Δεν κρατιέται ο Ιντέγε κι ας τον… κρατούν οι γιατροί!

Ο Νιγηριανός δεν προλαβαίνει την Οσμανλίσπορ και θα το παλέψει για να δώσει το «παρών» στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Αφρικανός έλεγε μετά το ματς με την ΑΕΛ ότι θα κάνει τα πάντα για να προλάβει το ματς με τους Τούρκους, αλλά ήδη ο Καρντόσο «σιδερώνει» τη φανέλα του για να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Δεν κρατιέται ο Ιντέγε κι ας τον… κρατούν οι γιατροί!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με τον Μπράουν Ιντέγε. Δεν γεννήθηκε Ολυμπιακός. Δεν μεγάλωσε στον Πειραιά. Δεν ξέρει ελληνικά. Δεν έχει μάθει ακόμα τα λόγια του ύμνου του Ολυμπιακού. Όμως, η νοοτροπία του παραπέμπει σε άλλες εποχές, πιο ρομαντικές. Τότε που οι ποδοσφαιριστές έκαναν στην άκρη τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών τους και έπαιζαν με… ένα πόδι.

Ο Νιγηριανός δεν έχει πάθει σοβαρή ζημιά στον ώμο. Γλίτωσε τα χειρότερα και με βάση τα όσα διέρρευσαν την Κυριακή (12/2) δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με την Οσμανλίσπορ την Πέμπτη (16/2).

Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως με τον Ιντέγε είναι ότι μετά το παιχνίδι με την ΑΕΛ δεν… κρατιόταν. Πάνω στην τρέλα του και τον εκνευρισμό του που χτύπησε λίγες μέρες πριν από την πρώτη ευρωπαϊκή «μάχη» με τους Τούρκους, έλεγε ότι θα κάνει τα αδύνατα – δυνατά για να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» να πάρουν ένα σκορ πρόκρισης και να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολη στη ρεβάνς της Άγκυρας.

Από την αρχή κατάλαβε ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό και αυτό του έδωσε δύναμη και κουράγιο. Όμως, όσο κι αν δεν κρατιέται ο ίδιος, άλλο τόσο θα τον… κρατήσουν οι γιατροί, έτσι ώστε να μην ζοριστεί και να μην πιεστεί.

Σε άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που τους είχε βγει ο ώμος, χρειάζονταν μίνιμουμ ένα δεκαήμερο για να επανέλθουν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ο δε Ιντέγε ήθελε να παίξει στο… πενθήμερο! Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για τεράστιο ρίσκο και κυρίως για μεγάλη τρέλα από πλευράς Αφρικανού.

Οπότε, εδώ θα κυριαρχήσει η λογική. Ο Ιντέγε είχε ακινητοποιημένο το χέρι του μία μέρα μετά τον τραυματισμό του και το ίδιο θα συμβεί και την Δευτέρα (13/2).

Με λίγα λόγια, ο Όσκαρ Καρντόσο ετοιμάζεται να παίξει με την Οσμανλίσπορ και ο Ιντέγε θα δώσει τη «μάχη» του για να είναι παρών στο ντέρμπι με την ΑΕΚ τρεις μέρες αργότερα. Λογικά μέχρι την Τρίτη (14/2) θα υπάρχει μία ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση του Νιγηριανού και για το κατά πόσο θα είναι σε θέση να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΚΑΙ Ο… ΕΛΙΟΥΝΟΥΣΙ

Σε αντίθεση με τον Ιντέγε, ο Ταρίκ Ελιουνούσι θα είναι στη διάθεση του Μπέντο για το παιχνίδι με τους Τούρκους. Το αν θα τον βάλει ή όχι στην ενδεκάδα είναι κάτι που θα το αποφασίσει, βλέποντάς τον στις τρεις προπονήσεις που ακολουθούν.

Σε γενικές γραμμές, δεν φαίνεται διατεθειμένος ο Πορτογάλος τεχνικός να προχωρήσει σε εκπλήξεις. Οι Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα και Ντε Λα Μπέγια αναμένεται να είναι στην αμυντική τετράδα, με τον Μάρτινς να περιμένει τον παρτενέρ του στα χαφ. Ο Ρέτσος έδειχνε να έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά η παρουσία του Ρομαό στο ματς με την ΑΕΛ σαν να μπέρδεψε κάπως την κατάσταση.

Ο Φορτούνης και ο Σεμπά δεν πρόκειται να το κουνήσουν από την ενδεκάδα, ο Καρντόσο θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης και μένει να φανεί αν ο Ελιουνούσι πείσει τον Μπέντο να του δώσει φανέλα βασικού. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα ο Μανθάτης.

Όσο για τον «άσο»; Η ιστορία μάς έχει διδάξει ότι θα επιλέξει τον Λεάλι. Αλλά δεν είναι και λίγες οι φορές που η ιστορία… δεν επαναλαμβάνεται!

News 24/7

24MEDIA NETWORK