ο Αλμέιδα. Ή ο Κετσπάγια. Το "μπαμ", όμως, του καλοκαιριού για την ΑΕΚ ήταν ο Λέσκοτ. Ήρθε με κάθε επισημότητα, τον έπεισε ο Κετσπάγια, αλλά ουσιαστικά δεν προσαρμόστηκε ποτέ στη νέα του ομάδα και η θητεία του ήταν σύντομη. Το... κερασάκι στην τούρτα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του και η επιθυμία του να πάει στην Αγγλία σε δικό του γιατρό. Η ΑΕΚ φρόντισε να βάλει τέλος στη συνεργασία με τον έμπειρο αμυντικό, ο οποίος δεν άφησε τίποτα θετικό για να θυμάται ο κόσμος της ομάδας. Θα μείνει αξέχαστος για την τραγική του εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Η 11άδα της Super League: αυτοί ξεχώρισαν στον α' γύρο

ΒΛΑΝΤΑΝ ΙΒΙΤΣ

Από το τέλος της περασμένης σεζόν, όταν ο ΠΑΟΚ εξασφάλιζε την πρώτη θέση στα πλέι οφ, ο Σαββίδης έδινε ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στον Βλάνταν Ιβιτς. Φρέσκες είναι οι μνήμες από εκείνες τις δηλώσεις μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα όπου περιχαρής το αφεντικό του Δικεφάλου έχριζε τον Ιβιτς "βασιλιά" του πάγκου και των αποδυτηρίων. Η αλήθεια είναι πως έκανε δουλειά στον ΠΑΟΚ. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην ήταν τα καλύτερα, μπορεί να χάθηκαν βλακωδώς πολλοί βαθμοί, αλλά ο Δικέφαλος "παράγει" ποδόσφαιρο και φάσεις. Είναι ομάδα που όταν την πάνε τα αποτελέσματα θα ανέβει. Εκεί, όμως, που ο Ιβιτς ισχυροποίησε τη θέση του και ετοιμάζεται να πάρει "σκούπα" είναι στο θέμα με τον Τζαβέλλα -αν και ο τρόπος που το χειρίστηκε ήταν φάουλ- και στην πρόκριση στους "32" του Europa League. Ειδικά στο διπλό κόντρα στη Φιορεντίνα.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SLOVAN LIBEREC (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SLOVAN LIBEREC (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) EUROKINISSI SPORTS

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ

Και να που εμφανίστηκε ξανά! Εκεί που τον είχαμε χαμένο, που ήταν σε... άδεια διαρκείας και είχε μετατραπεί σε σίριαλ το μέλλον του, ο ΠΑΟΚ τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα και ουσιαστικά έδωσε μία μεσοβέζικη λύση. Απίθανο να επανεμφανιστεί σε παιχνίδια του Δικεφάλου, αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Όπως και να 'χει, δικαίως βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, αφού ήταν το πρόσωπο που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας μετά τα όσα ακολούθησαν του αγώνα με τον Ατρόμητο. Έγινε το "μαύρο πρόβατο" της ομάδας, αναπτύχθηκαν διάφορα σενάρια για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά για το τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια. Τζαβέλλας είναι αυτός.

Η 11άδα της Super League: αυτοί ξεχώρισαν στον α' γύρο

News 24/7

24MEDIA NETWORK