Η συζήτηση με τον Τσάρλυ: "Η τιμωρία μπορεί να ωφελήσει τον Παναθηναϊκό"

Ο Τσάρλυ συνομίλησε με τους αναγνώστες του Contra.gr για τον Παναθηναϊκό, το ντεμπούτο του Στραματσόνι, τον Εσιέν, την τιμωρία για τα επεισόδια στη Λεωφόρο, τη διαιτησία και το Ολυμπιακός - Αστέρας.

Η συζήτηση με τον Τσάρλυ: "Η τιμωρία μπορεί να ωφελήσει τον Παναθηναϊκό"
Μπερμπάτοφ-Στραματσόνι-Φορτούνης-Τζεμπούρ

Aναλυτικά όσα είπε:

Για τον Στραματσόνι και τα λάθη του: "Η δουλειά του προπονητή είναι να δουλεύει και να βοηθά τους παίκτες του. Ο Στραματσόνι με τον σχηματισμό που κατέβασε, έκανε εύκολη την δουλειά των αντιπάλων. Το παραδέχτηκε σε δηλώσεις του και ο Ρομάνο.

Την επιλογή Στραματσόνι δεν την έκανε ο Αλαφούζος. Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο πως αν συνεχίσει με αυτήν την τακτική, θα έρθουν μαύρες ημέρες για τον σύλλογο. Η λογική λέει πως θα αλλάξει. Όταν πας σε τόσο ακραία λάθη, χάνεις και τους ποδοσφαιριστές σου, γιατί όπως στον Ηρακλή βγήκε ο Ρομάνο και είπε πως "μας βόλεψε η τακτική του Παναθηναϊκού", έτσι και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού καταλάβαιναν πως τους κάνει ζημιά ο Ιταλός. Και αν συνεχίσει να δουλεύει κάτι τόσο ακραία λανθασμένο, θα χάσει την εμπιστοσύνη τους και θα καεί πολύ γρήγορα.

Για την τιμωρία του Παναθηναϊκού: "Μόνο οφέλη θα έχει μελλοντικά και ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απόφαση σύμφωνη με την κοινή λογική.

Το πρόβλημα για την διοίκηση του Παναθηναϊκού, είναι πως δεν μπορεί να εξασφαλίσει πως δεν θα συμβούν ξανά. Με το κλίμα που είχε δημιουργηθεί, μπορεί και να την βολεύει το 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων. Το πρόβλημα, βέβαια είναι μεγάλο καθώς οικονομικά η χρονιά εξελίσσεται δραματικά".

Για το αμφισβητούμενο πέναλτι του Ολυμπιακού: "Έλα ρε, τι πέναλτι, κοροϊδευόμαστε; Ούτε φάουλ στο μπάσκετ δεν ήταν. Όπως κατηγόρησα τον Παναθηναϊκό που ήταν ο υπεύθυνος για τα επεισόδια την περασμένη βδομάδα και δεν βίασα τη λογική ρίχνοντας ευθύνες στον Παππά, με την ίδια ακριβώς λογική δεν θα μπορούσα να προσπεράσω το γεγονός πως έκοψαν στον Παπαδόπουλο καθαρό τετ ά τετ και έδωσαν στον Μιλιβόγιεβιτς πέναλτι χωρίς λόγο".

Για τον Αλαφούζο και την κατάσταση στα διοικητικά: "Τα λάθη έγιναν το καλοκαίρι. Όταν δεν έχεις χρήμα, είσαι υποχρεωμένος να πας σε σωστές επιλογές. Το εγχείρημα Αλαφούζου έχει μεγάλη φθορά επειδή δεν μπόρεσε να αντέξει δύο συνεχόμενα μεταγραφικά καλοκαίρια. Και ο Νταμπίζας πέρυσι έκανε τα λάθη του, αλλά ήταν όντως πιο αποφασιστικός και έβγαινε μπροστά στα δύσκολα. Ο Φύσσας κρύβεται.

Ο Αλαφούζος έχει το ομολογιακό δάνειο. Ο ίδιος για να αποχωρήσει θα έχει απαιτήσεις. Αν συνεχίσουν όμως έτσι τα πράγματα και δεν έρθει άμεσα ηρεμία, θα υπάρξουν αναγκαστικά εξελίξεις".

Για τον Νίκο Πατέρα: "Ο χρόνος θα δώσει τις απαντήσεις. Ξαναλέω πως πίσω από την κουρτίνα στον Παναθηναϊκό, από την στιγμή που ο Αλαφούζος έχασε την στήριξη των οργανωμένων, υπάρχουν διεργασίες. Το πού θα οδηγήσουν κανείς δεν γνωρίζει".

Για τη διαιτησία: "Όταν παίζουν Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ τέσσερις φορές με την Καμπάλα και δεν κάνουν μία ρημάδα νίκη και ο Ολυμπιακός κερδίζει στο "Emirates" και πάει να αποκλείσει από το Champions League την Άρσεναλ, τότε η κουβέντα για την διαιτησία δεν μπορεί να βρει αποδέκτες, ακόμα και αν υπάρχει πάτημα, που όντως υπάρχει".

Για τη διοίκηση και τη σχέση με τους οργανωμένους: "Από την στιγμή που η διοίκηση του Αλαφούζου έχασε τους οργανωμένους, δεν μπορεί να έχει μέλλον. Με τον τρόπο που πορεύθηκε τους είχε ανάγκη. Το πρόβλημα είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει κατώτερη διοίκηση από το μέγεθος του".

Για το τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός: "Ο Παναθηναϊκός, χρειάζεται έναν προπονητή, που να βάλει στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας το συγκεκριμένο σύστημα. Εκτός από τους παίκτες που ανέφερες, σαν πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι τον Ιανουάριο να αποκτηθεί, ένας σύγχρονος δημιουργικός εξτρέμ.

Χρειάζεται να πεισθεί ο Μπεργκ να παραμείνει. Είναι κάτι που πρέπει να διασφαλίσει η διοίκηση του Παναθηναϊκού. Αν δεν το κάνει, το κλίμα θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο. Από εκεί και πέρα, για μένα, δεν χρειάζεται άμεσα φορ. Δεξί μπακ θέλει ο Παναθηναϊκός άμεσα, όπως και έναν σύγχρονο δημιουργό που θα μεταφέρει την μπάλα και θα μπορεί να παίρνει μέτρα από τα άκρα".

Για τους μελλοντικούς επενδυτές στον Παναθηναϊκό: "Ο επενδυτής, δεν είναι ούτε ποδοσφαιριστής, ούτε προπονητής για να ψαχτείς. Τον ασφαλή δρόμο για τον σύλλογο έπρεπε να τον διαφυλάξει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, που τον είχε στα χέρια της από το 1979. Έγιναν πολλά και δεν το έκανε. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε περιπέτεια. Νομίζω πως το 2016 θα είναι κρίσιμο, γιατί του πήγαν πολύ χειρότερα τα οικονομικά δεδομένα του Αλαφούζου από ότι υπολόγιζε στο ξεκίνημα της σεζόν".

Για το ενδεχόμενο της Γ' Εθνικής στον Παναθηναϊκό: "Να είσαι σίγουρος, πως αν έρθει η Γ Εθνική για τον Παναθηναϊκό, θα βρεθεί τρόπος να επιστρέψει γρήγορα. Βέβαια πρόκειται για μία επίπονη διαδικασία μειωτική για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, που θα πρέπει να αποφευχθεί. Από εκεί και πέρα, οι δρόμοι είναι δύο. Ή καταφέρνει η διοίκηση που τρέχει τώρα τον Παναθηναϊκό να μαζέψει οικονομικά την κατάσταση και να προστατέψει τα συμφέροντα της από του παλιούς συνεταίρους της ή αναγκαστικά θα πρέπει να βρεθεί κάποια άλλη λύση".

Για τον Εσιέν: "Ο Εσιέν υπήρξε παικταράς. Ήταν ο αγαπημένος μου αμυντικός μέσος, δεν κρίνουμε την αξία του. Εννοείται πως αν μπορέσει να τρέξει θα προσφέρει και θα κάνει την διαφορά. Δυστυχώς ο φουκαράς δεν ανοίγει τα πόδια του και κρίνουμε τον τρόπο που συνολικά έχει λειτουργήσει ο Παναθηναϊκός σε αυτήν την περίπτωση και τον Στραματσόνι, που ξαφνικά του δίνει 90 λεπτό και του μεγαλώνει ταυτόχρονα και τα μέτρα με την τακτική του".

Για τον Φορτούνη και την εμφάνισή του με τον Αστέρα: "Ο Φορτούνης στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε πολύ. Άλλαξε τακτική ο Σίλβα, πέρασε στον άξονα τον Φουστέρ, γύρισε σε 4-3-3 και ο Φορτούνης έδειξε να ελευθερώνεται με αποτέλεσμα να κάνει τη διαφορά για ακόμη ένα παιχνίδι".

Για τον Ολυμπιακό και το ματς με την Άρσεναλ: "Ο Σίλβα, διαβάζει καλά τα παιχνίδια. Του έχω εμπιστοσύνη. Θεωρώ πιθανό να δούμε από την αρχή το 4-3-3. Να παίξουν ταυτόχρονα, οι Μιλιβόγιεβιτς, Καμπιάσο, Κασάμι.

Η Άρσεναλ, έχει πολλές επιλογές και ρυθμό, θα πρέπει να είσαι καλά για να αντέξεις, δεν είναι απλά τα πράγματα. Αν δεν καλύψεις αποστάσεις και δεν βγάλεις τρεξίματα θα σε διαλύσει ο ρυθμός του παιχνιδιού".

Για το τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός: "1) Στόπερ 2) Εξτρέμ. Όμως δεν χρειάζεται να κάνει μεταγραφή για μεταγραφή, όπως έχει φτιάξει την ομάδα του ο Σίλβα, μόνο παίκτες κλάσης έχει νόημα να αποκτηθούν".

Για τον ΠΑΟΚ και τον Μπερμπάτοφ: "Δεν νομίζω πως ο Μπερμπάτοφ κάνει επίτηδες τον τραυματία, αλλά όντως το κλίμα για τον Τούντορ είναι βαρύ. Έχω την εντύπωση πως για να κρατήσει την θέση του χρειάζεται ένα μικρό σερί. Και σήμερα αν χάσει το πιθανότερο είναι να φύγει".

Για την ευθύνη στις μεταγραφές του ΠΑΟΚ: "Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι μεταγραφικές επιλογές του Άρνεσεν που ήταν απαράδεκτες. Απλά επειδή έχει δυνατό βιογραφικό και ο Σαββίδης επένδυσε σε αυτόν θα τον στηρίξει περισσότερο. Ο Τούντορ μου δείχνει πως δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Το σίγουρο είναι πως θα είναι ο πρώτος που θα φύγει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK