Από... χειμώνα, καλοκαίρι: Ο Ρομπέρτο από τον Φεβρουάριο στα ραντάρ της Εσπανιόλ

Ο Ισπανός δημοσιογράφος της "Αs" Ιβάν Μολέρο αναλύει για λογαριασμό του Contra.gr τους λόγους για τους οποίους η Εσπανιόλ κινήθηκε και ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Ρομπέρτο αλλά για το πότε οι Καταλανοί έβαλαν στο στόχαστρό τους τον πρώην, πια, τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Από... χειμώνα, καλοκαίρι: Ο Ρομπέρτο από τον Φεβρουάριο στα ραντάρ της Εσπανιόλ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

H μεταγραφή του Ρομπέρτο στην Εσπανιόλ δεν ήρθε φυσικά ως κεραυνός εν αιθρία. Ολοι γνώριζαν. Ο Ολυμπιακός ότι ο παίκτης του ήθελε να επιστρέψει στη χώρα του για να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του. Οι Ισπανοί ότι ο συμπατριώτης τους αναζητά ομάδα στην πατρίδα του. Και κάπως έτσι προέκυψε ο γάμος με τους Καταλανούς.

Ο δημοσιογράφος της ισπανικής εφημερίδας "As" Ιβάν Μολέρο που καλύπτει εδώ και αρκετά χρόνια το ρεπορτάζ της Εσπανιόλ. Ο έμπειρος Ισπανός συνάδελφος μας τόνισε ότι ο Ρομπέρτο είναι αυτό ακριβώς που έψαχνε η ομάδα. Είναι η πρώτη μεταγραφή στην εποχή του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες στην ομάδα και έρχεται να καλύψει μία κρίσιμη θέση στο ρόστερ.

" Ηθελαν έναν τερματοφύλακα που θα προσφέρει άμεσα με καλή απόδοση αλλά και έναν που θα βοηθήσει το νεαρό Πάου Λόπεθ. Ο Ρομπέρτο είχε όλα αυτά τα γνωρίσματα" μας λέει αρχικά ο Μολέρο. Ο Πάου Λόπεθ, ειρήσθω εν παρόδω, είναι νεαρός, μόλις 22 ετών, και το να δουλέψει μαζί μ' έναν τερματοφύλακα όπως ο Ρομπέρτο που έχει παίξει τρία χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ μόνο καλό θα του κάνει.

Εν συνεχεία έρχεται και η αποκάλυψη: "Πρέπει να πούμε ότι η μεταγραφή του Ρομπέρτο έγινε από τον αθλητικό διευθυντή και την ομάδα του, δεν είναι επιλογή του νέου προπονητή της ομάδας, του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες. Η μεταγραφή αυτή βρίσκεται στα ραντάρ της από τον Φεβρουάριο κιόλας. Είχε φυσική και την έγκριση του προπονητή, αυτό δεν το συζητάμε".

Οσο το γιατί έπρεπε να πάρει τερματοφύλακα η Εσπανιόλ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: "Τη σεζόν που μας πέρασε η Εσπανιόλ δέχθηκε 74 γκολ, τα περισσότερα που έχει δεχθεί ποτέ στην ιστορία της στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Είναι η πρώτη μεταγραφή της εποχής Φλόρες και έρχεται να καλύψει μία πολύ κρίσιμη και σημαντική θέση στο ρόστερ".

Αρα τι θέλουν από τον Ρομπέρτο οι Καταλανοί; "Αναμένεται να συμβάλλει με την εμπειρία του και να ηγηθεί της άμυνας, να αποτελέσει παράδειγμα και στήριγμα. Πρόκειται για την πρώτη από τις πολλές μεταγραφές που θα κάνει η Εσπανιόλ ενόψει της νέας σεζόν έχοντας ως στόχο να βρεθεί τουλάχιστον στην πρώτη δεκάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το αντίο του Ρομπέρτο: "Ελπίζω να επιστρέψω"
Στην Εσπανιόλ ο Ρομπέρτο

News 24/7

24MEDIA NETWORK