Τι κοινό έχει ο Πασχαλάκης με τον Superman

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης εμφανίστηκε στην τελετή απονομής του τίτλου στον ΠΑΟΚ, φορώντας μια μπλούζα με το 'S' του Superman. Είναι προφανές ότι έχουν κοινές αναφορές.

Τι κοινό έχει ο Πασχαλάκης με τον Superman

Σήμερα, ένα απλό google search με το όνομα 'Superman', βγάζει ως πρώτο όνομα όχι τον ήρωα γνωστό και ως Κλαρκ Κεντ, αλλά τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Αφορμή γι' αυτόν τον σουρεαλιστικό παραλληλισμό είναι η εμφάνισή του στη φιέστα τίτλου, ντυμένος με μια μπλούζα που είχε τυπωμένο επάνω της ένα τεράστιο 'S', το κλασσικό σήμα δηλαδή του Superman.

Δεν είναι τυχαίος, όμως, ο συγκεκριμένος παραλληλισμός. Εντοπίσαμε όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όντως ο διεθνής τερματοφύλακας συνδέεται με τον θρυλικό ήρωα της DC Comics, σε μια χιουμοριστική προσέγγιση.

Γνωρίζει από κρυπτονίτη (!)

Ήταν Απρίλιος του 2018, όταν ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ προσεγγίστηκε από νεαρό φαν της ομάδας, ο οποίος του ζήτησε κάποιο αναμνηστικό από τον αγώνα του ματς με τον Ατρόμητο που μόλις είχε λήξει. Ο Πασχαλάκης του έδωσε κάτι προσωπικό και ασυνήθιστο, τις... κάλτσες του, κάτι που όμως ο πιτσιρικάς -με αφοπλιστική ειλικρίνεια- το έδωσε πίσω στον 30χρονο κίπερ. Επικίνδυνες, σχεδόν 'κρυπτονιτικές', παρενέργειες είχε το συγκεκριμένο ενθύμιο.

Έμοιαζε ακίνδυνος και αρκετά 'ουδέτερος', όπως ο Κλαρκ Κεντ

Ο 30χρονος τερματοφύλακας πήγε στον ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ Γιάννινα ως κάτι που θύμιζε 'καβάτζα', ως ένας παίκτης που θα δημιουργούσε συναγωνισμό στους τερματοφύλακες και θα ξεκούραζε σε κάποια ματς τον βασικό τότε (2017) Ροδρίγο Ρει.

Οι φωνές αμφισβήτησης πως ο ΠΑΟΚ έπαιρνε έναν τερματοφύλακα ο οποίος μέχρι τότε είχε στο ενεργητικό του κυρίως μια εξωπραγματική εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα και μια καλή σεζόν με την ομάδα της Ηπείρου, ήταν λίγες, αλλά δυνατές. Ο ίδιος άρπαξε αμέσως την ευκαιρία και απογείωσε την ομάδα στις πλάτες του.

Έχει υπερφυσικές ικανότητες

Στα κόμικς της DC, ο Superman φαίνεται να έχει ένα σώμα αδιαπέραστο από σφαίρες, ενώ στο τεύχος 'Kingdom Come', ακόμα και μια επίθεση από πυρηνική βόμβα γίνεται κάτι που αποκρούει πάρα πολύ εύκολα. Η ταχύτητα με την οποία κινείται μπορεί να σπάσει το φράγμα του ήχου και από τα μάτια του μπορεί να εκπέμψει ακτίνες λέιζερ (ενίοτε και ακτίνες θερμότητας) που μπορούν είτε να τον βοηθήσουν να δει τι κρύβεται μέσα σε αντικείμενα είτε μέσω αυτών να λιώσει ακόμα και ατσάλι.

Τι κοινό έχει ο Πασχαλάκης με τον Superman
EUROKINISSI

Ο Πασχαλάκης, έχοντας δεχτεί μόλις 14 γκολ σε 29 αγώνες, διατηρώντας ένα ρεκόρ 971 λεπτών απαραβίαστης εστίας, αποδεικνύει ότι για τα δεδομένα της Super League έχει ικανότητες που παραπέμπουν σε υπεραθλητή, ενδεχομένως και σε υπερήρωα.

Έχει νικήσει τον δικό του 'Λέξ Λούθορ'

Ήταν Σεπτέμβριος του 2018 και ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τον ΟΦΗ. Οι οπαδοί των Κρητικών τον έβριζαν εν χορώ, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά ενός παίκτη που δεν έχει κρύψει ποτέ τον φανατισμό και την προσήλωση με την οποία αντιμετωπίζει κάθε αγώνα.

Η αντίδρασή του όταν ο ΠΑΟΚ γύρισε εκείνο το ματς 'μίκρυνε' για λίγο τον ίδιο μπροστά στα μάτια πολλών φιλάθλων που παρακολουθούσαν εκείνο το παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά, ζητώντας δημοσίως συγνώμη, κατάφερε να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη ένα επεισόδιο που αποδείχθηκε πως ήταν μια κακή στιγμή και τίποτα παραπάνω.

Μοιάζουν!

Τι κοινό έχει ο Πασχαλάκης με τον Superman

Αυτός είναι ο Ar-Val, μια εκδοχή του Superman από το 1960, με αρκετά διαφορετικό look από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Ο Ar-Val είχε μια πολύ σύντομη εμφάνιση στις κυκλοφορίες της DC Comics, o Πασχαλάκης θα μείνει για πολύ καιρό ακόμα.

Φωτογραφίες: Eurokinissi, Quora

News 24/7

24MEDIA NETWORK