Η Ακαδημία του Ολυμπιακού απέκτησε μία ξεχωριστή ομάδα

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό" η ερυθρόλευκη ΠΑΕ προσέθεσε μία ακόμα ομάδα στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της. Ομάδα που είναι ξεχωριστή.

Στις δέκα ομάδες που καθημερινά προπονούνται στο Ρέντη προστέθηκε ακόμη μια, καθώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές Ειδικών Σχολείων να συνθέσουν τη νέα ομάδα της Ακαδημίας της.

Δεκαέξι παιδιά από δυο Ειδικά Σχολεία του Δήμου Πειραιά (ΤΕΕ, ΕΕΕΕΚ) συνθέτουν το νεοσύστατο τμήμα ποδοσφαίρου με προπονητές την κα Έλενα Πατσούρα και τον κ. Φώτη Δρούγκα.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δημιούργησε το πρόγραμμα «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό» που «αγκαλιάζει» τα παιδιά των δυο σχολείων και δημιουργεί αγωνιστικό τμήμα το οποίο θα προπονείται από τις αρχές του 2017, δυο φορές την εβδομάδα στις εγκασταστάσειςτου Ρέντη.

 

Το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες ως μέλη της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και εκτός από τις προπονήσεις θα συμμετέχουν σε φιλικά παιχνίδια,  σ’ αγώνες μικτών ομάδων (Unified)αλλά και να παρακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τα μέλη της νέας ομάδας πέρασαν το μεσημέρι της Πέμπτης την πύλη του Προπονητικού Κέντρου Ρέντη και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους ανθρώπους της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και να ξεναγηθούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της μεγάλης ομάδας αλλά και της Ακαδημίας. Παράλληλα οι νεαροί ποδοσφαιριστές προμηθεύτηκαν το επίσημο πακέτο ρουχισμού του Ολυμπιακού και φωτογραφήθηκαν με την επίσημη εμφάνιση της αγαπημένης τους ομάδας.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ» κ. Γιώργος Παύλου αφού καλοσώρισε τα παιδιά στο Προπονητικό Κέντρο, τα γνώρισε και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή χρονιά δήλωσε: «Σήμερα, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ο Ολυμπιακός στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ξεκινάει το πρόγραμμα « Μαζί στην ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό» και μέσω του οποίου αθλητές με νοητική στέρηση θα προπονηθούν και θα εκπαιδευτούν στο άθλημα που αγαπούν, το ποδόσφαιρο.

Αυτή την εμπειρία θα την κερδίσουν μέσα από τις προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Προπονητικού Κέντρου Ρέντη μαζί με τους ειδικούς γυμναστές και ένα team προπονητών της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Θα έχουν τις ίδιες εμπειρίες που βιώνουν και τα παιδιά που εντάσσονται στα αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, δηλαδή ιατρικές εξετάσεις, εργομετρικά, εκγύμναση, προπονήσεις, αγώνες αλλά και άλλες κοινωνικές ενέργειες. Επίσης, θα γίνουν προπονήσεις και αγώνες unified, δηλαδή θα αποτελούνται από μικτά τμήματα.

 

Αρωγός αυτής της ενέργειας είναι το τμήμα Κ16 με το οποίο θα έχουν πολλές κοινές δραστηριότητες.  Η εν λόγω ενέργεια έχει πολλαπλά οφέλη  για όλους τους εμπλεκόμενους, μεταξύ άλλων την πρόσβαση σε αθλητικό περιβάλλον υψηλού επιπέδου, την συνύπαρξη και αποδοχή της διαφορετικότητας, την βιωματική εμπειρία μάθησης για τους αθλητές και τις οικογένειες τους. Τέλος, είμαι ευτυχής γιατί  το βήμα αυτό ξεκινάει από τον Δήμο Πειραιά που είναι η πόλη μας και η έδρα μας».

 

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού κ. Θόδωρος Ελευθεριάδης είπε: «Σας καλοσωρίζουμε στον Ολυμπιακό και σας θεωρούμε πλέον μέλη της δικής μας οικογένειας. Ο στόχος είναι να μάθουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και γιατί όχι να έχουμε και επιτυχίες».

Ο Διευθυντής ΕΚΕ της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Δομένικος Μασούλας σημείωσε: «Από σήμερα είστε κομμάτι της οικογένειας. Θα αγαπήσετε αυτο το μέρος, θ αγαπήσετε τον Ολυμπιακό και είμαι περήφανος που είστε εδώ μαζί μας».

 

Ο Διευθυντής Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Νάνος δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Υποστηρίζει και ενισχύει πρωτοβουλίες κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Το νέο αυτό πρόγραμμα θα δώσει την δυνατότητα στα παιδιά να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία και να αισθανθούν μέλη της ομάδας μας».

 

Face Control

Στην Arsenal ο Ηλίας έμαθε να διασκεδάζει

Ξέρεις τι ισχύει για τα παρασκήνια. Όταν είναι καλά, βγαίνει προς τα έξω. Πόσω μάλλον όταν η 'παράσταση' αφορά μια ομάδα νεαρών που διασκεδάζουν. Αυτό έμαθε να κάνει στην Arsenal o Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης.

Face Control

Ο Μαρτίνς βάζει δύσκολα στον εαυτό του

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται, ακόμα 'χτίζει' και το κάνει σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, όμως, αντέχει δεύτερη σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα; Ιδού η απορία...