Αλλαγή σελίδας μετά από 36 χρόνια: ο ΟΦΗ έγινε ερασιτεχνικό σωματείο

Ο ΟΦΗ αλλάζει σελίδα, αφού μετά από 36 χρόνια με πολλές επιτυχίες, αλλά και μερικές δυσάρεστες στιγμές, παύει να υφίσταται ως ανώνυμη εταιρία και, κατά συνέπεια, τη σεζόν 2015-16 δεν θα αγωνιστεί σε επαγγελματική κατηγορία.

Αλλαγή σελίδας μετά από 36 χρόνια: ο ΟΦΗ έγινε ερασιτεχνικό σωματείο

Οι μετοχές που ανήκαν στους αδερφούς Βατσινά δόθηκαν με εξουσιοδότηση στον Κωνσταντίνο Αρχοντάκη, με συνέπεια η Γενική Συνέλευση της Δευτέρας (15/6) να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Έπειτα από καθυστέρηση περίπου 45 λεπτών, ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης Αντώνης Γρηγοράκης και ο Γενικός Γραμματέας της Παναγιώτης Σπυριδάκης όρισαν την έναρξη.

Το "παρών" μεταξύ άλλων έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Παπαματθαιάκης, ενώ ο Νίκος Μαχλάς έλαμψε πάλι διά της απουσίας του.

"Είναι μία κακή μέρα για τον ΟΦΗ . Πρέπει να φτάσεις χαμηλά για να ξανανέβεις. Τώρα θα γίνει το restart. Πρέπει να αλλάξει σελίδα ο ΟΦΗ" , είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Αντωνακάκης (σ.σ. αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ).

Εν συνεχεία, αποφασίστηκε η λύση της εταιρίας, όπερ σημαίνει ότι μετά από 36 χρόνια γεμάτα διακρίσεις, αλλά και ουκ ολίγες δυσκολίες, ο ΟΦΗ ξαναγίνεται ερασιτεχνικό σωματείο με σκοπό να βάλει τις βάσεις και να επιστρέψει στιβαρός, έτοιμος να αντέξει στους κραδασμούς που θα συναντήσει στο μέλλον.

Κατόπιν, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γιάννης Δανδάλης αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του συλλόγου, προτού πάρει το λόγο ο Μιχάλης Λελεδάκης, ο οποίος ανέλυσε το πλάνο του (σ.σ. έχει καταθέσει επίσημα πρόταση από τις 9 Ιουνίου για να αναλάβει τα ηνία του ΟΦΗ).

Ο Γιάννης Δανδάλης δήλωσε: "Εκτιμάμε και τις δύο προτάσεις και θα επιλέξουμε. Εγώ στηρίζω αυτή των εννέα επιχειρηματιών. Μπήκαν ανιδιοτελώς για να πάνε μπροστά τον ΟΦΗ και να τον επαναφέρουν στη Super League", ενώ όταν ρωτήθηκε αν το Δ.Σ. προτιμά την πρόταση των εννέα επιχειρηματιών από εκείνη του Μιχάλη Λελεδάκη, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη απάντησε: "Πρόθεση του Ερασιτέχνη είναι να δώσει το χρίσμα στους εννέα επιχειρηματίες".

Τέλος, και αφού ο δικηγόρος της ομάδας Κώστας Σταματάκης τάχθηκε με τον κ. Δανδάλη, οι φίλοι του ΟΦΗ ζήτησαν να πάρει το λόγο κάποιος από τους "9", ωστόσο αυτό δεν συνέβη γιατί όπως τόνισαν δεν έχουν πάρει ακόμα το χρίσμα.

Η Γενική Συνέλευση διεκόπη περίπου 50 λεπτά μετά από την έναρξή της και από τη στιγμή που δεν μίλησε κάποιος εκ των εννέα επιχειρηματιών, δεν άργησε να ολοκληρωθεί με πολλά ερωτηματικά.

Ο Γιάννης Δανδάλης άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν αντιρρήσεις από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ του Ερασιτέχνη, ωστόσο υπενθύμισε ότι "εγώ εξέφρασα την προσωπική μου άποψη".

Αμέσως μετά από τη Γενική Συνέλευση, το Συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ συνεδρίασε για την επόμενη μέρα του συλλόγου και λίγο αργότερα ο Γιάννης Δανδάλης έκανε γνωστή την απόφαση να δοθεί το χρίσμα στην ομάδα των "9".

Αποχώρησε ο Παπακαλιάτης

Ο Μανώλης Παπακαλιάτης, ο οποίος έχει θητεύσει ως παράγοντας και στον ΟΦΗ, αλλά και στην ομάδα μπάσκετ του Ηρακλείου, αποχώρησε από την ομάδα των επιχειρηματιών (από 10μελής έγινε 9μελής).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, ωστόσο φαίνεται πως υπήρξαν διαφωνίες με τα άλλα μέλη της ομάδας που επιθυμεί να πάρει τα ηνία του κρητικού συλλόγου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK