Η καλύτερη 20άδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών της Super League

Το Contra.gr παρουσιάζει τις 20 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών από τη Super League που πρόκειται να μας απασχολήσουν κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Η καλύτερη 20άδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών της Super League

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού αναμένεται, όπως κάθε χρονιά, "καυτή" τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εγχώριο επίπεδο. Ήδη, αρκετές ομάδες καταστρώνουν τα πλάνα τους ενόψει της νέας χρονιάς, κοιτάζοντας, όπως είναι λογικό και στην αγορά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών.

Γι' αυτό το λόγο, μετά την κορυφαία ενδεκάδα, το Contra.gr επιστρέφει... δριμύτερο και σας παρουσιάζει τις 20 καλύτερες περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Super League και τα συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται το προσεχές καλοκαίρι.

Γιώργος Μπαντής (30 ετών, Ελλάδα)

Η καλύτερη 20άδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών της Super League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παρά τη μέτρια πορεία του Αστέρα Τρίπολης την εφετινή σεζόν, ο Έλληνας γκολκίπερ έχει παρουσιάσει εξαιρετικό πρόσωπο καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ο πρώην άσος του Ηρακλή παρά το γεγονός πως στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου αποτελούσε 3η(!) επιλογή κάτω από τα γκολπόστ, κατάφερε να κερδίσει με το "σπαθί" του μία θέση στη βασική ενδεκάδα. Ακόμη κι αν οι Αρκάδες δεν προχωρήσουν στην ανανέωση του συμβολαίου του, πολύ δύσκολα θα μείνει στο... ράφι. Τερματοφύλακες με την εμπειρία και τις παραστάσεις του σπανίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Λεάντρο Σαλίνο (30 ετών, Βραζιλία)

Η καλύτερη 20άδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών της Super League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βραζιλιάνος μπακ αποτελεί μία αξιόλογη και αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού. Παρά τη σωματοδομή του διακρίνεται για το δυναμισμό, τις αμυντικές ικανότητές του, ενώ δεν υστερεί και στον επιθετικό τομέα. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανανεώσει τη συνεργασία του με τους "ερυθρόλευκους", όμως θεωρείται... απίθανο να μην του κατατεθεί πρόταση. Όπως και να έχει, η περίπτωσή του θα κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων, ειδικά του εξωτερικού.

Μιγκέλ Βίτορ (26 ετών, Πορτογαλία)

Η καλύτερη 20άδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών της Super League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο Μιγκέλ Βίτορ έχει αποφασίσει να αποχωρήσει το προσεχές καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ, αναζητώντας μία νέα περιπέτεια στην καριέρα του. Παρόλα αυτά, δεν θα έλεγε "όχι" σε μία άλλη ελληνική ομάδα, αφού το όνομά του έχει ήδη ακουστεί για τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Οι "γεμάτες" χρονιές σε συνάρτηση με την ηλικία του, μετατρέπουν την περίπτωσή του σε ιδιαίτερα ελκυστική.

Βαγγέλης Οικονόμου (28 ετών, Ελλάδα)

Η καλύτερη 20άδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών της Super League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πανιώνιος έχει καταφέρει να "αναγεννήσει" αρκετούς ποδοσφαιριστές την τελευταία τριετία. Μεταξύ αυτών κι ο Βαγγέλης Οικονόμου, ο οποίος ύστερα από ένα ανεπιτυχές πέρασμα από την Σκωτία επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη των "κυανέρυθρων". Αν και η κανονική θέση του είναι αριστερός μπακ, την εφετινή σεζόν ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον έχει μετακινήσει στο κέντρο της άμυνας, με τα γνωστά -εξαιρετικά- αποτέλεσμα. Ο 28χρονος άσος έχει πάρει τη φανέλα... σπίτι του, αποτελώντας έναν από τους βασικούς άξονες της τρομερής πορείας του Πανιωνίου.

Άντραζ Στρούνα (26 ετών, Σλοβενία)

Η καλύτερη 20άδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών της Super League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μας συστήθηκε πριν από τρία χρόνια, ερχόμενος από την Κρακόβια Κρακοβίας. Άμεσα κατάφερε να κερδίσει μία θέση στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, την οποία... διατηρεί μέχρι και σήμερα. Είναι εξαιρετικός στον ανασταλτικό τομέα, καλός στις εναέριες μονομαχίες και ικανός με την μπάλα στα πόδια. Ύστερα από μία τριετία στους Ηπειρώτες είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Το γεγονός πως είναι διεθνής με την εθνική Σλοβενίας δίνει ακόμα περισσότερους πόντους στην περίπτωσή του.

Αλέξανδρος Τζιόλης (31 ετών, Ελλάδα)

Η καλύτερη 20άδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών της Super League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την εφετινή σεζόν, σε έναν... νεανικό ΠΑΟΚ έχει προσδώσει ηρεμία στο χώρο της μεσαίας γραμμής, στηριζόμενος στην εμπειρία του. Η παρουσία σε κορυφαία πρωταθλήματα αποτελεί το διαβατήριο για τον Έλληνα μέσο, ο οποίος ακόμη κι αν δεν παραμείνει στον "Δικέφαλο" θα βρεθεί στο στόχαστρο πολλών ομάδων. Στα 31 του χρόνια δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, αποτελώντας μία αξιόπιστη λύση στο χώρο του κέντρου.

Θοδωρής Βασιλακάκης (27 ετών, Ελλάδα)

Η καλύτερη 20άδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών της Super League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό να εξετάζουν "ζεστά" την περίπτωσή του πριν από μερικά χρόνια. Όμως οι αρκετοί τραυματισμοί τον έχουν κρατήσει στάσιμο. Παρόλα αυτά, την τελευταία διετία, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου στην τεχνική ηγεσία της Ξάνθης, έχει καταφέρει να παρουσιάσει μερικά ψήγματα του ταλέντου του. Ίσως του αξίζει μία ευκαιρία σε υψηλότερο επίπεδο. Δεν τον έχουν πάρει δα και τα χρόνια...

Καρίμ Σολτάνι (31 ετών, Αλγερία)

Η καλύτερη 20άδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών της Super League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ποιότητά του δεν τίθεται σε αμφισβήτηση. Είναι χαρακτηριστική περίπτωση ποδοσφαιριστή που με μία μόνο ενέργεια μπορεί να αλλάξει το ρου ενός αγώνα. Όμως, ο οξύθυμος χαρακτήρας του έχει βάλει σημαντικά εμπόδια στην καριέρα του. Οι χρονιές στην Ξάνθη τον έχουν βοηθήσει να ανακτήσει τη χαμένη αυτοπεποίθησή του, αποτελώντας παράλληλα βασικό κι αναντικατάστατο μέλος της βασικής ενδεκάδας. Ο Λουτσέσκου έχει καταφέρει να βρει το "κουμπί" του, με εξαιρετικά αποτελέσματα για τους Ακρίτες.

Μπράνα Ίλιτς (31 ετών, Σερβία)

Βάσει αγωνιστικής αξίας προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως δεν έχει κάνει -μέχρι στιγμής- το "μεγάλο βήμα" στην καριέρα του. Διαθέτει εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστά, έχοντας καταφέρει να συνδυάσει αρμονικά το δημιουργικό με το παραγωγικό κομμάτι της Ηπειρώτικης ομάδας. Το εφετινό καλοκαίρι είναι πιθανό να αποτελέσει το... σκαλί για τη μεταγραφή σ' έναν μεγαλύτερο σύλλογο.

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (35 ετών, Βουλγαρία)

Το περασμένο καλοκαίρι θεωρήθηκε η σπουδαιότερη μεταγραφική ελληνικής ομάδας. Όμως, οι συχνοί τραυματισμοί και οι "κόντρες" με τον Ιγκόρ Τούντορ δεν έχουν βοηθήσει να ξεδιπλώσει στον αγωνιστικό χώρο την -αδιαμφισβήτητη- ποιότητά του. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πως δεν θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Όμως, ακόμη κι αν αποχωρήσει θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού το όνομά του δεν έχει... ξεθωριάσει.

Ραφίκ Τζεμπούρ (32 ετών, Αλγερία)

Αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Δημήτρη Μελισσανίδη το περασμένο καλοκαίρι. Όμως, ο Αλγερινός δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες, πραγματοποιώντας μέτριες εμφανίσεις. Σίγουρα, ο σοβαρός τραυματισμός που τον άφησε εκτός δράσης για 2,5 μήνες είναι μία καλή δικαιολογία, αλλά όχι ικανή να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στις όποιες αποφάσεις. Το μέλλον του στους "κιτρινόμαυρους" φαντάζει προδιαγεγραμμένο, αφού δεν έχει πείσει ούτε τον Γκουστάβο Πογέτ, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Όμως, η "μπογιά" του στην Ελλάδα δεν έχει ξεβάψει, ενώ ο ίδιος δεν θα ήταν αρνητικός να συνεχίσει σε κάποια άλλη ομάδα της χώρας μας.

H διάταξη της ενδεκάδας

Οι αναπληρωματικοί:

Αλεξέι Γκορμπούνοφ (32 ετών, Λευκορωσία)

Καλίφα Σανκαρέ (31 ετών, Σενεγάλη)

Γιάννης Στάθης (28 ετών, Ελλάδα)

Γιώργος Ζησόπουλος (31 ετών, Ελλάδα)

Εντουάρντο Μπρίτο (33 ετών, Βραζιλία)

Αλφρέδο Μεχία (25 ετών, Ονδούρα)

Λεάντρο Κάπελ (26 ετών, Ολλανδία)

Παντελής Καπετάνος (32 ετών, Ελλάδα)

Μιχάλης Μανιάς (26 ετών, Ελλάδα)

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

H κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών

News 24/7

24MEDIA NETWORK