Ο Χασάν ο 9ος 'ακύρωσε' την απόδοση του Πανιωνίου

Η κεφαλιά ακριβείας του Αιγύπτιου Χασάν, που έγινε ο 9ος σκόρερ του Ολυμπιακού, έκρινε το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη. Δεν μέτρησε γκολ του Πανιώνιου. Το recap των αγώνων της Δευτέρας.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Χασάν EUROKINISSI

Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα. Όταν βέβαια το 1852 ο Καρλ Μαρξ εξέδιδε το 'Der Achtzehnte Brumaire Des Louis Bonaparte' δεν είχε συλλάβει την ιδέα ότι σε αμφότερες τις περιπτώσεις το 'θύμα' του αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη θα ήταν ο Πανιώνιος.

Το περυσινό 4-3 των 'ερυθρολεύκων' στο ίδιο γήπεδο, σχεδόν ένα χρόνο πριν (14/10/17), είχε διαμορφωθεί από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κώστα Φορτούνη στο 87'. Στο δευτεριάτικο 1-0 του 92' ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο μοναδικός που συνέδεε τους δύο αγώνες, ήταν ήδη εκτός αγώνα. Είχε αντικατασταθεί από τον Νάτχο νωρίς γιατί η κούραση από τις διαδοχικές συμμέτοχες και το απαιτητικό 90λεπτο απέναντι στην Μπέτις 'ζωγραφιζόταν' στο πρόσωπό του τη στιγμή της αντικατάστασής του. Μαζί και η απογοήτευσή του για το γεγονός πως δεν είχε προσφέρει στη μια ώρα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Κώστας Φορτούνης EUROKINISSI

Εντός αγώνα ήταν ο φορμαρισμένος Ομάρ, που έκανε τη σέντρα από δεξιά. Ο Νορβηγός έκανε συνολικά όσα ακριβώς γεμίσματα και ο δραστήριος Φετφατζίδης μόνο που το δικό του πέμπτο εύστοχο στα οκτώ που επιχείρησε στ' ανεβάσματά του βρήκε τον αμαρκάριστο Χασάν στην κατάλληλη θέση. Ο Αιγύπτιος φορ, που είχε αντικαταστήσει τον Μπουχαλάκη στη δικαιολογημένη προσπάθεια του Πέδρο Μαρτίνς να παίξει με δύο φορ 'γεμίζοντας' την αντίπαλη περιοχή, είχε σκορπίσει απογοήτευση λίγο πριν με την επιλογή του να σουτάρει από μακριά χωρίς να ζυγίσει τα δεδομένα. Όταν όμως βρέθηκε στο 'κουτί' και ουδείς πήδηξε μαζί του για κεφαλιά, έβγαλε... καντάρι. Άλμα στο σωστό timing και ιδανική εκτέλεση εκεί που ο Κότνικ δεν ήταν δυνατόν να φτάσει.

Ο Σλοβένος γκολκίπερ είχε μια σπουδαία απόκρουση στο ενεργητικό του, χαμηλά με τα πόδια σε σουτ του Νάτχο, όχι όμως δεύτερη. Δεν είχε πατήσει χόρτο σ' επίσημο ματς από τις 6 Μαΐου, πάνε 200 μέρες από τότε, και η αυτοπεποίθηση τού έλειπε εμφανώς. Δεν θα έπαιζε, αν ο Νο1 Μανοΐλοβιτς δεν ζητούσε αλλαγή λόγω τραυματισμού.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πανιώνιος ήταν άτυχος, ήταν και άστοχος. Πολλά στερητικά -α μαζεύτηκαν για ένα παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Δεν ήταν όμως ακίνδυνος. Η παραδοχή του ανακουφισμένου Μαρτίνς μετά τη λήξη πως " μας δυσκόλεψε πολύ στις μεταβιβάσεις και ήταν επικίνδυνος όταν είχε την μπάλα" ήταν το βραβείο β' ανδρικού ρόλου για τους 'κυανέρυθρους'. Η ομάδα του Ανιγκό είχε ολοκληρώσει το καλύτερο παιχνίδι της στα πρώτα τέσσερα της νέας σεζόν. Ιδίως μετά το πρώτο 20λεπτο.

Και από τον ΠΑΟΚ 1-0 είχε χάσει εντός, αλλά δεν ήταν τόσο αποδοτική. 11 τελικές είχε τότε, 11 και τώρα. Άλλες όμως, πιο 'καθαρές'. Με τον Κόρμπο να 'σπαταλάει' την πιο αξιόλογη απ' όλες, αφού ο (συμπαίκτης του για 1,5 χρόνο) Γιαννιώτης τον στεναχώρησε.

Οι τελικές του Πανιωνίου θα ήταν 12. Του Μασούρα δεν καταγράφηκε ωστόσο στη στατιστική. Κακώς, γιατί ήταν εύστοχη, παρόλα αυτά ο α' βοηθός Σπυρόπουλος σήκωσε σημαία. Εξερράγη ο Ανιγκό και αποβλήθηκε. Δικαίως διαμαρτυρήθηκε, αφού ο σκόρερ του Πανιωνίου καλυπτόταν, δικαίως εκδιώχθηκε από τον διαιτητή Σκουλά, αφού ξέφυγε λεκτικά. Κατάλαβε κι ο ίδιος το λάθος του, όντας πολύ πιο ήρεμος στο φινάλε μιλώντας όχι για άδικο αποτέλεσμα, αλλά για την πλήρη εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του.

Κι ας του είχε στερήσει ο Χασάν ένα βαθμό, τον πρώτο μετά το 2-2 της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ. Ήξερε τουλάχιστον ο Γάλλος ότι από το προηγούμενο Σάββατο και το 4-0 από την ΑΕΚ η ομάδα του είχε περπατήσει 1-2 βήματα μπροστά. Τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Μια εμφάνιση που τη χαρακτήρισε το νεύρο και η ταχύτητα, όχι όμως η εκτέλεση.

Εκτέλεση που είχε ο Χασάν, όντας ο ένατος διαφορετικός σκόρερ του Ολυμπιακού μετά τους Χριστοδουλόπουλο (με Λεβαδειακό), Ομάρ, Φορτούνη, Ποντένσε, Γκερέρο, Μεριά (με ΠΑΣ Γιάννινα) και Καμαρά, Νάτχο (με Αστέρα Τρίπολης). Τα πανηγύρια με την κερκίδα καθιερωμένα πλέον...

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σημειώσεις

> Στην επιστροφή του Μάκη Χάβου στο Αγρίνιο μετά τον Γενάρη, ο Ασίμ Μαστούρ έπαιξε για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να σκοράρει. Έχασε όμως το πέναλτι (ή το έπιασε ο Κυριακίδης) και ευτυχώς γι' αυτόν ο Αντέτζο του 'αφαίρεσε' τον τίτλο του μοιραίου ισοφαρίζοντας 2-2 για τη Λαμία στο 99'. Το γκολ του Μαρινάκη στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων σωστά ακυρώθηκε.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης - Απόλλων Σμύρνης 2-0 (4' Κυριακόπουλος, 10' Μανιάς)

Ατρόμητος - ΑΕΛ 2-0 (54' Σόουζα, 85' Ουγκράι)

ΠΑΣ Γιάννενα - Άρης 1-0 (65' αυτ. Δεληζήσης)

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

Ξάνθη - ΟΦΗ 3-0 (28', 40' Γέντρισεκ, 87' Κοβάτσεβιτς)

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-0 (5' Καμπετσής, 45' Χατζηθεοδωρίδης, 90+3' Γιόχανσον)

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0 (29', 59' Πρίγιοβιτς)

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου

Παναιτωλικός - Λαμία 2-2 (28' Μάζουρεκ, 88' Μανά - 74' Επστάιν, 99' Αντέτζο)

Πανιώνιος - Ολυμπαικός 0-1 (92' Χασάν)

News 24/7

24MEDIA NETWORK