Γιατί ο Μπέντο έκοψε τον Καρντόσο

Ποιο είναι το σκεπτικό του Πορτογάλου κόουτς για τον Παραγουανό στράικερ. Πως έφτασε στην απόφαση να προτιμήσει τον Πασιένσια για τη 18άδα του αγώνα με τον Πανιώνιο. Τι συζήτησε με τον Όσκαρ πριν ανακοινώσει την αποστολή για τη Νέα Σμύρνη. Αναλυτικό ρεπορτάζ...

Γιατί ο Μπέντο έκοψε τον Καρντόσο

Ως έκπληξη πρώτου μεγέθους αντιμετωπίστηκε από πολύ κόσμο η απόφαση του Πάουλο Μπέντο να αφήσει εκτός αποστολής για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο τον Όσκαρ Καρντόσο. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα, όμως, δεν ήταν και τόσο μεγάλη η... έκπληξη.

Το Contra.gr σας είχε ενημερώσει από την Πέμπτη για τα sms του Πορτογάλου προπονητή προς τον Παραγουανό διεθνή, αλλά και τον Φελίπε Πάρντο. Αμφότεροι θα δουν το παιχνίδι από την τηλεόραση, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Ο Κολομβιανός θα πρέπει να ενεργοποιηθεί περισσότερο, καθώς στην... ευθεία τον πέρασε μέχρι και ο πιτσιρικάς Μανθάτης, ο οποίος -παρεμπιπτόντως- μπήκε στη 18άδα και διεκδικεί χρόνο συμμετοχής.

Σχετικά με τον Καρντόσο, ωστόσο, που έχει και πιο πολύ... ζουμί το παρασκήνιο αναφέρει τα εξής. Ο Πάουλο Μπέντο πριν ανακοινώσει την απόφασή του, την μετέφερε στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Του εξήγησε ότι επειδή τον είχε βασικό σε δύο εκτός έδρας παιχνίδια (με Ηρακλή και Λάρισα), στα οποία δεν ρόλαρε ιδιαίτερα, θέλει η επιστροφή του να γίνει σε ένα εντός έδρας παιχνίδι από τα δύο που ακολουθούν με Αστάνα και ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΚΑΡ

Είναι μια λογική προσέγγιση από τον 47χρονο κόουτς για τον απλούστατο λόγο ότι και το ματς με τον Πανιώνιο θα πάει στο ρυθμό και την ταχύτητα, τομείς που ο Καρντόσο δεν μπορεί να ανταποκριθεί ιδιαίτερα, ενώ και οι τελικές προσπάθειες θα είναι “μετρημένες”. Προτιμά, λοιπόν, για την ενδεκάδα τον φορμαρισμένο και “δυναμίτη” Ιντέγε, με εναλλακτική επιλογή τον πιο γρήγορο και κινητικό Πασιένσια, ενώ ο Όσκαρ θα ετοιμαστεί για τα δύο ματς που έρχονται.

Λογικό είναι στα εντός έδρας παιχνίδια ο Ολυμπιακός να είναι πιο πιεστικός, να πατάει περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή, να δημιουργήσει πιο πολλές τελικές προσπάθειες. Εκεί, λοιπόν, ο Καρντόσο μπορεί και να φανεί πιο έντονα, αλλά και να βρει πιο πολλές φορές την ευκαιρία να γίνει απειλητικός. Κάπως έτσι το σκέφτηκε ο Μπέντο, το μετέφερε στον Καρντόσο και πάνε παρακάτω.

Από 'κει και πέρα, κόπηκαν οι ανέτοιμοι Φορτούνης, Ντε λα Μπέγια και Ελαμπντελαουί, ενώ στο δίλημμα Ντα Κόστα ή Σιόβας για τον πάγκο, ο κόουτς προτίμησε τον συμπατριώτη του, ο οποίος βρίσκεται και σε καλύτερο ρυθμό. Ακολουθεί αναλυτικά η 18άδα για το ματς της Νέας Σμύρνης (20.30) στην οποία βρίσκεται ο Μπουχαλάκης, αλλά όχι και ο Ρομαό:

Μποτία, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκεζ, Ελιουνούσι, Φιγκέιρας, Ιντέγε, Καπίνο, Λεάλι, Μανθάτης, Μάριν, Μάρτινς, Μιλιβόγεβιτς, Πασιένσια, Ρέτσος, Σεμπά, Βιάνα.

Οι εκτός αποστολής θα προπονηθούν το πρωί του Σαββάτου (10.30) στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

ΓΕΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το sms του Μπέντο σε Καρντόσο, Πάρντο

News 24/7

24MEDIA NETWORK