Φουστέρ: "Ακόμα ένα πρωτάθλημα να πάρω, θα είμαι ικανοποιημένος"

Ο Νταβίδ Φουστέρ μίλησε για τον Ολυμπιακό στη "Marca", με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Φουστέρ: "Ακόμα ένα πρωτάθλημα να πάρω, θα είμαι ικανοποιημένος"
Φουστέρ-Ολυμπιακός

Με την ιδιότητα του "Ισπανού με τα περισσότερα πρωταθλήματα στο εξωτερικό", ο Νταβίδ Φουστέρ μίλησε στη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας του, τη " Marca", για την εμπειρία του στην Ελλάδα και το πότε θα φύγει από τον Ολυμπιακό.

Οι δηλώσεις Φουστέρ στη "Marca"

Για τον ερχομό του στον Ολυμπιακό

"Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μου είπε πως ήθελε έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά μου. Μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα και δεν το έχω μετανιώσει. Χρωστάω τα πάντα στον Ολυμπιακό, εδώ έχω περάσει τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου".

Για τα έξι σερί πρωταθλήματα

"Είμαι περήφανος που είμαι ο μόνος που το έχω καταφέρει αυτό (σ.σ. από όλους όσους ήρθαν στον Ολυμπιακό από το 2010-11 και μετά). Δεν είναι εύκολο να έχεις συνέχεια στον Ολυμπιακό, το πιο σημαντικό κλαμπ της Ελλάδας, καθώς κάθε σεζόν έρχονται ή φεύγουν 13-14 παίκτες. Ακόμα ένα πρωτάθλημα να πάρω, θα είμαι ικανοποιημένος".

Για το να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού

"Είναι μεγάλη ευθύνη. Η ομάδα επηρεάζει μεγάλο μέρος της μάζας".

Για το πρωτάθλημα που ξεχωρίζει

"Το πρώτο ήταν το πιο δύσκολο γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρωταθλητής και οι δύο ομάδες ήταν πιο ισοδύναμες".

Για το πόσο νωρίς κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα η ομάδα

"Το να κερδίζεις τον τίτλο τον Φεβρουάριο, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος και με 18 πόντους διαφορά από την ΑΕΚ, είναι κάπως σπάνιο. Στον πρώτο γύρο κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στην Ελλάδα και αυτό μας έδωσε μεγάλη ώθηση".

Για τα γκολ που σημειώνει

"Στην Ισπανία πέρασα από όλες τις κατηγορίες. Από το τοπικό έως την πρώτη και στόχος ήταν πάντοτε αυτά".

Για τα γκολ που πέτυχε με τη Βέροια

"Σκόραρα δύο γκολ και κατακτήσαμε και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Αυτό μας επέτρεψε να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο μας στο γήπεδό μας. Ήταν μια δύσκολη σεζόν για μένα γιατί χρειαζόμουν αυτά τα δύο γκολ, καθώς δεν είχα πολλά λεπτά συμμετοχής".

Για τους πανηγυρισμούς και τα επόμενα ματς

"Ένας τίτλος πρέπει πάντα να πανηγυρίζεται, αλλά οι πανηγυρισμοί μας σταμάτησαν, αφού έχουμε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στον πρώτο ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας. Αν καταφέρουμε να πάρουμε το κύπελλο, θα είναι το τέταρτο για μένα από τότε που ήρθα στον Ολυμπιακό".

Για τον Μάρκο Σίλβα

"Είναι ένας νέος προπονητής και έχει σπουδαίο μέλλον μπροστά του. Είναι πολύ καλός στο θέμα της τακτικής".

Για τους Βαλβέρδε και Μίτσελ

"Ο Ερνέστο έχει έρθει δύο φορές εδώ και είναι προπονητής που έχει πάει πολύ καλά. Η επιλογή δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Κάθε φορά που αναζητάται νέος τεχνικός, ψάχνουν για το μοντέλο Βαλβέρδε. Ο Μίτσελ έκανε καλή δουλειά και έφυγε με σπουδαίες αναμνήσεις. Με αυτόν περάσαμε τη φάση των ομίλων του Champions League (2013-14)".

Για το μέλλον του

"Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, αλλά θέλω να τελειώσω αυτή τη σεζόν καλά και θα δούμε μετά τι θα γίνει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK