ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα: Η ελπίδα γεννήθηκε στο Αλκαμπιντέτσε

Ήρθε τον χειμώνα για να φέρει την άνοιξη στο "Γεντί Κουλέ". Με γκολ του Ρικάρντο Βαζ, ο ΟΦΗ νίκησε με σκορ 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και έβαλε "φωτιά" στην ουρά, αναπτερώνοντας τις ελπίδες του στη μάχη της σωτηρίας.

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα συγκρούστηκαν στο "Γεντί Κουλέ" για την 27η αγωνιστική της Super League και τα πράγματα ήταν εξαιρετικά απλά για τους δύο μονομάχους: Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να πλησιάσουν πρώτα την 13η θέση και την δεύτερη ευκαιρία ενός πιθανού μπαράζ παραμονής, αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητες τους στην μάχη της απευθείας σωτηρίας. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν επίσης το θετικό αποτέλεσμα. Πρωτίστως τη νίκη που θα τους κράταγε σε απόσταση αναπνοής από την 12η θέση και την σωτηρία, δευτερευόντως την ισοπαλία που θα κρατούσε τον ΟΦΗ στο -4 από την 13η θέση.

Το ματς διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή, σκηνικό που ταίριαζε στον "πολεμικό" χαρακτήρα της αναμέτρησης. Πάθος, ένταση, μάχες σώμα με σώμα, νεύρα, ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς ήταν η γενική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Προφανώς και το διακύβευμα ήταν μεγάλο, επομένως θα ήταν μάλλον αφελής όποιος θα περίμενε γκολ και θέαμα στο 90λεπτο του Ηρακλείου.

Ο Χάιμε Βέρα είχε στην ενδεκάδα και τους τρεις παίκτες που είχαν βρει δίχτυα για τον ΟΦΗ στα τελευταία ματς, δηλαδή τους Βαζ, Γιακουμάκη και Σόουζα. Ο Γιάννης Πετράκης προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον άνθρωπο που "κλείδωσε" το τρίποντο της περασμένης αγωνιστικής στη Λιβαδειά, έτσι ο Μάνος ήταν στον πάγκο και οι Αθανασιάδης - Κρίζμαν στην ενδεκάδα.

Μπαλωθιά ελπίδας

Ο Ρικάρντο Βαζ σκόραρε την 26η αγωνιστική στο "Κλεάνθης Βικελίδης", αλλά το τέρμα του δεν έφτασε στον ΟΦΗ, που εντέλει υποχρεώθηκε σε ήττα με σκορ 3-1 από τον Άρη. Αυτή τη φορά ο Πορτογάλος κυνηγός είδε την μπαλωθιά του να βγάζει νοκ-άουτ τον αντίπαλο. Σε μια φάση που έμοιαζε χαμένη, ο Μπράουν έκανε ένα γύρισμα στα τυφλά, ο Βαζ κατέβασε με ιδανικό κοντρόλ τη μπάλα, γύρισε το κορμί του 90 μοίρες και με το αριστερό εξαπέλυσε το σουτ νίκης.

Η μπάλα βρήκε πρώτα στον Σεργκελασβίλι, συνέχισε την πορεία της παρά την υπερπροσπάθεια του Βελλίδη και αναπαύθηκε στα δίχτυα για το 1-0 στο 20'. Εξέλιξη που δεν στάθηκε ικανή για να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης στον αγωνιστικό χώρο, με την απουσία του Μάνου από την επιθετική γραμμή του ΠΑΣ να βγάζει μάτια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η βροχή εξακολουθούσε να πέφτει με μανία, ενώ οι κάρτες άρχισαν να βγαίνουν από το τσεπάκι του Κομίνη με ιδιαίτερη συχνότητα. Φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες δεν υπήρχαν, καθώς ο ΟΦΗ είχε ως προτεραιότητα την διασφάλιση των κεκτημένων, ενώ ο ΠΑΣ έμοιαζε ανήμπορος να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και το γκολ του Βαζ έδωσε ανάσα ζωής στους γηπεδούχους. Ο Πορτογάλος, που γεννήθηκε στο Αλκαμπιντέτσε στις 26 Νοεμβρίου του 1994, έπαιξε στην Εστορίλ και έφυγε το 2015 για την Ρέους (84 συμ., 6 γκολ, 2 ασίστ), έμεινε εκεί για τέσσερα χρόνια και υπέγραψε στον ΟΦΗ στις 30 Ιανουαρίου. Ήρθε χειμώνα για να φέρει την άνοιξη στο "Γεντί Κουλέ".

ΟΦΗ και ΠΑΣ κλήθηκαν να παίξουν πλέι άουτ παραμονής τον Ιούνιο του 2001. Τελικά ο ΟΦΗ, με έδρα τη Ρόδο, έκανε δύο νίκες έναντι μιας του ΠΑΣ και η ομάδα της Ηπείρου υποβιβάστηκε. Τώρα, 18 χρόνια μετά, οι δυο τους παλεύουν πρώτα για την 13η θέση και μετά για την απευθείας σωτηρία.

Για την 28η αγωνιστική, ο ΟΦΗ πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για να παίξει με τον Παναθηναϊκό, στη συνέχεια υποδέχεται τον Αστέρα και πάει στο Περιστέρι για την 30η και τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Ατρόμητο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με τη σειρά του υποδέχεται τον Αστέρα, πηγαίνει στη Νέα Σμύρνη για να παίξει με τον Πανιώνιο και υποδέχεται στους Ζωσιμάδες τον ΠΑΟΚ. Και όποιος αντέξει...

Η βαθμολογία στη μάχη της παραμονής:

9. ΑΕΛ 30*

10. Πανιώνιος 29*

11. Ξάνθη 29*

12. Αστέρας 27*

--------------------------

13. ΠΑΣ Γιάννινα 26

--------------------------

14. ΟΦΗ 25

15. Λεβαδειακός 20*

16. Απόλλων 10

* Για την 27η αγωνιστική ο Πανιώνιος παίζει με την ΑΕΛ, ο Αστέρας με τον Λεβαδειακό και η Ξάνθη με την ΑΕΚ.

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK