Αυτόν βγάζει από την... ναφθαλίνη ο Λεμονής

Δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά ο 57χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού ενόψει της συνέχειας. "Όλοι θα χρειαστείτε", είχε πει στους παίκτες και το εννοούσε. Ποιος είναι ο τελευταίος "εξαφανισμένος" επί εποχής Χάσι που θα εμφανιστεί αναπόφευκτα στα επόμενα ματς;

Αυτόν βγάζει από την... ναφθαλίνη ο Λεμονής
olympiakos omadiki EUROKINISSI

Ο Τάκης Λεμονής δεν θα μπει στη διαδικασία να βρει νέους Σισοκό ή νέους Παρέδες που τους είχε “τελειώσει” με το που έπιασε δουλειά στον Ολυμπιακό στα τελειώματα της περσινής σεζόν.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Το σύνθημα “όλοι θα χρειαστείτε” που είχε πει στους παίκτες από την πρώτη μέρα της πρόσληψής του, θα το κάνει πράξη.

Σίγουρα θα έχει στο μυαλό του γύρω στους 13-14 ποδοσφαιριστές που θα τους υπολογίζει για βασικούς. Ωστόσο, εξαιτίας του επίπονου προγράμματος που ακολουθεί και λόγω της κατάστασης αρκετών ποδοσφαιριστών του, είναι αναγκασμένος να κοιτάξει να κερδίσει ό,τι καλύτερο μπορεί από τον καθένα. Ακόμα και από αυτούς που ο Χάσι τους είχε “εξαφανίσει”...

Ήδη τον Αντρέ Μάρτινς προσπαθεί να τον ξαναβγάλει στην επιφάνεια. Επίσης το ίδιο θα πράξει και με τον Ανσαριφάρντ, όταν με το καλό επιστρέψει από το Καζάν όπου δίνει το τελευταίο του φιλικό το Ιράν την Τρίτη (10/10).

Υπάρχει κι άλλος ένας ποδοσφαιριστής που θα ενεργοποιήσει, γιατί τον θεωρεί υπεραπαραίτητο στη διαχείριση που σκοπεύει να κάνει στο ρόστερ.

Ο λόγος για τον Χρβόγιε Μίλιτς.

ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΟΔΑΡΟ “ΜΠΑΚ ΑΠ” Ο ΚΟΥΤΡΗΣ

Ο Χάσι τι έκανε το προηγούμενο διάστημα; Είχε “καθαρίσει” τον Κούτρη με συνοπτικές διαδικασίες λόγω της κακής του εμφάνισης στην Ριέκα. Προτιμούσε όμως αντί να βάζει τον Μίλιτς, να περνάει αριστερά τον Φιγκέιρας με ανάποδο πόδι.

Ο Κροάτης αντιμετώπισε και ένα προβληματάκι τραυματισμού, αλλά ακόμα κι όταν ήταν υγιής, έβλεπε τα ματς από την εξέδρα ή από την τηλεόραση.

Καλά γνωρίζοντες τα του Ρέντη δεν έλεγαν ότι είχε άδικο ο Χάσι που άφηνε εκτός τον Μίλιτς. Οι πληροφορίες που έρχονταν από τις προπονήσεις ήταν ότι ο πρώην αμυντικός της Φιορεντίνα δεν ενθουσίαζε με την εικόνα του.

Ωστόσο, χρεώνουν ένα λάθος στον Χάσι. Το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε λίγο παραπάνω με τον Μίλιτς. Να κάτσει δηλαδή να του μιλήσει, να τον “τσιγλήσει”, να του τονίσει τα λάθη του και να του εξηγήσει για ποιο λόγο δεν τον χρησιμοποιούσε ούτε ως “μπακ απ” του Κούτρη.

Ο Λεμονής που τον χρησιμοποίησε στο φιλικό με την Κ20, σκοπεύει να του δώσει παιχνίδια στα πόδια του.

Δεν το συζητάμε ότι ο Κούτρης θα αποτελέσει την βασική επιλογή του Τάκη για το αριστερό άκρο της άμυνας, ωστόσο, δεν γίνεται να παίξει και στα πέντε παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη σε διάστημα δύο εβδομάδων ο πρώην άσος του ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεν θα αντέξει να βγάλει 90λεπτά και με Πανιώνιο, και με Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου, και με ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, και με Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο και με Μπαρτσελόνα στο Φάληρο. Να παίξει σερί ανά τρεις μέρες από τις 14 εώς τις 31 Οκτωβρίου! Είναι αδύνατο...

Ο Μίλιτς θα του δώσει ανάσες, είτε παίρνοντας τη θέση του κατά τη διάρκεια των αγώνων στα ματς πρωταθλήματος, είτε σε κάποιο παιχνίδι παίρνοντας ακόμα και φανέλα βασικού.

Σίγουρα ο Κροάτης δεν είναι και ό,τι καλύτερο από αριστερούς μπακ που έχουν δει διαχρονικά στο Ρέντη, αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να παραμείνει στο “ψυγείο”. Δεν μπορεί να συμβεί αυτό, γιατί είναι η πρώτη χρονιά του Κούτρη σε τόσο υψηλό επίπεδο και υπάρχει κίνδυνος να μην αντέξει από πλευράς... καυσίμων να ανταπεξέλθει σε μία σειρά πολύ δύσκολων και απαιτητικών αγώνων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κούτρης θα βγάλει 90λεπτα με την Μπαρτσελόνα, μιας και ο Μίλιτς δεν έχει δηλωθεί στη λίστα τηςUEFA.Στο πρωτάθλημα όμως μπορεί να πάρει ανάσες, έστω κι αν πρόκειται για μεγάλα ματς με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK