Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τις εξελίξεις που φέρνει η επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό μετά την τιμωρία του προέδρου του, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Δεν ήταν χαμόγελο αμηχανίας αυτό που σχηματίστηκε στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη την ώρα της αποχώρησης από το γραφείο του ειδικού ανακριτή Ανδρεάδη. Ήταν χαμόγελο ικανοποίησης και ανακούφισης, καθώς στην Πλατεία Αλεξάνδρας θεωρούν ότι κέρδισαν την πρώτη και ίσως σημαντικότερη «μάχη» και σε αυτό το «μέτωπο».

Μπορεί να επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα, η άποψη που επικράτησε, ωστόσο, είναι πως με βάση τις κατηγορίες, αλλά και τη λυσσώδη επίθεση που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, όλοι εκείνοι που προσπαθούν να πλήξουν τον Ολυμπιακό μέσω του προέδρου του έκαναν μια… τρύπα στο νερό!

Κατ’ αρχάς, αν το καλοσκεφτεί κανείς, το «τέλος ο Μαρινάκης από το ποδόσφαιρο» μάλλον δεν ισχύει. Εκείνο που «τελείωσε», προσωρινά ίσως, είναι η παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ στις συνεδριάσεις των ΔΣ της Λίγκας και της ΕΠΟ, καθώς από τον Ολυμπιακό που είναι ανώνυμη εταιρεία δεν μπορεί να τον… κουνήσει κανείς, παρά μόνο η Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας.

Απέφυγε τα χειρότερα

Είναι σίγουρο πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο πολλοί θα ήθελαν να δουν ακόμη και προφυλακισμένο, αλλά και για τον Ολυμπιακό που θα τον ήθελαν βαριά «πληγωμένο» και εκτός Ευρώπης. Δεν πέτυχαν ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Και μόνο η εικόνα του προέδρου, όμως, να βρίσκεται στην Ευελπίδων και να μπαίνει στο γραφείο του ανακριτή για να απολογηθεί, είναι σίγουρο ότι δεν άρεσε ούτε στον ίδιο, αλλά ούτε και στους οπαδούς της ομάδας.

Γι’ αυτό και όπως λένε από χθες βράδυ στελέχη της διοίκησης έρχονται… απαντήσεις γενικώς και ειδικώς. Η πρώτη, μάλιστα, δεν δόθηκε από τη δήλωση Μαρινάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως παραμένει πρόεδρος, εγγυητής και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού. Δόθηκε από την παρουσία των στενών του συνεργατών δίπλα του ακόμη και τις δύσκολες ώρες της απολογίας (Βρέντζος, Θεοδωρίδης, Αγραφιώτης, Καραπαπάς). Κι αυτό αποτελεί ένα μήνυμα ενότητας, καθώς πολλοί θα ήθελαν και το καράβι να βάλει… νερά, αλλά και όσοι βρίσκονται πάνω σ’ αυτό να την… κάνουν, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός συνεχίζεται

Αρχής γενομένης από τις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν την προσεχή Δευτέρα, στην Πλατεία Αλεξάνδρας δηλώνουν αποφασισμένοι να φτιάξουν τον «καλύτερο» Ολυμπιακό των τελευταίων χρόνων, μια ομάδα που δεν θα αφήνει δικαιώματα για αμφισβήτηση, σε αντίθεση με όσα έγιναν τη σεζόν που τελείωσε, έστω κι αν βρήκε τους «ερυθρόλευκους» νταμπλούχους. Ο Μαρινάκης ξέρει, πρώτος απ’ όλους, ότι δόθηκαν δικαιώματα εντός αγωνιστικού χώρου κι αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί.

Υπόσχονται, λοιπόν, όχι μόνο σπουδαίες μεταγραφές, όπως αυτή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος φέρεται ως «κλεισμένος» και απομένει απλά η ανακοίνωση, αλλά και από τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν. Δεν είναι υπερβολή πως στον Πειραιά θεωρούν πως έχουν αποκτήσει ήδη τον «αφρό» των παικτών που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα (Γιαννιώτας, Τζανδάρης, Μαρτίνες, Μπεν, Λόρια) και θα ακολουθήσει ανάλογη συνέχεια από το εξωτερικό.

Ο Γάλλος Μουνιέ είναι, επίσης, πολύ κοντά στο μεγάλο λιμάνι, ο Βραζιλιάνος Ζόνατας μετά από μία εξαιρετική σεζόν με την Έλτσε βρίσκεται ψηλά στη λίστα για τον δεύτερο επιθετικό που θέλουν να αποκτήσουν στον Πειραιά, ενώ αναμένονται ένας ακόμη μέσος κι ένας γρήγορος στόπερ «πρώτης γραμμής», με τον Πορτογάλο Νέτο να επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο.

Να μη χαθεί ο κορμός

Παράλληλα, στον Ολυμπιακό συνεχίζουν την προσπάθεια, προκειμένου να μη χάσουν κανένα από τα βασικά «εργαλεία» της προηγούμενης σεζόν, όπως Ρομπέρτο, Μαζουακού, Ελαμπντελαουί, ενώ ποντάρουν και στον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος έγινε πρόσφατα μόνιμος κάτοικος Πειραιά, μετά την απόκτηση των δικαιωμάτων του από την Άντερλεχτ.

Από ‘κει και πέρα, σε ό,τι αφορά τα επόμενα «κεφάλαια» της «εγκληματικής οργάνωσης», μετά και τα όσα έγιναν χθες, στο μεγάλο λιμάνι πιστεύουν πως οι κατηγορίες θα καταρρεύσουν ως «χάρτινος πύργος» όπως έγινε και με την υπόθεση «coriopolis» παρά τα όσα είχαν ακουστεί.

"Πότε θα βάλει μυαλό ο Σαββίδης;"

Στην Πλατεία Αλεξάνδρας δεν πέρασε απαρατήρητο το ότι λίγες ώρες πριν την απολογία Μαρινάκη υπήρξε νέα συνάντηση των μεγαλομετόχων Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, προκειμένου να «πιέσουν» και να συνεχίσουν το επικοινωνιακό παιχνίδι. Όπως έλεγαν με νόημα «περιμένουμε να δούμε πότε θα βάλει μυαλό ο Σαββίδης, ο οποίος είναι και ο μοναδικός από τους τρεις που βάζει λεφτά κι έχει διάθεση να επενδύσει στην ομάδα του».

Την ώρα που στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης ξεκαθαρίζουν πως οι αγωγές και οι μηνύσεις θα συνεχιστούν «με αποδέκτες εκείνους που θέλησαν να διώξουν από τον Ολυμπιακό και να κλείσουν στη φυλακή τον Βαγγέλη Μαρινάκη», εκτιμούν πως και ο κόσμος της ομάδας δεν θα μείνει αμέτοχος στον «πόλεμο» που έχει ξεκινήσει καιρό τώρα, με πολλά από τα «χτυπήματα», μάλιστα, να είναι «κάτω από τη ζώνη». Για όλα αυτά αναμένεται και η ανάλογη συνέχεια εντός κι εκτός γηπέδου…

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μαρινάκης εκτός ποδοσφαίρου: Σοκ στον Ολυμπιακό

Το "μέτωπο" στέλνει τον Ολυμπιακό στην UEFA

Τι μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για Μαρινάκη

Τι μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ για Μαρινάκη

Οι επιπτώσεις της απόφασης για Μαρινάκη

News 24/7

24MEDIA NETWORK