Ανακοίνωσε Καρσελά με... 10 λέξεις ο Ολυμπιακός!

Μία σπουδαία μεταγραφή ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός το απόγευμα της Παρασκευής καθώς έκανε γνωστό, μέσω μίας λιτής ανακοίνωσης, την απόκτηση του Μεχντί Καρσελά!

Ανακοίνωσε Καρσελά με... 10 λέξεις ο Ολυμπιακός!

Μεχντί Καρσελά ο... 6ος! Μετά τους Παπ Αμπού Σισέ, Λεονάρντο Κούτρη, Σπύρο Ρισβάνη, Παναγιώτη Ταχτσίδη και Εμάνουελ Εμενίκε ο 28χρονος Μαροκινός εξτρέμ έγινε εδώ και λίγα λεπτά το έκτο καλοκαιρινό μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών, με το οποίο ενισχύουν έτσι σε σημαντικό βαθμό τη μεσοεπιθετική τους γραμμή.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού τα βρήκε σε όλα με την ομάδα του παίκτη, την Γρανάδα (με ένα ποσό λίγο πιο πάνω από τα 2.000.000 ευρώ) και έτσι ο Καρσελά έφτασε το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα, με την ανακοίνωση της απόκτησής του να έρχεται μία ημέρα αργότερα.

Λίγο μετά την ανακοίνωση, η ερυθρόλευκη ΚΑΕ δημοσίευσε και το who is who του νέου αποκτήματος των πρωταθλητών Ελλάδας. Διαβάστε τι αναφέρει:

Ο Μεχντί Φρανσουά Καρσελά Γκονζάλες (1.76μ), όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε την 1η Ιουλίου του 1989, στη Λιέγη του Βελγίου. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στις ακαδημίες της Standard Liège, όπου βρέθηκε από την ηλικία των 5 ετών μέχρι και την ενηλικίωση του. Στη συνέχεια έκανε το μεγάλο βήμα, καθώς πήρε προαγωγή και έγινε μέλος της πρώτης ομάδας. Εκεί αγωνίστηκε για τρεις σεζόν (2008-11).

Ανακοίνωσε Καρσελά με... 10 λέξεις ο Ολυμπιακός!

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του το ρώσικο πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι του 2011 η Anzhi Makhachkala έκανε δικό της τον Μαροκινό (με βελγικό διαβατήριο) εξτρέμ και τον διατήρησε στο ρόστερ της για 2 χρόνια, όταν και πήρε την απόφαση να επιστρέψει ξανά σε γνώριμα μέρη.

Στις 31 Αυγούστου 2013, η Standard Liège ανακοίνωσε την επιστροφή του Καρσελά στο βέλγικο πρωτάθλημα. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός υπήρξε βασικό μέλος της και συνέβαλε τα μέγιστα στις διακρίσεις της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις.

Φυσικά, οι πολύ καλές του εμφανίσεις τον έφεραν στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων. Τελικώς, αυτή που κατάφερε να τον κερδίσει ήταν η Βenfica, η οποία και τον έκανε δικό της, το καλοκαίρι του 2015. Μέσα σε μια σεζόν με τους αετούς της Λισσαβόνας, πραγματοποίησε 30 εμφανίσεις, κατακτώντας το Πρωτάθλημα αλλά και το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας.

Ανακοίνωσε Καρσελά με... 10 λέξεις ο Ολυμπιακός!

Η περσινή σεζόν τον βρήκε σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο, τη Primera Division. Την τελευταία μέρα των μεταγραφών, το καλοκαίρι του 2016, η Granada κατάφερε να τον κάνει δικό της, προσδίδοντας ποιότητα στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Εκεί, ο Μαροκινός “ζογκλέρ” αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, τόσο σε απόδοση αλλά και σε προσφορά και αναδείχθηκε σε τρίτο κορυφαίο ντριμπλέρ του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από Μέσι και Νεϊμάρ.

Σε διεθνές επίπεδο, είναι μέλος της εθνικής Μαρόκο από το 2011 μέχρι και σήμερα, έχοντας 17 συμμετοχές, με ένα γκολ στο ενεργητικό του. Αξιοσημείωτο είναι πως έχει φορέσει την φανέλα και της εθνικής Βελγίου, μόνο σε φιλικές αναμετρήσεις όμως.

News 24/7

24MEDIA NETWORK