Ανακοίνωσε Ρομπέρτο η Εσπανιόλ

Έκλεισε ο κύκλος του Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό! Μετά από τρεις σεζόν στον Πειραιά ο Ισπανός γκολκίπερ αποτελεί παρελθόν, καθώς παραχωρήθηκε στην Εσπανιόλ και επιστρέφει στην πατρίδα του μετά τη σεζόν 2012-13. Τον ανακοίνωσαν οι Καταλανοί.

Ανακοίνωσε Ρομπέρτο η Εσπανιόλ

Επιστροφή στην Ισπανία για τον Ρομπέρτο, ο οποίος φεύγει από τον Ολυμπιακό ύστερα από τρία "γεμάτα" χρόνια. Ο Μαδριλένος τερματοφύλακας, που έφτασε να γίνει αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας, παραχωρήθηκε στην Εσπανιόλ, με την οποία οι "ερυθρόλευκοι" ήρθαν σε συμφωνία.

Η ανακοίνωση:

Ο Ρομπέρτο εδραιώθηκε εξ αρχής κάτω από τα γκολπόστ των Πειραιωτών και μέτρησε 118 συμμετοχές. Στις τρεις σεζόν που έμεινε στο λιμάνι κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του χάρισε σπουδαίες νίκες στον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Επιθυμία του 30χρονου γκολκίπερ ήταν να επιστρέψει στην πατρίδα του όπου βρίσκονται τα δύο παιδιά του, ο Έντσο και η Μπελίς, τα οποία βρίσκονται μακριά του τα τελευταία δύο χρόνια. Ως εκ τούτου η πρόταση της Εσπανιόλ ήρθε την ιδανική στιγμή για τον επαναπατρισμό του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των Καταλανών, οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε ένα ποσό της τάξης των 3.000.000 ευρώ, με τον Ισπανό να υπογράφει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Παράλληλα, στο συμβόλαιό του τοποθετήθηκε ρήτρα ύψους 14.000.000 ευρώ. Η επίσημη παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 ώρα Ελλάδας.

Η PHOTO για τα ιατρικά τεστ:

Σε ό,τι αφορά στον διάδοχο του Ρομπέρτο, η διοίκηση του Ολυμπιακού φαίνεται πως εμπιστεύεται τον Καπίνο για βασικό γκολκίπερ, ενώ αναμένεται να αποκτηθεί και ακόμη ένας.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Ο Ρομπέρτο ξεκίνησε την καριέρα του από την δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης το 2005 σε ηλικία 19 ετών, ενώ μέχρι το 2008 κατάφερε να πραγματοποιήσει μόλις μία εμφάνιση με την πρώτη ομάδα.

Το καλοκαίρι εκείνου του έτους, ο Ρομπέρτο ενημερώθηκε ότι δεν υπολογίζεται από την ομάδα, με αποτέλεσμα να πωληθεί στην Ρεκρεατίβο η οποία βρισκόταν τότε στην Primera Division ως μέρος της μεταγραφής του Πονγκόλ στους Μαδριλένους, που διατήρησαν όμως οψιόν επαναγοράς του παίκτη. Έτσι λοιπόν, το 2009 επέστρεψε στην Ατλέτικο, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ακολούθησε ο δανεισμός του στην Σαραγόσα, ενώ τον Ιούνιο του 2010 ήρθε η μεταγραφή στην Μπενφίκα. Στον πορτογαλικό σύλλογο ο Ρομπέρτο έμεινε μία σεζόν για να επιστρέψει στην Σαραγόσα το 2011 και στη συνέχεια να βρεθεί και πάλι στους "ροχιμπλάνκος" υπογράφοντας νέο, τετραετές συμβόλαιο.

Εκείνο το καλοκαίρι παραχωρήθηκε αμέσως δανεικός στον Ολυμπιακό. Οι καταπληκτικές εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη με αποκορύφωμα το ματς κόντρα στην πρώην ομάδα του, την Μπενφίκα, στο Champions League είχαν ως αποτέλεσμα ο 30χρονος να γίνει πολύ αγαπητός στους φιλάθλους και να αφήσει άκρως ικανοποιημένη τη διοίκηση της ομάδας, που αποφάσισε να τον κάνει δικό της.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας με την Ατλέτικο έγινε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο στο "Γ. Καραϊσκάκης" σκορπίζοντας... ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων.

ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Φάκελος Ρομπέρτο: Γιατί δεν παίζει στην Εθνική Ισπανίας
Ανάλυση: Τόσα τον πήρε ο Ολυμπιακός, τόσα παίρνει ο Ρομπέρτο
Θέμης Καίσαρης: Ο Ρομπέρτο έκανε μάγκα τον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK