Επιστρέφει ή όχι ο Μανιάτης στον Ολυμπιακό;

Πόσο πολύ τελικά άνοιξε την πόρτα ο Πάουλο Μπέντο για την επιστροφή του Γιάννη Μανιάτη στην ομάδα του Ολυμπιακού; Πόσες είναι οι πιθανότητες να ξαναφορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα ο 30χρονος άσος; Από τι θα εξαρτηθεί η επόμενη ημέρα του; ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλέξης Βιρβίλης.

Επιστρέφει ή όχι ο Μανιάτης στον Ολυμπιακό;

Ο Μπέντο έχει πολλά πράγματα στο κεφάλι του για να ασχοληθεί τις επόμενες μέρες. Ενδεχομένως πράγματα που τον "πονοκεφαλιάζουν" για τα καλά και μάλιστα θέματα που δεν έχουν και καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Ας τα πάρουμε ένα - ένα:Οι δηλώσεις που έκανε στηNovaγια τον Μανιάτη ήταν αποκαλυπτικές, από την άποψη ότι έβγαλε από πάνω του την όποια ευθύνη υπάρχει για το γεγονός ότι ο αρχηγός προπονείται μόνος του.

Η αλήθεια είναι αυτή βέβαια και απλώς ο κόουτς το επιβεβαίωσε και δημοσίως. Ο Πορτογάλος όταν έπιασε λιμάνι δεν τον βρήκε τον "Μάνια" στο Ρέντη. Ο "Μάνια" μετά το φιλικό με την Μπεσίκτας στις 6 Αυγούστου ήταν «ξένο σώμα» για τον Ολυμπιακό.

Ο Μπέντο είχε πρόσφατα μία συνάντηση με τον Σκίμπε και ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός τον ρώτησε τι μπορεί να κάνει με τον Μανιάτη. Ο κόουτς των Πειραιωτών δεσμεύτηκε ότι θα το κοιτάξει το θέμα και τελικά όντως το… κοίταξε!

Το απόγευμα της Πέμπτης (13/10) φέρεταιο Πάουλο Μπέντο να είχε μία κατ' ιδίαν συζήτησημετον Μανιάτη για το "καυτό" θέμα του παραγκωνισμού του. Παρών σε αυτή τη συνάντηση φέρεται να ήταν και ο Φρανσουά Μοντέστο.

Τι ειπώθηκε λοιπόν ανάμεσα σε Μπέντο, Μοντέστο και Μανιάτη; Δεν διέρρευσε το παραμικρό, αλλά είναι λογικό το μυαλό κάπου να ταξίδεψε…

ΠΟΙΕΣ ΟΙΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΕΣΤΩ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μανιάτης πριν επιστρέψει στο Ρέντηστις 20 Σεπτεμβρίουγια να κάνει μόνος του προπονήσεις και μάλιστα σε διαφορετική ώρα από την υπόλοιπη ομάδα (σ.σ. κι αυτό έπειτα από παρότρυνση του Σκίμπε προς τον Μπέντο και γενικότερα τον οργανισμό «Ολυμπιακός»), έκανε το πρόγραμμά του στο αθλητικό κέντρο της Εθνικής ομάδας στον Άγιο Κοσμά.

Από τις 20 Σεπτεμβρίου λοιπόνπροπονείταιμόνος του στο Ρέντη. Τον τελευταίο καιρό όμωςακουγόταν ότι ο Σκίμπε φέρεται να είπεστον Μπέντο να τον δεχτεί σε πρώτη φάση έστωστις προπονήσεις της ομάδας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός όμως όπως είπε και στη Nova, ενδεχομένως είπε και στον Σκίμπε ότιδεν είναιδικό του τοθέμα. Ας θυμηθούμε πώς το είπε στο συνδρομητικό κανάλι: "Είναι ένα θέμα που προέκυψε πριν έρθω στον Ολυμπιακό". Άρα, "τικάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια;", που λέει και ο λαός;. Ήταν ξεκάθαρααπόφαση της διοίκησης...

Πώς συμπληρώνεται όμωςτο παζλ τις τελευταίες ώρες; Ο Μπέντο σεβόμενος την επιθυμία του Σκίμπε φέρεται ναπροσπάθησε να ρίξει κάποιες γέφυρες μήπως και τελικά επιστρέψει τουλάχιστον στις προπονήσεις ο Μανιάτης.

Μ' αυτά και μ' αυτά ερχόμαστε καιστην περιβόητησυνάντηση. Μία συνάντηση ανάμεσα σε προπονητή, ποδοσφαιριστή και αθλητικό διευθυντή! Αυτό σημαίνει ότι για να συναντήθηκαν οι Μπέντο, Μανιάτης και Μοντέστο, δεν συναντήθηκαν για να τον ρωτήσουν για το πώς πέρασε στην Εθνική ή πώςνιώθει που προπονείται μόνος του.

Προφανώς η συζήτηση θα πήγε στις κάποιες πιθανότητες που υπάρχουν να ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα τον υπολογίζει κιόλας ο Μπέντο για τα παιχνίδια. Δηλαδή να προπονείται τουλάχιστονμε τους υπόλοιπους, έτσι ώστε να είναι σε μία καλή κατάσταση ενόψει των Εθνικών υποχρεώσεων του Νοεμβρίου.

Προς τα εκεί οδηγούνται τα συμπεράσματα. Θα φανεί βέβαια στην πορεία αν τελικά ο Μανιάτης θα επιστρέψει ή όχι. Η αλήθεια είναι ότι και ο αρχηγός έχει βάλει για τα καλά το χεράκι του για να φτάσει το θέμα μέχρι εδώ. Δεν τρελάθηκαν ξαφνικά στον Ολυμπιακό και τον έθεσαν εκτός ομάδας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΤΟΥ ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ

Ένας δεύτερος προβληματισμός για τον Μπέντο είναι η κατάσταση του Ντε Λα Μπέγια. Ο Καταλανός δεν έχει συνέλθει από τον τραυματισμό του. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά χθες (13/10) από καλά ενημερωμένη πηγή του Ρέντη, ο Ντε Λα Μπέγια δεν είναι σίγουρος για την Αστάνα!

Δεν είναι με λίγα λόγια και τόσο απλή η περίπτωσή του. Φυσικά, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του να προλάβει, αφού αν χρειαστεί θα ξανακάνει ένεση. Όμως,δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Έπαιξε με ένεση με τον ΑΠΟΕΛ, το ίδιο έκανε και με την ΑΕΚ, θα ξανασυμβεί το ίδιο και με την Αστάνα;

Ελπίζουν ο Μπέντο και οι συνεργάτες του ότι ο Ντε Λα Μπέγια θα καταφέρει από Δευτέρα (17/10) να προπονηθεί με την ομάδα και να τεθεί στη διάθεσή τους για τον αγώνα με τους πρωταθλητές του Καζακστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τι αποφάσισε ο Μπέντο για Μανιάτη

News 24/7

24MEDIA NETWORK