Η πρόταση που δεν έφερε ο Ομάρ και το βέτο του Χάσι

Το Contra.gr αναλύει τα δεδομένα με τον Ελαμπντελαουί και πώς από 'κει που βρισκόταν με το ένα πόδι στην Premier League, έμεινε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό και συμφώνησε για επέκταση συμβολαίου έως το καλοκαίρι του 2021.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / RIJEKA - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
Omar EUROKINISSI

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί ανακοίνωσε μέσω συνέντευξής του σε νορβηγικό Μέσο ότι συμφώνησε με τον Ολυμπιακό για την επέκταση του συμβολαίου του ως το καλοκαίρι του 2021.

Ο Νορβηγός μπακ πέρασε ένα περίεργο 9μηνο στο λιμάνι. Από εκεί που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να φύγει δανεικός στη Χαλ τον περασμένο Ιανουάριο, έφτασε στο σημείο να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τους "ερυθρόλευκους" και θα πάει μαζί τους χέρι - χέρι για την επόμενη τετραετία.

Σίγουρα προκαλεί ερωτηματικά η αλλαγή στάσης του Ελαμπντελαουί. Ο Ομάρ δεν έκρυψε ποτέ ότι επιθυμούσε να ξαναπάει σε ομάδα τηςPremier League.Ήλπιζε ότι η πρόσληψη του Μάρκο Σίλβα στη Γουότφορντ θα του άνοιγε την πόρτα για την ομάδα του Ορέστη Καρνέζη και του Χοσέ Χολέμπας.

Παρόλα αυτά ο Πορτογάλος τεχνικός δεν πέρασε στο 100% τις εισηγήσεις του και ο Ελαμπντελαουί, σύμφωνα με τα όσα μετέδιδαν στην Νορβηγία, είχε ψαχτεί γι' άλλο κλαμπ της Αγγλίας.

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν ήρθε κάποια πρόταση της... προκοπής στον Ολυμπιακό για τον Νορβηγό. Σε όλα αυτά προστέθηκε και το βέτο που είχε θέσει ο Μπέσνικ Χάσι, ο οποίος δεν συζητούσε καν τα περί πώλησης του Ομάρ.

Ο ίδιος ο πρώην προπονητής των Πειραιωτών πήρε τηλέφωνο τον Ελαμπντελαουί και τον ρώτησε ευθέως αν θέλει να παραμείνει στο λιμάνι. Η απάντηση του Νορβηγού γύρω στις 10 Ιουνίου ήταν ξεκάθαρη: " Ναι, θέλω να παίξω ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό".

Μπορεί η απάντηση του Ομάρ να είχε να κάνει με το γεγονός πώς δεν φαινόταν κάτι στον ορίζοντα. Από την πλευρά του ποδοσφαιριστή διέρρεε ότι δεν υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από την Αγγλία ή έστω από κάποιο άλλο μεγάλο πρωτάθλημα.

Ίσως όλα αυτά να μέτρησαν και να φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Κάτι το ενδιαφέρον που δεν προέκυψε από το εξωτερικό, κάτι το βέτο που είχε θέσει ο Χάσι, κάτι και το ότι ο Ελαμπντελαουί βλέπει ότι ο Ολυμπιακός είναι μαγαζί - γωνία και "σκαλοπάτι" για μεταγραφές σε κορυφαία πρωταθλήματος, οδήγησαν στη συμφωνία των δύο πλευρών έως το 2021.

News 24/7

24MEDIA NETWORK