Κώτσιος στο Contra.gr: "Χρειαζόμασταν τον Πουλίδο, να επιστρέψει άμεσα ο ΟΦΗ"

Mία ημέρα μετά το θρίαμβο του Λεβαδειακού στο Αγρίνιο, ο Ηλίας Κώτσιος μίλησε στο Contra.gr για την προσπάθεια σωτηρίας των Βοιωτών, τον Αλαν Πουλίδο αλλά και τον ΟΦΗ που περνά πολύ δύσκολες στιγμές.

Κώτσιος στο Contra.gr: "Χρειαζόμασταν τον Πουλίδο, να επιστρέψει άμεσα ο ΟΦΗ"

Ποιο είναι το βαθμολογικό όριο που έχετε θέσει για την παραμονή;

"Η χθεσινή (Σάββατο 21/3) νίκη ήταν μεγάλη, αλλά η νίκη του Πανθρακικού επί του ΠΑΟΚ έμπλεξε περισσότερο την κατάσταση. Πρέπει να δούμε και τα σημερινά (Κυριακή 22/3) αποτελέσματα του Πλατανιά και της Βέροιας για να βγάλουμε πιο πολλά συμπεράσματα. Το καλό για εμάς είναι ότι βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και ότι, πλέον, τα δεδομένα βρίσκονται στα πόδια μας".

Τέσσερις σερί νίκες, εκ των οποίων οι τρεις στο χορτάρι (σ.σ. η άλλη επετεύχθη επί της Νίκης Βόλου που έχει αποσυρθεί). Το μυστικό της επιτυχίας;

"Η ομάδα διαθέτει πολύ καλό κλίμα. Κάποιοι ποδοσφαιριστές, που δούλεψαν αρκετά την περίοδο της διακοπής, μας έδωσαν ποιότητα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η νίκη επί του Πλατανιά, μας βοήθησε ψυχολογικά κι αυτό φαίνεται στο παιχνίδι μας. Πλέον, το απολαμβάνουμε περισσότερο".

Σε ποιους τομείς λειτούργησε ευεργετικά η αλλαγή προπονητή; Πού σας έχει βοηθήσει ο Άκης Μάντζιος;

"Έχουμε βελτιωθεί πολύ από τη μέση και μπροστά. Βγάζουμε καλύτερους αυτοματισμούς και οι μεσοεπιθετικοί έχουν απελευθερωθεί. Κατεβαίνουμε για να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε. Βέβαια, όπως είπα και πριν, η διακοπή βοήθησε πολύ τον κ. Μάντζιο για να δουλέψει περισσότερο".

Ο Άλαν Πουλίδο σε δυσκολεύει στις προπονήσεις;

"Καταρχάς είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Από εκεί και πέρα δουλεύει πάρα πολύ, διψάει για το ποδόσφαιρο και έχει συμβάλει τα μέγιστα για τη βελτίωση της εικόνας μας. Χρειαζόμασταν έναν τέτοιο παίκτη, ο οποίος κρατάει μπάλα και συνεχώς δημιουργεί προϋποθέσεις για κάποια καλή φάση στην αντίπαλη εστία".

Ο Ηλίας Κώτσιος σε περίπου ένα μήνα θα κλείσει τα 38. Η νέα σεζόν που θα τον βρει;

"Είναι λίγο νωρίς ακόμα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω. Σίγουρα αγαπάω το ποδόσφαιρο, αλλά δεν ξέρω. Προς το παρόν δεν έχω μιλήσει με τον κ. Κομπότη".

Πέρασες ένα μεγάλο μέρος της καριέρας σου στον ΟΦΗ. Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στα μέλη και τον κόσμο αυτής της ομάδας που βιώνει ένα "Γολγοθά";

"Είναι μία δύσκολη περίοδος για όλη την Κρήτη γιατί δυστυχώς το καμάρι της δεν βρίσκεται πλέον στη Super League. Ήταν μία ομάδα πρότυπο που βοήθησε πολλούς παίκτες να κάνουν καριέρα, όπως κι εμένα. Είναι πραγματικά λυπηρό μία τέτοια ομάδα με τόσο κόσμο, με ιστορία, που εκπροσωπεί ένα μεγάλο νησί να έχει περιέλθει σε αυτήν την κατάσταση. Είμαι σίγουρος, πάντως, ότι ο ΟΦΗ θα ξαναβρεί το δρόμο του και θα επανέλθει στα μεγάλα σαλόνια γιατί το όνομά του είναι συνυφασμένο με τις επιτυχίες. Χρειάζεται κουράγιο, δύναμη, αλλά και πολλή δουλειά για να γίνει αυτό. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο, επιβάλλεται ο ΟΦΗ να επανέλθει στην Α' Εθνική".

Διαβάστε ακόμη

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 0-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK