Ο Αλέξης Κούγιας είναι ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι της Ελλάδας

Ο Τζιανλούκα Φέστα είναι ο 9ος προπονητής της ΑΕΛ επί Αλέξη Κούγια και ετοιμάζεται να αποχωρήσει. Σε 4 σεζόν, ο γνωστός ποινικολόγος έχει κάνει 11 αλλαγές προπονητών και ετοιμάζεται για τη 12η.

Ο Αλέξης Κούγιας είναι ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι της Ελλάδας
EUROKINISSI

Ο Τζιανλούκα Φέστα αποτελεί τον 9ο προπονητή που θα λύσει τη συνεργασία του με την ΑΕΛ επί Αλέξη Κούγια. Από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι και φέτος, οι 'βυσσινί' αποδεικνύονται δύσκολο πρότζεκτ για τους τεχνικούς και ούτε ο 50χρονος Ιταλός μακροημέρευσε, υποβάλλοντας την παραίτησή του τη Δευτέρα.

Οι Θεσσαλοί εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται πως είναι αρκετό. Εννέα διαφορετικοί προπονητές κάθισαν στον πάγκο τους αυτό το διάστημα, δύο επέστρεψαν και κάθισαν για δεύτερη φορά, ωστόσο κανείς τους δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις 228 ημέρες παραμονής.

Αυτό το ρεκόρ κρατάει ο Ράτκο Ντόστανιτς, ο πρώτος προπονητής του Κούγια, που στις 6 Ιουλίου 2015 παρέλαβε τις μετοχές της ΠΑΕ από τον Βαγγέλη Πλεξίδα.

Ο Σέρβος προπονητής παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 μετά από μία ήττα από τον Παναιγιάλειο, η οποία, όμως, δεν κατόρθωσε να εκτροχιάσει την ομάδα στην πορεία προς τον προβιβασμό στη Super League.

Ο Αλέξης Κούγιας είναι ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι της Ελλάδας
EUROKINISSI

Ο Ντόστανιτς ήταν ένας από τους δύο προπονητές που έκανε και δεύτερη θητεία στην ομάδα 3 χρόνια αργότερα, μέχρι να παραιτηθεί μέσα σε 19 ημέρες λόγω προβλημάτων του Κούγια με βοηθό του ( "αρτοποιό" όπως τον αποκαλούσε).

Ο διάδοχος του Ντόστανιτς, Σάκης Τσιώλης, ήταν ο δεύτερος προπονητής που επέστρεψε στην ομάδα. Στην πρώτη θητεία την ανέβασε στη Super League, αλλά αποχώρησε ξαφνικά, στη δεύτερη θητεία παραιτήθηκε, παρότι δέχθηκε πρόταση ανανέωσης από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.

Ενδιάμεσα υπήρξε η επεισοδιακή θητεία του Άγγελου Αναστασιάδη, στην επάνοδο στη Super League, που έληξε απότομα, με τις δύο πλευρές να φτάνουν μέχρι τα δικαστήρια.

Ο Θοδωρής Βουτυρίτσας αποτέλεσε υπηρεσιακό τεχνικό στην ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το 2016-2017, με τον Αντρέ Πάους να αναλαμβάνει να τελειώσει τη χρονιά και να ανοίξει την επόμενη.

Ο Ολλανδός 'τελείωσε' μετά από μία βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και αντικαταστάθηκε από τον Τζάκι Ματάισεν. Ο φημισμένος Βέλγος κάθισε μόλις 12 ημέρες στην ομάδα, σε 2 αγώνες πρωταθλήματος και έναν κυπέλλου, απέτυχε σε όλους να βρει νίκη και απολύθηκε μετά από συντριβή κόντρα στον Πανιώνιο.

Ο Αλέξης Κούγιας είναι ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι της Ελλάδας
MOTION TEAM

Ο διάδοχός του προσελήφθη ως υπηρεσιακός, με την επιλογή να γίνει βοηθός του επόμενου προπονητή ή τεχνικός διευθυντής. Δεν συνέβη τίποτα από τα δύο, αφού ο Ηλίας Φυντάνης μονιμοποιήθηκε και έμεινε για 149 ημέρες... καθαρού χρόνου, τον δεύτερο μεγαλύτερο από κάθε άλλον (πίσω μόνο από την πρώτη θητεία Ντόστανιτς), αν αφαιρεθούν οι... καλοκαιρινές ημέρες απραξίας.

Η απομάκρυνσή του ήταν επεισοδιακή και έγινε σε... πολλούς χρόνους, με τον Ντόστανιτς να τον αντικαθιστά αρχικά και τον Σωτήρη Αντωνίου να ολοκληρώνει τη σεζόν, ουσιαστικά ως υπηρεσιακός. Ο ίδιος προπονητής άρχισε τη φετινή χρονιά στον πάγκο, αλλά αποχώρησε μόνος του μετά από την ήττα από τον Ατρόμητο, για να ανοίξει ο δρόμος για τον Φέστα.

Ο Ιταλός είναι ο 11ος προπονητής στην εποχή Κούγια, με συνέπεια ο γνωστός ποινικολόγος να προκαλεί αναπόφευκτες συγκρίσεις με το μέχρι προ ημερών 'αφεντικό' της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, που μέχρι να πουλήσει τις μετοχές των Σικελών, έκανε 43 αλλαγές προπονητών (μεταξύ 31 προσώπων) σε 17 χρόνια.

Μη χάσετε το νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο! Οι δημοσιογράφοι του Contra.gr συζητούν για το αν η Μπαρτσελόνα έχει κλειδώσει ήδη το Champions League και αν ο Λουτσέσκου πρέπει να φύγει από φέτος στο εξωτερικό:

Photo credits: Eurokinissi, Motion Team

News 24/7

24MEDIA NETWORK