Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι μετά από 10 αγωνιστικές

Το 1/3 του πρωταθλήματος έχει ολοκληρωθεί και το δείγμα είναι πλέον αρκετό για τις 16 ομάδες της Super League Σουρωτή. Τα στατιστικών των μονομάχων δικαιολογούν, μέχρι στιγμής, σε μεγάλο βαθμό τη θέση τους στον βαθμολογικό πίνακα και το Contra.gr δίνει όσκαρ και χρυσά βατόμουρα βάσει των αριθμών.

Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι μετά από 10 αγωνιστικές

Η βαθμολογική θέση της εκάστοτε ομάδας σπάνια λέει ψέματα. Βέβαια, στην Ελλάδα του 2018, με τις αφαιρέσεις βαθμών η εικόνα μπορεί να έχει αλλοιωθεί αλλά τα πεπραγμένα των 16 συλλόγων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να είναι ψευδή.

Με το 1/3 της Super League Σουρωτή να έχει ολοκληρωθεί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ομάδων έχουν φανεί στους αγωνιστικούς χώρους και σε πολλές περιπτώσεις δικαιολογούν τη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στις περισσότερες κατηγορίες που δίνουν πρωτάθλημα, η ΑΕΚ δείχνει τις επιθετικές της αρετές και αυτές φαίνονται στα νούμερα, ενώ ο Ολυμπιακός επιβεβαιώνει το πρόβλημα που έχει στο σκοράρισμα.

Παράλληλα οι τελευταίοι της βαθμολογίας έχουν αρκετά θέματα να λύσουν καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν σκοράρει και δέχεται τις περισσότερες τελικές με την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα, ο Αστέρας διαθέτει μία από τις χειρότερες επιθέσεις της Super League, ενώ η Λαμία σώνεται από τις ισοπαλίες και την άρνηση που δείχνει ο Μάκης Χάβος να χάσει.

* Με 26 βαθμούς στην κορυφή: Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος με 2 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Ατρόμητο και 6 από τον τρίτο Ολυμπιακό.

* Τα 17 γκολ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ: Οι δικέφαλοι του πρωταθλήματος είναι οι δύο πιο παραγωγικές ομάδες στο πρωτάθλημα. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν από 17 τέρματα με τον Ατρόμητο να ακολουθεί με 16

* Καλύτερη άμυνα με 4 γκολ παθητικό: Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή και σε αυτή την κατηγορία καθώς η ομάδα του Λουτσέσκου έχει δεχθεί μόλις 4 τέρματα. Ένα περισσότερο έχουν Ολυμπιακός, Ξάνθη και ΑΕΚ

* Χειρότερη επίθεση με 2 γκολ σε 10 αγώνες: Δεν είναι τυχαίο πως οι 4 τελευταίες ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα είναι στη λίστα με τις χειρότερες επιθέσεις. Ο Απόλλωνας Σμύρνης κατέχει το αρνητικό ρεκόρ μέχρι στιγμής με 2 τέρματα μετά από 10 αγωνιστικές με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ακολουθεί με 5 και τους ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης να συμπληρώνουν το βάθρο με 7 γκολ.

* Άμυνα με τα μάτια και 17 γκολ παθητικό: Αν και ο Απόλλωνας βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 1 πόντο δεν είναι στη λίστα με τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος. Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα είναι οι πιο ευάλωτοι με 17 παθητικό με τον ΟΦΗ να ακολουθεί, έχοντας δεχθεί ένα λιγότερο.

* Τούμπα η πιο δυνατή έδρα: Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή, έχει την καλύτερη άμυνα και επίθεση, ενώ μέχρι στιγμής έχει εκμεταλλευθεί στο έπακρο τη δύναμη της Τούμπας. Ο δικέφαλος του Βορρά δεν έχει απολέσει κανένα βαθμό στο σπίτι του και σε 5 αναμετρήσεις έχει συγκεντρώσει 15 βαθμούς.

* Εύκολη επίσκεψη στη Ριζούπολη: Ένας από τους λόγους που ο Απόλλωνας Σμύρνης βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα είναι οι άσχημες επιδόσεις εντός έδρας. Το "Γιώργος Καμάρας" δεν τρομάζει κανέναν με την Ελαφρά Ταξιαρχία να έχει ηττηθεί και στους 5 εντός έδρας αγώνες.

* Άνετος μακριά από την Τούμπα ο ΠΑΟΚ: Τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την πρωτιά του ΠΑΟΚ συνεχίζονται με τον δικέφαλος είναι η καλύτερη ομάδα εκτός έδρας χωρίς ακόμα να έχει ηττηθεί και ρεκόρ 4-1-0.

* Χάνουν βαθμούς από το πούλμαν: Το άσχημο ξεκίνημα του Λεβαδειακού οφείλεται και στην αδυναμία της ομάδα να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα μακριά από την Λιβαδειά. Σε 5 εξορμήσεις έχει φύγει ηττημένος, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ακολουθεί με 1 νίκη και 6 ήττες σε 7 όμως παιχνίδια.

* Πρώτος με 9 νίκες σε 10 παιχνίδια: Η βασικότερη αιτία που έχει βάλει τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού είναι οι 9 νίκες στις 10 πρώτες αγωνιστικές. Η ομάδα του Λουτσέσκου έχει χάσει μόνο 2 από τους διαθέσιμους 30 βαθμούς, χωρίς ακόμα να έχει ηττηθεί (ισοπαλία με Ατρόμητο).

* Από τα 10 ματς τα 5 ήρθαν ισόπαλα. Η Λαμία δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα αλλά στη συνέχεια βρήκε τρόπο να παίρνει έστω κάτι από τα παιχνίδια της, με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο. Οι 5 ισοπαλίες των κυανολεύκων είναι οι περισσότερες που έχει αποσπάσει ομάδα μετά από 10 αγωνιστικές και ο λόγος που η Λαμία βρίσκεται στην 10η θέση με μόλις 2 νίκες.

* Χάνει από τ' αποδυτήρια με 9/10: Ο Απόλλωνας Σμύρνης είναι με διαφορά η χειρότερη ομάδα στο 1/3 του πρωταθλήματος με την Ελαδρά Ταξιαρχία να έχει ηττηθεί στους 9 από τους δέκα αγώνες που ε΄χει δώσει, χωρίς ακόμα να έχει γευθεί τη χαρά της νίκης.

* Δημιουργικός μεν αλλά χωρίς γκολ: Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη λίστα με τις περισσότερες τελικές, καθώς έχει σημειώσει 152, με το πρόβλημα στο σκοράρισμα όμως να παραμένει, κάτι που δικαιολογημένα τον αφήνει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

* Ομαδική δουλειά με 11 ασίστ: Η ΑΕΚ έχει την καλύτερη επίθεση στον πρωτάθλημα μαζί με τον ΠΑΟΚ, αλλά η Ένωση είναι η ομάδα με τις περισσότερες ασίστ καθώς οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έχουν δείξει την ομαδικότητά τους 11 φορές.

* Η άμυνα που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση: Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει σαφές πρόβλημα στο σκοράρισμα με μόλις 5 γκολ ενεργητικό αλλά σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που έχει μόλις 2, δεν μπορεί να κρατήσει την αντίπαλη ομάδα μακριά από τα καρέ του με αποτέλεσμα να βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία. Ο σύλλογος των Ιωαννίνων έχει δεχθεί 125 τελικές προσπάθειες, στατιστικό που δικαιολογεί και την χειρότερη άμυνα με 17 γκολ παθητικό.

* Δεν απειλείται Ο Ολυμπιακός: Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς με τα μόλις 5 γκολ παθητικό είναι αυτή που κρατάει τους αντιπάλους μακριά από τον τερματοφύλακα της, καθώς έχει δεχθεί μόλις 67 τελικές μετά από 10 αγωνιστικές..

News 24/7

24MEDIA NETWORK