Ποιος θα γλιτώσει αυτόν τον υποβιβασμό;

Η μάχη της ουράς αναμένεται δραματική, τέσσερις στροφές πριν το φινάλε της Super League. Ή ταν ή επί... ΠΑΣ στο Ηράκλειο, μάχη επιβίωσης στο "Θ. Κολοκοτρώνης". Οι... 5,5 ομάδες που κινδυνεύουν, ο ρόλος της 27ης αγωνιστικής και των... αδιάφορων.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΦΗ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΦΗ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χαμός στο ίσιωμα. Στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές της Super League είναι... 5,5 οι ομάδες που εμπλέκονται στα σενάρια του υποβιβασμού. Ο Απόλλων Σμύρνης έχει "χαιρετήσει" προ πολλού, Λεβαδειακός, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα παλεύουν πρώτα για την αποφυγή της 14ης θέσης, ψάχνοντας μίνιμουμ την 13η που θα τους επιτρέψει να πάνε τουλάχιστον στο μπαράζ (με τον δεύτερο της Football League) και να παλέψουν εκεί για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Ο Αστέρας βρίσκεται ακόμη σε κίνδυνο, καθώς είναι έναν βαθμό πάνω από τον ΠΑΣ Γιάννινα και την 13η θέση, ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς οι Πανιώνιος και Ξάνθη. Δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απευθείας υποβιβασμού αλλά αυτόν του μπαράζ.

100% εξασφαλισμένη δεν μπορεί να αισθάνεται ούτε η ΑΕΛ για το συγκεκριμένο σενάριο, ωστόσο λογικά με ένα ακόμη τρίποντο η ομάδα του κάμπου θα "καθαρίσει" οριστικά. Θέλει όμως προσοχή, αφού στις τέσσερις στροφές που ακολουθούν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η ΑΕΛ αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο εκτός έδρας, τον ΠΑΟΚ εντός, την ΑΕΚ εκτός και κλείνει με τον Ολυμπιακό εντός.

Η βαθμολογία στη μάχη της παραμονής πριν την 27η αγωνιστική:

9. ΑΕΛ 30

10. Πανιώνιος 29

11. Ξάνθη 29

12. Αστέρας 27

--------------------------

13. ΠΑΣ Γιάννινα 26

--------------------------

14. ΟΦΗ 22

15. Λεβαδειακός 20

16. Απόλλων 10

Πανιώνιος: Όπλο η έδρα, εχθρός η ανάγκη

Ο Πανιώνιος έχει ίσως τις καλύτερες προϋποθέσεις για να αποφύγει τις περιπέτειες. Το πρόγραμμα κρύβει παγίδες, αλλά δεν είναι απαγορευτικό.

Οι "κυανέρυθροι" ξέρουν να εκμεταλλεύονται την έδρα τους καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα που βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά το κακό μαντάτο είναι πως και στα τέσσερα ματς που απομένουν, αντιμετωπίζουν ομάδες που έχουν ανάγκη από βαθμούς στη μάχη της σωτηρίας.

Εντός έδρας συγκομιδή: 21 βαθμοί: 6Ν - 3Ι - 4Η, γκολ 14-10

Εκτός έδρας συγκομιδή: 8 βαθμοί: 2Ν - 2Ι - 9Η, γκολ 8-30

Το πρόγραμμα: ΑΕΛ εντός, Λεβαδειακός εκτός, ΠΑΣ Γιάννινα εντός, Αστέρας εκτός

Ξάνθη: Με ζόρικο πρόγραμμα και άμυνα

Το αγωνιστικό προφίλ της Ξάνθης μαρτυρά μια ομάδα εξαιρετικά σκληρή, με επιθετική αδυναμία, έμφαση στην άμυνα και ισορροπία αποτελεσμάτων εντός κι εκτός έδρας. Οι Ακρίτες θα επιχειρήσουν να "τσιμπήσουν" τους 3-4 βαθμούς που χρειάζονται ως το τέλος του πρωταθλήματος για να μην κινδυνέψουν, στηρίζοντας πολλά στην ανασταλτική τους λειτουργία.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αφού το πρόγραμμα είναι ζόρικο, με τρεις ομάδες της πεντάδας αλλά και τον καταδικασμένο Απόλλωνα.

Εντός έδρας συγκομιδή: 16 βαθμοί: 4Ν - 4Ι - 5Η, γκολ 11-10

Εκτός έδρας συγκομιδή: 13 βαθμοί: 2Ν - 7Ι - 5Η, γκολ 6-10

Το πρόγραμμα: ΑΕΚ εντός, Ολυμπιακός εκτός, Απόλλων Σμύρνης εντός, Άρης εκτός

Αστέρας: Ένας τελικός και ένας αδιάφορος (;)

Τα πράγματα για τον Αστέρα είναι μάλλον πιο απλά από οποιαδήποτε άλλη ομάδα που εμπλέκεται στα σενάρια υποβιβασμού ή μπαράζ: κερδίζει τον Λεβαδειακό στον "τελικό" του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" την 27 η αγωνιστική ή... τρέχει και δεν φτάνει.

Οι Αρκάδες φανερώνουν αδυναμία εκτός έδρας και μετά τους Βοιωτούς, αντιμετωπίζουν κατά σειρά τους ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ σε "Ζωσιμάδες" και "Γεντί Κουλέ"! Για να μην πάει λοιπόν με το μαχαίρι στον λαιμό στις έδρες δύο ομάδων που παλεύουν για την επιβίωση τους, ο Αστέρας θέλει οπωσδήποτε τρίποντο κόντρα στον Λεβαδειακό, έχοντας κάβα και ένα πολύ πιθανό σενάριο που αφορά την τελευταία αγωνιστική: να υποδεχθεί έναν εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά Πανιώνιο.

Εντός έδρας συγκομιδή: 18 βαθμοί: 5Ν - 3Ι - 5Η, γκολ 12-13

Εκτός έδρας συγκομιδή: 9 βαθμοί: 2Ν - 3Ι - 8Η, γκολ 9-16

Το πρόγραμμα: Λεβαδειακός εντός, ΠΑΣ Γιάννινα εκτός, ΟΦΗ εκτός, Πανιώνιος εντός

ΠΑΣ Γιάννινα: Για το μπαράζ και βλέπουμε

Η ομάδα της Ηπείρου πρώτα θα κοιτάξει να αποφύγει τα χειρότερα και μετά θα κυνηγήσει την ξεγνοιασιά της. Για την 27η αγωνιστική ο ΠΑΣ πηγαίνει στην έδρα του ΟΦΗ και πρώτο του μέλημα είναι να κρατήσει το +4 από την ομάδα της Κρήτης στην 13η θέση. Αν ηττηθεί, θα κινδυνεύει πλέον σοβαρά για απευθείας υποβιβασμό. Στα τελευταία τρία παιχνίδια αντιμετωπίζει δύο ομάδες, που η ανάγκη τους θα έχει διαμορφωθεί με βάση τα αμέσως προηγούμενα αποτελέσματα τους. Και τον επίδοξο πρωταθλητή ΠΑΟΚ, σε ένα ματς που πιθανότατα ο ΠΑΣ θα έχει ανάγκη από βαθμούς.

Η κουβέντα για τον "Άγιαξ της Ηπείρου", μπορεί να μεταβάλλεται αγωνιστική με αγωνιστική...

Εντός έδρας συγκομιδή: 19 βαθμοί: 5Ν - 4Ι - 4Η, γκολ 10-12

Εκτός έδρας συγκομιδή: 7 βαθμοί: 2Ν - 1Ι - 10Η, γκολ 8-21

Το πρόγραμμα: ΟΦΗ εκτός, Αστέρας εντός, Πανιώνιος εκτός, ΠΑΟΚ εντός

ΟΦΗ: Ή ταν ή επί... ΠΑΣ

Δεν χωράει καμία κουβέντα για σενάρια στο στρατόπεδο του ΟΦΗ, πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο "Γεντί Κουλέ". Μετά το ματς μπορεί κάλλιστα να ανοίξει η συζήτηση. Αν η ομάδα της Κρήτης κερδίσει, μπαίνει γερά στο κόλπο του μπαράζ και αναπτερώνει τις ελπίδες της να σώσει την παρτίδα ολοκληρωτικά. Σε περίπτωση ήττας ετοιμάζει βαλίτσες για την Football League, το ισόπαλο αποτέλεσμα αφήνει ελπίδες μόνο για την 13η θέση.

Από εκεί και πέρα, ο ΟΦΗ στηρίζει την προσπάθεια του αποκλειστικά στην έδρα του, ελπίζοντας να βρει το πρώτο του "διπλό" στα δύο εκτός έδρας ματς που απομένουν ως το τέλος. Δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Ηρακλείου, που ζει και αναπνέει για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, το ματς της χρονιάς μέχρι το επόμενο.

Εντός έδρας συγκομιδή: 17 βαθμοί: 4Ν - 5Ι - 4Η, γκολ 14-14

Εκτός έδρας συγκομιδή: 5 βαθμοί: 0Ν - 5Ι - 8Η, γκολ 9-26

Το πρόγραμμα: ΠΑΣ Γιάννινα εντός, Παναθηναϊκός εκτός, Αστέρας εντός, Ατρόμητος εκτός

Λεβαδειακός: Ένα θαύμα ίσως να μην φτάνει

Στο -7 από την απευθείας σωτηρία και το -6 από την 13η θέση και την προοπτική του μπαράζ, ο Λεβαδειακός ψάχνει ένα θαύμα στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν. Και αυτό ίσως να μην είναι αρκετό... Άλλωστε μιλάμε για ομάδα που δυσκολεύεται στην έδρα της και καταρρέει εκτός.

Η τελευταία ζαριά των Βοιωτών είναι μάλλον το παιχνίδι στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" για την 27η αγωνιστική, απέναντι όμως σε έναν Αστέρα που έχει ξεμείνει από περιθώρια. Ο Λεβαδειακός μοιάζει καταδικασμένος και μοιάζει απίθανο να αποφύγει την 15η θέση και τον υποβιβασμό στην Football League.

Εντός έδρας συγκομιδή: 15 βαθμοί: 4Ν - 3Ι - 6Η, γκολ 9-15

Εκτός έδρας συγκομιδή: 5 βαθμοί: 1Ν - 2Ι - 10Η, γκολ 5-20

Το πρόγραμμα: Αστέρας εκτός, Πανιώνιος εντός, ΠΑΟΚ εκτός, ΑΕΚ εντός

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK