Πιθανότητα αποχώρησης του Ηρακλή από το Καυτανζόγλειο

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Ηρακλής από το "Καυτανζόγλειο" ενόψει της νέας σεζόν εξετάζουν σοβαρά οι άνθρωποι του συλλόγου.

Αυξημένες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ηρακλή από το "Καυτανζόγλειο" ενόψει της νέας σεζόν. Κι αυτό γιατί ο Γηραιός υφίσταται μεγάλη οικονομική ζημιά από τη χρήση του γηπέδου.

Πιο συγκεκριμένα μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει δαπανήσει περίπου 200.000 ευρώ, ποσό που πηγάζει από το κόστος ενοικίασης του γηπέδου, το ποσοστό από τα εισιτήρια και ορισμένες εργασίες που έγιναν στο στάδιο. Αυτή τη στιγμή η ομάδα χρησιμοποιεί το γήπεδο μόνο τις ημέρες των αγώνων και έχει σχεδόν μηδενική εμπορική αξιοποίηση.

Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να μετακομίσει ο σύλλογος στο γήπεδο της Ευκαρπίας. Όχι όμως για μία σεζόν, αλλά να γίνει πλήρης αξιοποίησή του και η ομάδα να παραμείνει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Να θυμίσουμε άλλωστε σε αυτό το σημείο πως με το που ανέλαβε ο Σπύρος Παπαθανασάκης τον Ηρακλή, είχε εξετάσει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Το γήπεδο του Μακεδονικού είχε χρησιμοποιηθεί επίσης από τον Ηρακλή για δύο περιόδους, όταν γίνονταν έργα στο Καυτανζόγλειο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Προς το παρόν όμως δεν χρησιμοποιείται, επομένως για να αποκτήσει άδεια διεξαγωγής αγώνων της Superleague, χρειάζεται ολικό λίφτινγκ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αυτό μεταφράζεται σε περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.  Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αύξησης της χωρητικότητας του στις (περίπου) 12.000, χωρίς να αποκλείεται σε βάθος χρόνου ακόμη μεγαλύτερη αύξηση.

Την οριστική απόφαση αναμένεται να την πάρει ο πρόεδρος του Ηρακλή, Σπύρος Παπαθανασάκης, πριν το Πάσχα, αφού σε περίπτωση που αποφασιστεί η μετακόμιση τα έργα θα πρέπει να αρχίσουν άμεσα.

Δείτε το γήπεδο της Ευκαρπίας: