Ο Έρικ Γέντρισεκ είναι ευχή και κατάρα για την Ξάνθη

Τα γκολ του Γέντρισεκ σημαίνουν νίκες και βαθμούς. Όταν ο Σλοβάκος μένει μακριά από τα δίχτυα, μια ολόκληρη ομάδα παθαίνει στερητικό σύνδρομο. Η σχέση της Ξάνθης με τον 32χρονο φορ είναι αυτή που επιβεβαιώνουν οι αριθμοί: εξάρτησης.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Είναι δίχως άλλο μια σχέση εξάρτησης. Ακόμη κι αν ένας εκ των δύο επιχειρούσε να το αρνηθεί, τα γεγονότα θα τον εξέθεταν. Πανηγυρικά. Από την περσινή κιόλας σεζόν κατέστη σαφές ότι η Ξάνθη βρήκε τον άνθρωπο της στο πρόσωπο του Έρικ Γέντρισεκ. Αυτόν που ανέλαβε να ερωτοτροπεί με τα αντίπαλα δίχτυα, δίνοντας τις λύσεις μόλις εμφανίζονταν τα προβλήματα. Ο Σλοβάκος φορ ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 με 12 γκολ σε 33 συνολικά συμμετοχές, γεγονός που τον βάφτισε αυτομάτως ως έναν από τους μπροστάρηδες της επόμενης χρονιάς.

Γκολ ο Γέντρισεκ, βαθμοί για την Ξάνθη

Ο Γέντρισεκ δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να δικαιώσει τις προσδοκίες. Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα για την Ξάνθη από τον Παναθηναϊκό και συνεχίστηκε με την λευκή ισοπαλία κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Δεν σκόραρε στα δύο αυτά παιχνίδια ο Γέντρισεκ, δεν βρήκαν δίχτυα οι Αρκάδες.

Ο Σλοβάκος έκανε σεφτέ την 3η αγωνιστική στο 1-1 με τον Παναιτωλικό και ακολούθησαν τα δύο τέρματα του απέναντι στον ΟΦΗ, στο νικηφόρο 3-0 της Ξάνθης. Την 5η αγωνιστική ήρθε το εκτός έδρας 0-0 με την Λαμία και η συνέχεια ήταν ένας μονόλογος του Γέντρισεκ. Στα επόμενα τέσσερα ματς πρωταθλήματος, ο 32χρονος φορ σκόραρε ισάριθμα τέρματα και χάρισε τέσσερις νίκες στην ομάδα του!

Το 1-0 επί της ΑΕΛ είχε την δική του υπογραφή, ομοίως και η νίκη στην έδρα του Λεβαδειακού, καθώς ο Γέντρισεκ είχε το γκολ και την ασίστ για το τελικό 2-1.

Με το ίδιο σκορ και τον Σλοβάκο να σκοράρει ξανά ήρθε το τρίποντο κόντρα στoν ΠΑΣ Γιάννινα και η ραψωδία του 32χρονου επιθετικού ολοκληρώθηκε στην Τρίπολη, όπου με δικό του τέρμα οι Αρκάδες έφτασαν στο 1-0 επί του Αστέρα.

Στις 5 Νοεμβρίου στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" μπήκαν οι σφραγίδες στην σχέση εξάρτησης του Γέντρισεκ με την Ξάνθη και αυτό αποδείχθηκε με έναν σκληρό τρόπο...

1/15 όταν σίγησε ο Σλοβάκος!

Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, ο Σλοβάκος φορ δεν ξαναβρήκε δίχτυα και η Ξάνθη σε 15 παιχνίδια πρωταθλήματος σημείωσε μόλις μια νίκη. Σε αυτό τον αριθμό των αγώνων μάλιστα, οι Αρκάδες απέτυχαν να σκοράρουν σε 11 αναμετρήσεις!

Στα 15 αυτά παιχνίδια, ο Γέντρισεκ αγωνίστηκε σε οκτώ 90λεπτα, μόλις ένα λεπτό στο ματς με τον Ατρόμητο (το μοναδικό νικηφόρο) και άλλα 34 σε αυτό με τον Άρη. Δεν αγωνίστηκε καθόλου (αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού) απέναντι σε Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό, ΌΦΗ, Λαμία και ΑΕΛ.

Ο Έρικ Γέντρισεκ είναι ευχή και κατάρα για την Ξάνθη

Η Ξάνθη φέτος έδωσε συνολικά και πέντε ματς Κυπέλλου (αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στην φάση των 16 της διοργάνωσης), σημειώνοντας μόλις μια νίκη. Στα τρία από αυτά ο Γέντρισεκ δεν αγωνίστηκε καθόλου και οι Αρκάδες σημείωσαν ένα γκολ σε 270 λεπτά.

Ο Σλοβάκος αγωνίστηκε κόντρα στην Κέρκυρα για 65 λεπτά και τον ΟΦΗ για 15 λεπτά. Η Ξάνθη επικράτησε των Φαιάκων με σκορ 1-0, ενώ το ματς με την ομάδα του Ηρακλείου ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα. O 32χρονος φορ μοιάζει με ευχή και κατάρα για τους Αρκάδες. Αποδεδειγμένα μπορεί να προσφέρει πολύτιμα γκολ και βαθμούς. Όμως το παιχνίδι της ομάδας του εξαρτάται τόσο πολύ από εκείνον, που όταν λείπει ή είναι εκτός φόρμας, η Ξάνθη μοιάζει με έναν οργανισμό που ασφυκτιά από έλλειψη οξυγόνου.

Για την ιστορία, ο Γέντρισεκ ξεκίνησε την καριέρα του από την Ρουζόμπεροκ (54 συμ., 29 γκολ, 6 ασίστ) και το 2006 έφυγε δανεικός για το Ανόβερο (11 συμ.). Το καλοκαίρι του 2007 πωλήθηκε αντί 500.000 ευρώ στην Καϊζερσλάουτερν (95 συμ., 35 γκολ, 15 ασίστ) και το 2010 πήγε ως ελεύθερος στην Σάλκε (5 συμ.). Τον Ιανουάριο του 2011 η Φράιμπουργκ (37 συμ., 2 γκολ, 7 ασίστ) τον απέκτησε με αντίτιμο 700.000 ευρώ και τον Ιούλιο του 2013 μεταπήδησε ως ελεύθερος στην Κότμπους (31 συμ., 2 γκολ, 3 ασίστ).

Έναν χρόνο αργότερα μετακόμισε στην Σπάρτακ Τρνάβα (16 συμ., 6 γκολ), τον Ιανουάριο του 2015 έφυγε για την πολωνική Κρακόβια (91 συμ., 19 γκολ, 5 ασίστ) και από το καλοκαίρι του 2017 αγωνίζεται στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης (54 συμ., 19 γκολ, 1 ασίστ), με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο ως τις 20/06/2019. Έχει αγωνιστεί 37 φορές με το εθνόσημο, μετρώντας τέσσερα γκολ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK