Από μηχανής... Θέος για Ρέτσο!

Ο Παναγιώτης Ρέτσος είχε την ευλογία να πέσει στα χέρια του γιατρού του Ολυμπιακού που θεωρείται εκ των κορυφαίων της Ευρώπης. Ανατριχίλα τη στιγμή που ανέβηκε στο φορείο και με μία κίνησή του ευχαρίστησε τον κόσμο. Το Contra.gr μεταφέρει μία-μία τις εικόνες...

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΒΑΤΕΝΣ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΒΑΤΕΝΣ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το σκηνικό με τον Παναγιώτη Ρέτσο είναι ίσως από τα πιο δύσκολα ρεπορτάζ, από τις πιο δύσκολες καταγραφές γεγονότων. Όπως και τον Φεβρουάριο του 2014, όταν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Μάικλ Ολαϊτάν ξαφνικά σωριάζεται στο έδαφος και ένα ολόκληρο Καραϊσκάκη “παγώνει”.

Και στις δύο περιπτώσεις παρών ήταν ο Χρήστος Θέος, ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού εδώ και έξι χρόνια. To καλοκαίρι του 2011 αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη όταν ο σύλλογος άρχισε τη συνεργασία με το "Μετροπόλιταν", ενώ και ο Γιάννης Βρέντζος που έχει πάντοτε λόγο σε όλα, θεωρεί ότι στον Ολυμπιακό έχουν ήσυχο το κεφάλι του που διαθέτει στο δυναμικό του έναν εκ τους κορυφαίους ορθοπεδικούς και κατ' επέκταση γιατρούς της Ευρώπης.

Ανατρίχιασαν όσοι βρέθηκαν στο Στανς κι έζησαν από κοντά τα 10-15 βασανιστικά λεπτά, στη διάρκεια των οποίων ο Παναγιώτης Ρέτσος είχε πέσει στο έδαφος και από πάνω του ήταν ένα ολόκληρο επιτελείο.

Το Contra.gr θα σας μεταφέρει ορισμένες εικόνες. Δεν γίνεται να σας τις μεταφέρει όλες. Δεν γίνεται όλες να αποτυπωθούν σε μερικές αράδες μιας ιστοσελίδας. Κι επίσης, καλό είναι να μην γίνει και πλήρης περιγραφή της εικόνας του Παναγιώτη όταν μετά το χτύπημα του αντιπάλου του, έπεσε στο έδαφος, γιατί κάποια πράγματα δεν πρέπει καν να γράφονται.

Κι ευτυχώς που το συνδρομητικό κανάλι, αλλά και οι φωτορεπόρτερ δεν έκαναν... ζουμ πάνω στον πεσμένο Ρέτσο. Δεν χρειαζόταν να περάσουν και οι δικοί του άνθρωποι στην Αθήνα αυτό το βασανιστήριο. Ήταν μία συγκλονιστική στιγμή, ήταν ένα σοκ και... τέλος. Δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι παραπάνω από τα όσα μας μεταφέρθηκαν από τους ποδοσφαιριστές, από τις εικόνες που είδαν με τα μάτια τους τα φιλαράκια τους.

Αντιθέτως, είναι άξιες αναφοράς οι πρώτες κινήσεις του Χρήστου Θέου. Όταν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης, φώναζε "φέρτε ασθενοφόρο γρήγορα" και στη συνέχεια άρχισε να του λέει: "Πώς σε λένε ρε;". Την πρώτη φορά δεν απάντησε. Τον ξαναρωτάει: "Πώς σε λένε ρε;". Τότε άρχισε σιγά-σιγά να συνέρχεται και κάπου εκεί άρχισε να δίνει τις σωστές απαντήσεις, αφού σιγά-σιγά είχε αρχίσει να έχει επαφή με το περιβάλλον.

Την ίδια στιγμή οι συμπαίκτες του είχαν "λυγίσει". Ο Γιαννιώτας δεν τολμούσε να κοιτάξει και είχε ξεσπάσει σε λυγμούς. Ο Νικολάου έκανε το σταυρό του και κοιτούσε προς τον ουρανό. Οι Ντε Λα Μπέγια και Σεμπά κοιτούσαν αποσβολωμένοι με τον Καταλανό να δακρύζει. Οι Μανθάτης, Ανδρούτσος, Σκαφίδας έκλαιγαν. Το ίδιο και ο Σιώπης, ο Ρισβάνης, ο Τόλι και τα υπόλοιπα παιδιά που παρακολουθούσαν το γιατρό να τον επαναφέρει.

Ο Χρήστος Θέος λειτούργησε ψύχραιμα. Δεν έφερε την καταστροφή, δεν έφερε τον πανικό και με τη βοήθεια των συνεργατών του κατάφερε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα να κάνει τον Ρέτσο να κουνάει χέρια και πόδια. Το κολάρο που του τοποθετήθηκε στον αυχένα ήταν προληπτικό.

Οι ποδοσφαιριστές βέβαια ανατρίχιασαν όταν είδαν να βγαίνει αίμα από το στόμα του 19χρονου στόπερ. Δεν ήξεραν εκείνη τη στιγμή ότι είχαν σκιστεί τα χείλη του. Αμέσως το μυαλό τους ταξίδεψε στο κακό. Ευτυχώς, τέλος καλό όλα καλά...

Και είναι δεδομένο ότι ο Ρέτσος θα έχει φωτογραφία στο σπίτι του τον Χρήστο Θέο, έναν γιατρό που έχει σώσει ζωές ακόμα και εκτός γηπέδων.

Π.χ. στο τουρνουά του Αφιόν Καραχισάρ της Τουρκίας το καλοκαίρι του 2015, ένας οπαδός της Φενέρμπαχτσε έχασε τις αισθήσεις του (του γύρισε η γλώσσα) περιμένοντας έξω από τα αποδυτήρια να φωτογραφηθεί με τα αστέρια της τουρκικής ομάδας. Εκείνη τη στιγμή ο Θέος περνούσε τυχαία και τον έσωσε!

Το ίδιο συνέβη και όταν τον Νοέμβριο του 2015 η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στο αεροδρόμιο του Μονάχου για το ματς με την Μπάγερν και εκείνη τη στιγμή ένας οπαδός λιποθύμησε και ο Θέος τον συνέφερε. Και είναι ακόμα πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον έχει εικόνισμα αρκετός κόσμος στο σπίτι του.

Είναι δεδομένο ότι η σχέση του πλέον με τον Ρέτσο δεν θα είναι καθαρά μία σχέση ενός γιατρού με παίκτη. Θα είναι κάτι παραπάνω...

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK