"Kωλοτούμπα" της Superleague για τα play offs!

Κάνει πίσω η Super League και αλλάζει την προκήρυξη του πρωταθλήματος σχετικά με τη διαδικασία των play offs.

"Kωλοτούμπα" της Superleague για τα play offs!

Η ΕΠΟ και η UEFA βγήκαν νικήτριες στην... κόντρα που δημιουργήθηκε με την Super League εν όψει των play offs, τα οποία τελικά θα διεξαχθούν χωρίς να έχουν εξεταστεί οι φάκελοι των ομάδων που θα πάρουν μέρος στους αγώνες κατάταξης.

Όπως ανακοίνωσε η Super League, την Παρασκευή 3/3 θα γίνει έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου ο συνεταιρισμός που αρχικά εξέφρασε αντιρρήσεις με την απόφαση αυτή, να αλλάξει η προκήρυξη του πρωταθλήματος στην οποία αναφέρεται κατηγορηματικά ότι για να πάρει μία ομάδα μέρος στα play offs θα πρέπει να έχει πάρει άδεια από τα όργανα αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Η Ομοσπονδία επικαλούμενη “οδηγία” της UEFA έκανε αλλαγές στον Κανονισμό Αδειοδότησης μία από τις οποίες ήταν και η συγκεκριμένη: τα play offs θα αρχίσουν κανονικά στις 10/5 και στην συνέχεια (και μέχρι τις 31/5) θα εξεταστούν οι φάκελοι των ομάδων, ανάμεσα στις οποίες και αυτές που θα παίζουν στους αγώνες κατάταξης. Αν μία ΠΑΕ δεν πάρει άδεια, τότε θα την αντικαταστήσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η αμέσως επόμενη.

Το τραγελαφικό είναι ότι οι ΠΑΕ που θα παίξουν στα play offs θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της αδειοδότησης ενώ οι αγώνες θα είναι σε εξέλιξη. Έτσι, υπάρχει ο κίνδυνος ενώ συμμετέχουν στα παιχνίδια, να μην πάρουν άδεια και κατά συνέπεια να είναι αδιάφορες.

Να σημειωθεί τέλος, ότι μεσούσης της περιόδου δεν επιτρέπονται αλλαγές σε προκήρυξη ή κανονισμούς. Το παραθυράκι είναι στο άρθρο 2γ του καταστατικού της ΕΠΟ που επιτρέπει “τροποποιήσεις αναγκαστικού χαρακτήρα που αφορούν αποφάσεις της FIFA”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK